Jak jsem slíbil zakládám nové téma. Po půlročním boji konečně dorazila zásilka klipsů. K dispozici jsou jen čtyři velikosti. Mělo by to ale stačit na chytání všech běžných Norských ryb. Jak vypadají je zřejmé z fotografií. Něco jsem již prozradil v tématu novinky. Zbytek probereme zde.
Od kut to pochází? Je to vlastně trochu upravená verze klipsů pro Long Line šňůry. Na tyto šňůry se chytá po celém světě a většina rybářů a to včetně Norských používá tento druh. Jsou i jiné způsoby ale tento je asi pro naše použití nejvhodnější. Většina vás to asi zná z různých dokumentů kde to při odvíjení připínají na kladenou šňůru. Tím i částečně odpovídám na stále stejný dotaz jestli to klouže. Neklouže ale může to při velké zátěží popojet. Pokud to nevadí komerčním rybářům nemělo by ani nám. Kdyby to přece jen sjelo zastaví se to o další klipsnu a posléze o koncový uzel. Vysmeknout se to nemůže to konstrukce nedovolí. Já jsem nechal upravit několik velikostí tak aby to mělo rozumné rozměry pro naše použití. Konstrukce je stejná dokonce ani drát se nezmenšil. Trochu problém byl přesvědčit výrobce aby přenastavil stroje. To nakonec udělal a zpracoval i kompletní technologii. Vše je provedeno v nerezu s odolností na mořské prostředí. Navíc oproti původním vzorům doplnil již integrované obratlíky značně nadimenzovaných parametrů.
Samotné použití se budu snažit postupně vysvětlit. Pokud najdu parťáka tak uděláme i instruktážní video. Pro začátek bude asi nejlepší se ptát.
Pokud by jste si to chtěli osahat nebo dokonce zakoupit tak je to možné po dohodě přes SZ.