[citace]northwolf napsal: Mé oblíbené místečko se ale zdá být bez ryb. Nástrahou o 160ti gramech pročesávám celý vodní sloupec až ke dnu v hloubce cca 55m. Několik minut nic. Zkusil jsem přeplavat na další drift jen kousek dál a vedle. Pár škubnutí, ale opatrné záseky jdou do prázdna, případně odpor po pár vteřinách povolí. Co se sakra děje ? Evidentně tam není velká ryba, kdyby byla, tak nástrahu této velikosti s hákem 10/0 srkne jak nic. V průběhu pár desítek minut několik dalších záběrů. Konečně ryba visí, ale už podle odporu musím konstatovat: bohužel holka ty nejsi předmětem zájmu pro který jsem připlul. Byla to treska obecná o délce kolem 60 cm - k mému překvapení se nejednalo o skrei, podle výrazného zbarvení jednoznačně lokální forma. Treska dostává svobodu s podmínkou že jestli nepošle větší, tak ji hned jak ji příště chytím čeká pekáč . Po pár driftech tohle místo balím, nemá význam to tam dál máčet. Zkouším dlouhý drift do míst kde dno z hloubek okolo 50m stoupá na cca 30m - je to samozřejmě pitomost driftovat proti kopci, ale při troše opatrnosti snad o nástrahu nepřijdu. Pak přišel prudkej záběr, Slammer se rozeřval, ryba si nějakej ten metr vytáhla. Opravdu mi spravila náladu, říkal jsem si že to Go Pro budu muset pořídit abyste taky mohli nejen vidět na fotkách, ale i tu píseň brzdy navijáku slyšet. Bohužel, odpor slábne, bojovník z oceánských hlubin tento souboj vyhrává vyháknutím. Zkusil jsem se ještě kousek vrátit a pustit to znovu do stejného místa, ale dostal jsem už jen 2 menší tresky - obě lokální forma, vráceny vodě. Tady je fotka té poslední. Čas na vodě cca 3h, překonaná vzdálenost cca 8,4 Km - tentokráte nemám úplně přesná data, neb se mi na zpáteční cestě asi kilometr od mola vybily baterky v GPS - byly sice plně nabité, ale před pár týdny, odhadoval jsem že takhle krátkou vyjížďku by mohly vydržet - omyl, samovybíjení je výrazné.[/citace]
Pěkné fotečky, jen tiše závidím, i když podle záběrů těch vln, co jsi sem dávál minule, bych zadkem cvakal 10 drát :-)
Jestli máš nějaké to video a nechce se ti to dávat na youtube.com (tuším že dneska je tam limit pro video 2GB) tak to hoď třeba na www.uloz.to a pošli sem link, ať se můžeme taky pokochat.