Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › kapitánské zkoušky -povinné již 2010
- Toto téma obsahuje celkem 68 odpovědí. Do diskuze (30 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PP a poslední změna proběhla před 12 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#36141 22.4.2012 v 13:36
VMP – držitel tohoto průkazu je oprávněn vést malé plavidlo (do 20 m délky a do 12 osob na palubě ) ve vnitrozemských vodách, se závěrečnou teoretickou zkouškou na SPS. Cena kurzu činí 3.000,-Kč
MPZ – držitel tohoto průkazu je oprávněn vést rekreační plavidlo s výkonem do 100 kW – plavba na moři v průběhu dne, která nepřevýší vzdálenost 0,75 Nm od pevniny nebo příbřežních ostrovů, se závěrečnou teoretickou zkouškou na SPS. Cena kurzu činí 1.000,-Kč
Takže zase tak drahý to neni..:-)
#36142 22.4.2012 v 13:44No vidíš, cena je včetně poplatků SPS, nebo jen za kurs ? Uvidíš že to zvládneš a budeš mít klid. Tedy, předpokládám že tam bude nějaký přezkoušení-prodloužení po nějaké době, ale opět nic co by se nedalo zvládnout.
#36144 22.4.2012 v 13:53Dělal jsem ty zkoušky letos v březnu. Veškeré podmínky se dočtete na stránkách Státní plavební správy SPS.
Stručně řečeno – stačí podat přihlášku na vůdce malého plavidla M100 do 100kW s rozšířením označeným jako C – tj. na pobřežní mořské vody. K přihlášce se přiloží 2ks foto, výpis z rejstříku trestů a potvrzení zdravotního stavu od lékaře ( jako na řidičák )a kolek. Veškeré tiskopisy si stáhnete z uvedeného webu. Do 14-ti dnů Vám přidělí termín zkoušky, kde již musíte přijít připraveni odpovídat na otázky. Testy se skládají na počítači. Pro tuto zkoušku stačí k získání “vodního řidičáku” složit pouze tyto testy bez praktické části. Všechny testové otázky a správné odpovědi najdete také na stránkách SPS. Zároveň si můžete zkoušet přes terminál server na jejich webu ostré testy, které budete vysplňovat při zkoušce na PC. Cena kolku je 300,- za M100 a 150,- za C.
#36145 22.4.2012 v 13:59A udělal si testy v pohodě??
#36147 22.4.2012 v 14:17Jo,testy se dají udělat naprosto v pohodě………..když se je naučíš a je tam toho dost,výhodou je,že na stránkách SPS najdeš cvičné testy,které můžeš pořád dokola projíždět a tak se to naučit.Jinak existuje i knižní forma,kde jsou všechny otázky.;-)
#36150 22.4.2012 v 14:362kliknis – Vytisknul jsem si všechny testové otázky a jejich správné odpovědi. Přečetl jsem si to pozorně a pak asi dva dny zkoušel testy stále dokola na webu SPS. Testy ti to vyhodnotí a upozorní na chyby a nabídne správné odpovědi. Tím se neustále zdokonaluješ a začínáš chápat logické souvislosti.
Pak jsem na zkoušce za 10 minut odcházel i s kartičkou vůdce malého plavidla. Je to dost jednoduchý.
#36151 22.4.2012 v 14:40Ano,je to “jednoduché”,když tomu věnuješ potřebný čas a naučíš se to,ale tak to je v podstatě se vším.:-D:-D
#36201 22.4.2012 v 19:25taky mám VMP, ale jen na Evropský řeky bez motorovýho omezení, na moře nemám … učil jsem se jen z řádu a půjčených papírových testů takže moc nic do Norska
#36228 23.4.2012 v 5:49Dělal jsem kapitánské zkoušky před dvěma lety a je to přesně tak jak píše Elem. Testy najdeš na netu na SPS. Ze začátku se to zdá těžké, ale cca 1 hod denně zkoušení testů a po týdnu už to zvládáš úplně v pohodě. Na žádný kurz bych nešel je to tahání peněz z lidí. Dělal jsem i praktickou zkoušku s docela velikou lodí na Vltavě a i to se nechá zvládnout v pohodě nedělají z toho velikou vědu krom testů na počítači je to jak v autoškole. Jinak mi to stálo cca kolem 800 korun a je to na pořád jako ŘP žádné přezkoušení do budoucna se už nedělá.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › kapitánské zkoušky -povinné již 2010