Zdar,
Ví někdo jak to je? Slyšel jsem zaručené zprávy o povinnosti kapitánských zkoušek od 1.1.2010.
Stejně tak zaručené, že to není pravda.
Zdar,
Ví někdo jak to je? Slyšel jsem zaručené zprávy o povinnosti kapitánských zkoušek od 1.1.2010.
Stejně tak zaručené, že to není pravda.
Michale tady bych polemizoval, podle mne musí být vesta na lodi ať máš na sobě třeba dva plovoucí obleky, jsem o tom pevně přesvědčený, ostatně i v učebních skriptech ať už na VMP nebo velitele námořní jachty je to jasně napsané a jsou na to i testové otázky a ty hovoří jednoznačně - počet osob ve člunu rovná se počtu záchranných vest. O žádné vyjímce ve spojení s plovoucími obleky tam nic není. Pamatuji-li si dobře příspěvek paní Janky ze staré diskuze, tak za každou chybějící vestu v lodi je pokuta 500 NOK nebo 2 dny vězení.
Odpovědět
Pokud je místo v lodi, a ta trocha místa se většinou najde, tak vesty vemte alespoň jako podsedák:-)Nic tím nezkazíte a navíc se vám bude lépe a hlavně tepleji sedět.
Odpovědět
Co vím já,tak je plovoucí oblek brán jako vesta.Alespoň tuto zkušenost jsme měli při kontrole vodní stráže.
Odpovědět
Pánové nechci se hádat,tak k těm vestám přistupují každý podle svého.
Pořádek v tom má určitě "janka",myslím že se tady vesty a plovoucí oblek
už probíralo.
Odpovědět
Na Bakkanu nás kontrolovala pobřežní stráž. Vesty jsme v lodi neměli. Ale když jsme ukázali "CE" na vnitřní straně plovoucích obleků, tak nám popřáli úspěšný lov a odfrčeli. A to na nás byli trochu ostřejší, protože jsme neslyšeli jejich sirénu a nezastavili jsme. Museli nás honit.
Odpovědět
to all,
podľa článku http://www.maritimeandenergy.com/sider/tekst.asp?side=1531
sú navrhnuté nasledovné limity pre povinnosť preukazu:
plavidlá ktoré majú viac ako 7 metrov (23 stôp) a motory nad 25 HP. Preukaz je potrebný ak aspoň jeden z parametrov je vyšší ako limit.
Táto povinnosť sa bude zavádzať postupne, najprv začne platiť pre lode nad 10 metrov (33 stôp) a nad 200HP výkonu motora.
Držiteľ preukazu musí byť starši 16 rokov a nariadenie nebude platiť pre narodených pred 1.1.1950
Nasledujúci link je stránka Nórskeho námorného riaditeľstva, ktoré bude príslušný zákon po jeho schválení uplatňovať http://www.sjofartsdir.no/en/
Stránky sú aj v angličtine, takže pre mnohých by mali byť zrozumitelnejšie. Na stránkach sjofartsditrektoriátu zatiaľ nie je jediná zmienka o pripravovanej legislatíve.
Zajtra sa tam chystám napísať dotaz, budem Vás informovať, ak mi odpovedia.
Zdraví
Palo
Odpovědět
all,
v dokumente Nórskeho Námorného Raditeľstva link: http://www.norsktest.no/produkter/sjofart/ Norwegian%20legislation%20gov_the %20use%20of%20rec_craft%20updated%20version%202009.pdf
je uvedené, že boating license (vodičák na loď) je povinný pre osoby narodené v 1980, alebo pozdejšie, teda pre tých, ktorí teraz majú 29 rokov a menej (minimálne však 16). Ten dokument je datovaný v 11. mesiaci tohoto roku, tak je pomerne čerstvý
Zdraví
Palo
Odpovědět
Posledních pár let jezdím jen v plovoucí kombinéze a vestu nepotřebuji za to se mi zaručil norský pan majitel.Kontrola je hlavně na vesty,když není plovoucí oblek) na alkohol.Nesmí vás vidět na lodi stát a taky
lovit v blízkosti sádek.Jinak na nás nemají.a ještě jedna věc,
přemýšlím,když ten tlustý,mohutný oblek mám jak bych se do té malé vesty asi dostala?:-))))) to by nám Honza musel dát ušít,ale kam by pak přišel...
Odpovědět
nějaká chyba,poslední slova chybí na lodi se nesmí stát...
Odpovědět
Myslím, že týmto stráca na význame "vodičák" ktorý vydáva naša plavebná správa, pretože tam nesedia žiadne parametre.
Vyzerá to tak, že pre Nórov je ako u nás cyklistický preukaz :-)
Ale zaujal ma príspevok Vlastiny.
Stáť alebo nestáť v lodi? Na nás tlačili domáci, že stáť nesmieme. V diskuziách na tomto fóre padlo, že to nemá nikde oporu.
Nedokážem si predstaviť, že by som chytal v sede. To sa snáď nedá.
Rieši to nejaký Nórsky predpis?
Odpovědět
No,v sedě se chytat dá a je asi víc rybářů sedících.Na mělké vodě je to i nutnost,plaší se ryby,stojíte-li.Něco obdobného jako při chytání na břehu.
Odpovědět
To ZM:Promiň,ale v tomto s tebou nesouhlasím.Nedovedu si představit vláčet v sedě,nějak bych ztrácel kontrolu nad prutem a hlavně úhel prutu k vodě.A něměli jsme ani nikdy problém s tím,že by jsme si ve stoje plašili ryby i v 3 metrových mělčinách.Ale jak jsem psal,co rybář to názor.A to je dobře,jinak by jsme tu nediskutovali.
Odpovědět
Neznášam sedenie na brehu, natož v lodi. Asi by to šlo aj posediačky, ale ovládanie prutu a riadenie nástrahy nič moc.
Ale otázka znie, či je možné, podľa norských predpisov stáť v lodi?
Odpovědět
Napíšu to jinak.Když pilkruji,klidně si na lodi i lehnu,když jsme na ni dva.Muž vláčí a taky nesedí stojí a marně mu říkám sedni si
pojede pobřežní hlídka a dostaneš pokutu.
Proč by nás na to upozorňoval pan domácí a delegát Honza,těm by to
mohlo být jedno bylo to od nich jen přátelské upozornění.A jak vidíte,
i pan stipko píše,že taky byli poučeni od domácích.
Seďte,stůjte ležte,jen bacha na policii:-)))))
Odpovědět
Souhlasím s paní Vlastinou,chytat se dá i vleže a i to je někdy např. při chytání tloušťů,pstruhů nutností.Také si nedovedu představit chytání štik na jezerech ve stoje - zkuste někdy opak a srovnejte výsledky.Ale otázka zní - smí-li se to.Nevím,ale určitě je bezpečnější sedět.Vztyčená postava mnohdy působí jako plachta,loď driftuje rychleji,nestojí-li všichni,různě se točí.Jeden známý lovec halibutů,majitel CK,na lodi i za těch největších vln stojí,mnohdy je i na lodi sám.Ano,co rybář,to svébytný názor.
Odpovědět