Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 38 odpovědí. Do diskuze (22 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel vlastina a poslední změna proběhla před 10 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 39)
  • Autor
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

Děkuji, vlákono projedu, vypadá to hodně dobře!

Miroslav Laurin
    Člen
    (28 odpovědí)

Paní Vlastino, dovolte abych se i já připojil se svým tipem na lokalitu

ve středním Norsku. Vyzkoušel jsem ji v posledních třech letech a po

rybářské stránce nemám důvod si na cokoliv ztěžovat. A co se týče

ubytování a technického zázemí (filetárna, obchod s rybářskými potřebami v kempu) je zde vše nové a perfektní. Stejně jsem byl velmi

spokojen s prací delegátů. Co se týče ubytování,tak máte dokonce tři

možnosti volby(cenově rozlišeno – viz katalog CK) ubytovacích objektů,

vše je na velice dobré úrovni. Lokalita sice nesplňuje požadavek na

lososí řeku, protože se nalézá na ostrově Smola. Ale loviště v okolí

ostrova, která jsou díky skvělé flotile lodí (Kaasboll; 5,7m 50 HP)

snadno dosažitelná, by Vás mohla nadchnout stejně jako mne. Doporučuji

kontaktovat CK Fishing Travel Agency, která v Jostolenu na ostrově

Smola “kotví” letos již druhým rokem v kempu Nora Egila Bettena.

Zdraví M. Laurin.

frisbee
    Člen
    (39 odpovědí)

Naprosto souhlasím s těmi, co zde pějí chválu na CA Hitra!

Já s nimi byl také a tady je mé krátké shrnutí:

Naprostý luxus ubytování, jaké jen těžko budete shánět jinde ve stř. Norsku. My měli dokonce na baráku vlastní saunu, v kempu je vířivka a lodě plně dostačující. Byli jsme 3 v lodi 25HP a s ní se dá v pohodě dojet až na volné moře. Spotřeba malá a většinou není zapotřebí ani k volnému moři jet, protože ryby se dají chytat všude cestou na otevřenku mezi desítky ostrůvků. Lokalita super, protože se dá chytat i blízko kempu, různé hloubky a ryby téměř všechny. Kemp a okolí chráněné před větrem a delegáti super!!! A když chcete něco dokoupit na rybařinu, tak v kempu za české koruny můžete koupit téměř vše 🙂

Jo a do obchodu je to asi 5 kilásků, takže příjemné zpestření pobytu procházkou, při níž jde sbírat houby.

A když vám dojdou NOK, tak vám delegáti ochotně změní dle aktuálního kurzu. Na jezerech jsem nechytal, ale kamarád jo a chytil pár pstruhů. Ne moc velké, ale byl spokojen.

Tento kemp vřele doporučuji.

S pozdravem frisbee 😉

dedek
    Člen
    (489 odpovědí)

Jisto napsal:

No to to je pro mě novina. Nevíte proč to ukončili? Podobný objekt se vším co tam bylo se bude asi těžko hledat-rybaření s českýn delegátem by nebyl až tak problém, ale s rybárnou,mrazením v místnostech, restaurací, kousek na moře,do města,do lesa… to bude asi horší. Napadá mně, že ne až tak daleko je CA Halsa nikdy jsem tam nebyl, ale je to stejná oblast, jen na moře to asi už je daleko. Tady v diskusi se taky o nich hodně psalo.

www CA Halsa

Je to z důvodu že majitel pan Lindaas už neprodloužil smlouvu a to z důvodu že ukončil svou činnost a šel do důchodu.Odstavil veškeré zařízení.Takže už se nedá používat, pravda je že to nabídl jen jako ubytování jsou tam Poláci a Litevci těch je tam mraky.Tak že škoda 🙁

chocho
    Účastník
    (143 odpovědí)

Dobrý den paní Vlastino,mohu vřele doporučit kemp CK Fishing Travel

v Jostolenu na ostrově Smola.Lokalita je dobře vybraná.Ubytování také

na velmi dobré úrovni.Zázemí 2 filetárny a rybářský obchůdek jsou také

nové.Ale asi nejdůležitější pro nás rybáře jsou lodě. Nové Kaasbolly

s motorem 50HP jsou nejen prostorné ale i velmi bezpečné. Velké echoloty

a GPS s mapami na lodích jsou samozřejmostí.Karel

chocho
    Účastník
    (143 odpovědí)

Dobrý den paní Vlastino,mohu vřele doporučit kemp CK Fishing Travel

v Jostolenu na ostrově Smola.Lokalita je dobře vybraná.Ubytování také

na velmi dobré úrovni.Zázemí 2 filetárny a rybářský obchůdek jsou také

nové.Ale asi nejdůležitější pro nás rybáře jsou lodě. Nové Kaasbolly

s motorem 50HP jsou nejen prostorné ale i velmi bezpečné. Velké echoloty

a GPS s mapami na lodích jsou samozřejmostí.Karel

Hlaváček Milan
    Účastník
    (271 odpovědí)

za naši partu Filety sro s příspěvkem od chocho naprostý souhlas je to tam super jedem tam již potřetí8-)8-)8-)

mira.sta
    Účastník
    (1494 odpovědí)

musím jen souhlasit, taky a priklanim k Jøstolenu, lodě jsou super, baráky taky filetarna, a ryby tam jsou.

Zdendek
    Účastník
    (281 odpovědí)

Do Jostolenu jezdím od začátku co tam CK Fishing Travel začala a jsem nad míru spokojený. Ubytování dost dobré a celé zázemí tak jak má být po celodenním rybaření. Opět jedu příští rok. S rybařinou je naše patra pokaždé velmi spokojená. Vřele doporučuji i pro začátečníky. Delegáti ve všem poradí

Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

Souhlas s Jostolenem, doporučuji..;-)

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Přidám taky svou trošku.

Byl jsem na Jostolenu, bylo to tam výborné, tak jak je výše popsáno. Ale na Averoy- Vagen gard je to prostě lepší.

Srovnání:

Lodě: stejné

Ubytování: na Smole jste v obrovském přecpaném kempu, na Averoy je kapacita pouze 19 rybářů. Pro někoho možná nevýznamné, pro mě významné velmi. Kemp Vagen gard je také nový.

Lokalita na ryby: Smola výborná, dá se chytat téměř všude, ale špičkové revíry jsou strašně daleko( Nordkleppen)

Averoy- dá se chytat téměř všude, ale špičkové revíry jsou výrazně blíž.

Doprava: Na Smolu to trvá o několik hodin déle.

Cena: Averoy je levnější.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Averoy miluju a nedam na toto misto dopustit, presto musim oponovat:

V Jostolen jsou i domky mimo kemp, pripadne na ostrove Korsholmen, kde mate absolutni klid a pohodu.

Spickove reviry nejsou daleko – jen se tady udelala velka reklama plosine, ktera je dal. Dukazem je napr. film testovaciho tymu z Jostolen, ktery muzete videt take na veletrhu Moderni rybar. Zadna z trofejnich ryb vcetne halibuta 92 kg nebyla chycena na Nordkleppenu.

Jostolen je ca o 90 km dal, casove ca 1,5 hod.

Nevim, kolik jste platili, ale myslim si, ze cena je srovnatelna.

Jinak Averoy je vyborne misto s velmi rozmanitym rybolovem, moznosti vyletu a vubec … kdo me znaji, vi, je to ma srdecni zalezitost. 🙂

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Jsou to minimálně hodiny 3. Sice 90 km, ale o jeden trajekt navíc, nebo delší cesta. Mě se na Jostolenu také líbilo a rád se na Smolu ještě někdy vrátím. Ale na Averoy potkáváme velmi omezené množství rybářů na lodích. Nevím kolik je nyní kapacita na Jostolenu, ale typnul bych tak min 60 lidí, což je 15- 20 lodí. A to je asi věc, která by mě vadila nejvíc. Jinak souhlasím s tím, že na Jostolenu se dají velké ryby nachytat taky, je to přece kousek od sebe. Nechtěl jsem vyvolávat diskuzi co je lepší. Paní Vlastina se zeptala na naše názory, já byl na obou místech a proto jsem se vyjádřil. Ve Vagen Gard zatím příliš mnoho čechů nebylo, tak jsem chtěl toto místo pouze přiblížit rybářům a rybářkám. A to, že je Averoy Vaše strdeční záležitost naprosto chápu, moje taky. Cena je opravdu nižší.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Opet doplnim: pri ceste na Averoy i na Smolu je pouze jeden trajekt.

Na Smölu pribude k ceste jen jeden placeny most. A prave ta delsi cesta je o tech 90 km delsi. Ta kratsi cesta se dvema trajekty je delsi asi o 80 km a tam pribude cas za ten druhy trajekt.

🙂 ale to jsou malickosti.

A rozhodne nechci taky diskutovat co je lepsi, protoze to ani nejde. Jen jsem chtela doplnit informace.

V Norsku je vsude krasne!

frisbee
    Člen
    (39 odpovědí)

Jak je to s chytáním v Jostolenu poblíž kempu? Prý se musí jezdit docela daleko, snad až k otevřenému moři. Koukal jsem na ten kemp na mořských mapách a tak by mě zajímalo, co za ryby se chytá ve fjordu, kdyby náhodou foukalo. Nebyl jsem tam, ale uvažuju právě o Jostolen :-):-):-)

A je to tam vhodné i pro začátečníky? V partě máme i nováčka a v řízení se poctivě střídáme, tak ať neočešeme hned vrtuli 8-O8-O8-O

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 39)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...