Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 20°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 17°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Houbaření v Norsku

Ahoj! V kterém termínu se vyplatí ve středním Norsku houbařit? Chci se zeptat, na jaký termín mám naplánovat rybařinu. Uva?uju o srpnu. Rád sbírám u nás houby a do Norska pojedu poprvé, ale je?tě domlouváme termín. Teď se neptám na ryby, ale kdy a jaké druhy hub tam rostou.

Předem dík, Patrik:)

Odpovědět

Někdo napsal, ?e houby nejí, ?e mu to paj?l nebere a teď mírná otrava z přemrzlých hub.

V?e je mo?né, ale u hub to vět?inou bývá z nedostatečné tepelné úpravy. U řízků to dost dobře nejde, ale při jiné úpravě hub se k nim chovám, jako k hovězímu. Klidně si udělám sma?enici večer a neni mi z ní tě?ko, proto?e jí dělám určitě dýl jak půl hodiny a rad?i, kdy? mi to chu? a čas dovolí, tak houby tepelně upravuju 1 hodinu.

Souhlasím s Vlkousem, dělal jsem u nás sma?enicu i z hub které u? byly ojíněné ,pravda bylo kolem 0°a nic nám nebylo. Opravdu v?echny houby potřebují kvalitně tepelně zpracovat.Osobně dám osmahnout cibulku, vlo?ím nakrájené houby dle mno?ství podliju vodou 2 - 3 dcl a dusím a? do úplného vypaření vody, kdy jsou hoby jen na tuku, potom teprve přidám vajíčka a česnek. Ostatní koření dle chuti předem do dusících se hub.

Jinak z Norska si vozím houby taky podu?ené pouze ve vodě a zavíčkované ve vět?í sklenici a doma je potom dále zpracováváme na kyselo se zeleninou nebo do sádla ap.samozřejmě je mo?né je taky su?it, ale nezpracované je nepřevezete.

Kdy? pr?í nebo fouká vítr jdu na ně ! Beru si s sebou skleničky

a do nich pak zavařuji.Nálev jako na okurky a vybírám si jen ty malinké

bílé jak vidíte na přilo?ené fotce.

Kluci,zkuste to je lep?í ne? hrát na pokoji karty a nechávat fachčit

"?kopky" :-)))))) ach jo,u? aby byl rok 2010 srpen !

Přidam pár hub z naší cesty na sever mezi městečky Inari - Karasjok.

Od kdy tak asi rostou ve středním norsku houby?

krása a potom prý, Norsko ve znamení ryb...

v Halse v 94 jsem nácházeli už začátkem června,ale jen křemenáče

jaké boty na houbaření? vzhledem k tomu, že se jedná spíše o krátkodobější pobyt v lese, tak bych doporučil kvalitní gumáky..pohorky jsou spíše na delší treky..ale tak v norsku bude terén často asi náročnější..

http://www.topfishing.eu/grenlander-862.html

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.