Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 19°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 17°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Houbaření v Norsku

« Předchozí 1 2 3
Patrik
27.10.2009 ID: 523763

Ahoj! V kterém termínu se vyplatí ve středním Norsku houbařit? Chci se zeptat, na jaký termín mám naplánovat rybařinu. Uva?uju o srpnu. Rád sbírám u nás houby a do Norska pojedu poprvé, ale je?tě domlouváme termín. Teď se neptám na ryby, ale kdy a jaké druhy hub tam rostou.

Předem dík, Patrik:)

0
Odpovědět
Vlkous
05.11.2009 ID: 1006497

Někdo napsal, ?e houby nejí, ?e mu to paj?l nebere a teď mírná otrava z přemrzlých hub.

V?e je mo?né, ale u hub to vět?inou bývá z nedostatečné tepelné úpravy. U řízků to dost dobře nejde, ale při jiné úpravě hub se k nim chovám, jako k hovězímu. Klidně si udělám sma?enici večer a neni mi z ní tě?ko, proto?e jí dělám určitě dýl jak půl hodiny a rad?i, kdy? mi to chu? a čas dovolí, tak houby tepelně upravuju 1 hodinu.

0

Odpovědět

Radislav Kryl
05.11.2009 ID: 1006499

Souhlasím s Vlkousem, dělal jsem u nás sma?enicu i z hub které u? byly ojíněné ,pravda bylo kolem 0°a nic nám nebylo. Opravdu v?echny houby potřebují kvalitně tepelně zpracovat.Osobně dám osmahnout cibulku, vlo?ím nakrájené houby dle mno?ství podliju vodou 2 - 3 dcl a dusím a? do úplného vypaření vody, kdy jsou hoby jen na tuku, potom teprve přidám vajíčka a česnek. Ostatní koření dle chuti předem do dusících se hub.

Jinak z Norska si vozím houby taky podu?ené pouze ve vodě a zavíčkované ve vět?í sklenici a doma je potom dále zpracováváme na kyselo se zeleninou nebo do sádla ap.samozřejmě je mo?né je taky su?it, ale nezpracované je nepřevezete.

0

Odpovědět

vlastina
13.11.2009 ID: 1006564

0

Odpovědět

vlastina
13.11.2009 ID: 1006565

Kdy? pr?í nebo fouká vítr jdu na ně ! Beru si s sebou skleničky

a do nich pak zavařuji.Nálev jako na okurky a vybírám si jen ty malinké

bílé jak vidíte na přilo?ené fotce.

Kluci,zkuste to je lep?í ne? hrát na pokoji karty a nechávat fachčit

"?kopky" :-)))))) ach jo,u? aby byl rok 2010 srpen !

0

Odpovědět

Drahoslav Chocholouš
03.12.2009 ID: 1006834

Přidam pár hub z naší cesty na sever mezi městečky Inari - Karasjok.

0

Odpovědět

Drahoslav Chocholouš
03.12.2009 ID: 1006836

0

Odpovědět

Drahoslav Chocholouš
03.12.2009 ID: 1006837

0

Odpovědět

Drahoslav Chocholouš
03.12.2009 ID: 1006838

0

Odpovědět

Drahoslav Chocholouš
03.12.2009 ID: 1006841

0

Odpovědět

Martin
03.12.2009 ID: 1006846

Od kdy tak asi rostou ve středním norsku houby?

0

Odpovědět

vlastina
03.12.2009 ID: 1006849

krása a potom prý, Norsko ve znamení ryb...

v Halse v 94 jsem nácházeli už začátkem června,ale jen křemenáče

0

Odpovědět

marta79
20.08.2019 ID: 1313839

jaké boty na houbaření? vzhledem k tomu, že se jedná spíše o krátkodobější pobyt v lese, tak bych doporučil kvalitní gumáky..pohorky jsou spíše na delší treky..ale tak v norsku bude terén často asi náročnější..

http://www.topfishing.eu/grenlander-862.html

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.