Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Houbaření v Norsku

  • Toto téma obsahuje celkem 41 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel marta79 a poslední změna proběhla před 5 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 31. až 42. (celkem z 42)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6497
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Někdo napsal, ?e houby nejí, ?e mu to paj?l nebere a teď mírná otrava z přemrzlých hub.

    V?e je mo?né, ale u hub to vět?inou bývá z nedostatečné tepelné úpravy. U řízků to dost dobře nejde, ale při jiné úpravě hub se k nim chovám, jako k hovězímu. Klidně si udělám sma?enici večer a neni mi z ní tě?ko, proto?e jí dělám určitě dýl jak půl hodiny a rad?i, kdy? mi to chu? a čas dovolí, tak houby tepelně upravuju 1 hodinu.

    #6499
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Souhlasím s Vlkousem, dělal jsem u nás sma?enicu i z hub které u? byly ojíněné ,pravda bylo kolem 0°a nic nám nebylo. Opravdu v?echny houby potřebují kvalitně tepelně zpracovat.Osobně dám osmahnout cibulku, vlo?ím nakrájené houby dle mno?ství podliju vodou 2 – 3 dcl a dusím a? do úplného vypaření vody, kdy jsou hoby jen na tuku, potom teprve přidám vajíčka a česnek. Ostatní koření dle chuti předem do dusících se hub.

    Jinak z Norska si vozím houby taky podu?ené pouze ve vodě a zavíčkované ve vět?í sklenici a doma je potom dále zpracováváme na kyselo se zeleninou nebo do sádla ap.samozřejmě je mo?né je taky su?it, ale nezpracované je nepřevezete.

    #6564
    vlastina
    Účastník
    (226 odpovědí)

    #6565
    vlastina
    Účastník
    (226 odpovědí)

    Kdy? pr?í nebo fouká vítr jdu na ně ! Beru si s sebou skleničky

    a do nich pak zavařuji.Nálev jako na okurky a vybírám si jen ty malinké

    bílé jak vidíte na přilo?ené fotce.

    Kluci,zkuste to je lep?í ne? hrát na pokoji karty a nechávat fachčit

    "?kopky" :-)))))) ach jo,u? aby byl rok 2010 srpen !

    #6834
    Drahoslav Chocholouš
    Účastník
    (258 odpovědí)

    Přidam pár hub z naší cesty na sever mezi městečky Inari – Karasjok.

    #6836
    Drahoslav Chocholouš
    Účastník
    (258 odpovědí)

    #6837
    Drahoslav Chocholouš
    Účastník
    (258 odpovědí)

    #6838
    Drahoslav Chocholouš
    Účastník
    (258 odpovědí)

    #6841
    Drahoslav Chocholouš
    Účastník
    (258 odpovědí)

    #6846
    Martin
    Účastník
    (70 odpovědí)

    Od kdy tak asi rostou ve středním norsku houby?

    #6849
    vlastina
    Účastník
    (226 odpovědí)

    krása a potom prý, Norsko ve znamení ryb…

    v Halse v 94 jsem nácházeli už začátkem června,ale jen křemenáče

    #313839
    marta79
    Účastník
    (3 odpovědí)

    jaké boty na houbaření? vzhledem k tomu, že se jedná spíše o krátkodobější pobyt v lese, tak bych doporučil kvalitní gumáky..pohorky jsou spíše na delší treky..ale tak v norsku bude terén často asi náročnější..

    http://www.topfishing.eu/grenlander-862.html

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 31. až 42. (celkem z 42)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Houbaření v Norsku

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...