Hasvik, NO
temperature icon -3°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

HITRA – Dolmoya podzim 2012

Pokud máte někdo chuť si zkrátit chvíle čekání na svůj odjezd do Norska, zveřejnil jsem celý film z naší loňské podzimní rybařiny na Dolmoya.

Dolmoya - podzim 2012

Dolmoya - podzim 2010

Solvag - podzim 2009

Roan - květen 2011

Fister - podzim 2008

Hitra - jaro 2010

Soroya - květen 2013

SOROYA - květen 2014

Odpovědět

Kuliku s Jirkou jsem pár zavináčů udělal a makrelky jsou samo sebou s kůží. Jinak nedrží pohromadě.

2 prach: Díky.:-P

Honzo, právě jsem se vrátil z dovolené v penzionu v Krkonoších. Byla to naprosto úžasná dovolená s manželkami a partou kytaristů :-)

Hráli jsme každý večer na krásné terase a fakt to byla naprostá bomba. Za cenu 350,-- Kč/osoba i s jídlem (bohatá polopenze), je to skvělé. A ten klid všude!!!

Všem vřele doporučuji. Jeďte si tam odpočinout, volná místa ještě nějaká jsou.

Proto jsem neodpovídal na vaše dotazy.

Karel (prach) má pravdu, makrely musejí být s kůží, jinak nedrží pohromadě. A ani se neškrábou. Filety pouze dobře omýt od krve!!

Když už jsou hotové, tak je možné kůži stáhnout až před jídlem. Někdo je stahuje, někdo ne. Já je jím i s kůží.

A už se na ně těším! ;-);-);-)

spis by se to hodilo do receptu ale kdyz se tady vari tak pridam jeden recept z keleru

delame salat ale i zavinace, nakladaj se filety Kelera asi 2 az 2,5kg do laku z Deka, lak se udela jak je v navodu, jen cukr se da JINAK da se 13 polivkovych lzic cukru, svari se a pak se filety zalejou vychladnutym precedenym lakem a daj se do chladu, pouzivame 3l sklenici s vickem na zavit, aspon 14 dni ale 21 je lepsi ale meli sem i pres mesic a rybam nic nebylo ale 21 dni je optimalni. Po 21 dnech oplachnout a pokud chcete sundat kuzi jde to snadne a jen rukou se sloupne.

na zavinace nesloupavame kuzi a jen klasicky zabalime se zeleninou, lehce opeprime a zalejeme lakem na zeleninu nebo zbytkem laku od okurek.

na salat stahujeme kuzi a ryby pokrajime a nechame v naklonene misce pustit prebytecnej lak, lehce zmacknout a slejeme, to same se udela s sterilovanou zelenivou, davame sterilovane cibulky, kapii, okurky, hrasek a povarenou mrkev krajenou na kosticky - je pak mekci lepsi, a jeste klasickou cibuli na pulkolecka.

je potreba dostat prebytecny lak pryc, nechat v naklonene mise vytect, aby pak nebyl salat tak ridkej.

pak uz jen pridat trochu pepre podle chuti, a tatarku nebo majonezu nekdo pridava jogurt, nebo zakysanou smetanu, zalezi jak moc chceme mit dietni :-)))

osvedcila se nam jen tatarka tak pouzivame tatarku, zalezi na vas.

2 mira.sta: vypadá to skvěle a určitě to i skvěle chutná. Ale zaráží mne těch 13 polévkových lžic cukru. To dáváš 13 lžic navíc, nebo oproti nálevu dáváš 13 lžic. Nemám tu žádné DEKO, tak se nemohu podívat kolik je tam psáno.

jo sem to blbe napsal misto CUKRU CO JE V NAVODU SE DA 13 Lzic, uz sem to opravil

[citace]mira.sta napsal:

jo sem to blbe napsal misto CUKRU CO JE V NAVODU SE DA 13 Lzic, uz sem to opravil [/citace]

Jasně, vyzkouším.

Díky

Jirko, jsem rád, že jsi si užil dovolenou a také vyzkouším oba recepty. Nemám makrely a tak to zkusím z kelerů.:-P

Husky19- Jirko, znovu je tu čas na tvoje video z prvej strany tohto

vlákna.Niekomu pomôže pri rozhodovaní na rok 2014.

Tak hurá do něj, Peter. Já už mám na rok 2014 jasno a zabukováno :-D

Poslechl jsem Jakaba a prohlédl videa. Dovolím si říci, že jsou tzv. nasírací v tom smyslu, že ještě uteče hodně vody než to člověk bude prožívat na vlastní kůži. Z těch videí je zcela napochybné, že chlapi si dovedou udělat krásnou dovolenou včetně milého stravování, příjemné zábavy a pod.

Děkuji Kime, je to takový trochu masochismus. :-D

Ale čas nezastavíme, takže odpočty běží!!!!! 8-)

Přidal jsem do tohoto vlákna pa první stranu odkaz na video SOROYA - květen 2014.

1 5 6 7 8 9 10
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!