Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › HITRA – Dolmoya podzim 2012
- Toto téma obsahuje celkem 147 odpovědí. Do diskuze (34 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel husky19 a poslední změna proběhla před 9 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#68795 24.7.2013 v 18:27
Kuliku s Jirkou jsem pár zavináčů udělal a makrelky jsou samo sebou s kůží. Jinak nedrží pohromadě.
#68812 25.7.2013 v 4:382 prach: Díky.:-P
#68845 26.7.2013 v 12:54Honzo, právě jsem se vrátil z dovolené v penzionu v Krkonoších. Byla to naprosto úžasná dovolená s manželkami a partou kytaristů 🙂
Hráli jsme každý večer na krásné terase a fakt to byla naprostá bomba. Za cenu 350,– Kč/osoba i s jídlem (bohatá polopenze), je to skvělé. A ten klid všude!!!
Všem vřele doporučuji. Jeďte si tam odpočinout, volná místa ještě nějaká jsou.
Proto jsem neodpovídal na vaše dotazy.
Karel (prach) má pravdu, makrely musejí být s kůží, jinak nedrží pohromadě. A ani se neškrábou. Filety pouze dobře omýt od krve!!
Když už jsou hotové, tak je možné kůži stáhnout až před jídlem. Někdo je stahuje, někdo ne. Já je jím i s kůží.
A už se na ně těším! ;-);-);-)
#68846 26.7.2013 v 16:14spis by se to hodilo do receptu ale kdyz se tady vari tak pridam jeden recept z keleru
delame salat ale i zavinace, nakladaj se filety Kelera asi 2 az 2,5kg do laku z Deka, lak se udela jak je v navodu, jen cukr se da JINAK da se 13 polivkovych lzic cukru, svari se a pak se filety zalejou vychladnutym precedenym lakem a daj se do chladu, pouzivame 3l sklenici s vickem na zavit, aspon 14 dni ale 21 je lepsi ale meli sem i pres mesic a rybam nic nebylo ale 21 dni je optimalni. Po 21 dnech oplachnout a pokud chcete sundat kuzi jde to snadne a jen rukou se sloupne.
na zavinace nesloupavame kuzi a jen klasicky zabalime se zeleninou, lehce opeprime a zalejeme lakem na zeleninu nebo zbytkem laku od okurek.
na salat stahujeme kuzi a ryby pokrajime a nechame v naklonene misce pustit prebytecnej lak, lehce zmacknout a slejeme, to same se udela s sterilovanou zelenivou, davame sterilovane cibulky, kapii, okurky, hrasek a povarenou mrkev krajenou na kosticky – je pak mekci lepsi, a jeste klasickou cibuli na pulkolecka.
je potreba dostat prebytecny lak pryc, nechat v naklonene mise vytect, aby pak nebyl salat tak ridkej.
pak uz jen pridat trochu pepre podle chuti, a tatarku nebo majonezu nekdo pridava jogurt, nebo zakysanou smetanu, zalezi jak moc chceme mit dietni :-)))
osvedcila se nam jen tatarka tak pouzivame tatarku, zalezi na vas.
#68847 26.7.2013 v 16:402 mira.sta: vypadá to skvěle a určitě to i skvěle chutná. Ale zaráží mne těch 13 polévkových lžic cukru. To dáváš 13 lžic navíc, nebo oproti nálevu dáváš 13 lžic. Nemám tu žádné DEKO, tak se nemohu podívat kolik je tam psáno.
#68848 26.7.2013 v 17:01jo sem to blbe napsal misto CUKRU CO JE V NAVODU SE DA 13 Lzic, uz sem to opravil
#68850 26.7.2013 v 18:00mira.sta napsal:
jo sem to blbe napsal misto CUKRU CO JE V NAVODU SE DA 13 Lzic, uz sem to opravil
Jasně, vyzkouším.
Díky
#68901 29.7.2013 v 4:45Jirko, jsem rád, že jsi si užil dovolenou a také vyzkouším oba recepty. Nemám makrely a tak to zkusím z kelerů.:-P
#75284 29.11.2013 v 12:46Husky19- Jirko, znovu je tu čas na tvoje video z prvej strany tohto
vlákna.Niekomu pomôže pri rozhodovaní na rok 2014.
#75293 29.11.2013 v 19:09Tak hurá do něj, Peter. Já už mám na rok 2014 jasno a zabukováno 😀
#75297 29.11.2013 v 20:05Poslechl jsem Jakaba a prohlédl videa. Dovolím si říci, že jsou tzv. nasírací v tom smyslu, že ještě uteče hodně vody než to člověk bude prožívat na vlastní kůži. Z těch videí je zcela napochybné, že chlapi si dovedou udělat krásnou dovolenou včetně milého stravování, příjemné zábavy a pod.
#75299 29.11.2013 v 20:42Děkuji Kime, je to takový trochu masochismus. 😀
Ale čas nezastavíme, takže odpočty běží!!!!! 😎
#105738 22.3.2015 v 8:49Přidal jsem do tohoto vlákna pa první stranu odkaz na video SOROYA – květen 2014.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › HITRA – Dolmoya podzim 2012