Pokud máte někdo chuť si zkrátit chvíle čekání na svůj odjezd do Norska, zveřejnil jsem celý film z naší loňské podzimní rybařiny na Dolmoya.
Pokud máte někdo chuť si zkrátit chvíle čekání na svůj odjezd do Norska, zveřejnil jsem celý film z naší loňské podzimní rybařiny na Dolmoya.
Kuliku s Jirkou jsem pár zavináčů udělal a makrelky jsou samo sebou s kůží. Jinak nedrží pohromadě.
Odpovědět
Honzo, právě jsem se vrátil z dovolené v penzionu v Krkonoších. Byla to naprosto úžasná dovolená s manželkami a partou kytaristů :-)
Hráli jsme každý večer na krásné terase a fakt to byla naprostá bomba. Za cenu 350,-- Kč/osoba i s jídlem (bohatá polopenze), je to skvělé. A ten klid všude!!!
Všem vřele doporučuji. Jeďte si tam odpočinout, volná místa ještě nějaká jsou.
Proto jsem neodpovídal na vaše dotazy.
Karel (prach) má pravdu, makrely musejí být s kůží, jinak nedrží pohromadě. A ani se neškrábou. Filety pouze dobře omýt od krve!!
Když už jsou hotové, tak je možné kůži stáhnout až před jídlem. Někdo je stahuje, někdo ne. Já je jím i s kůží.
A už se na ně těším! ;-);-);-)
Odpovědět
spis by se to hodilo do receptu ale kdyz se tady vari tak pridam jeden recept z keleru
delame salat ale i zavinace, nakladaj se filety Kelera asi 2 az 2,5kg do laku z Deka, lak se udela jak je v navodu, jen cukr se da JINAK da se 13 polivkovych lzic cukru, svari se a pak se filety zalejou vychladnutym precedenym lakem a daj se do chladu, pouzivame 3l sklenici s vickem na zavit, aspon 14 dni ale 21 je lepsi ale meli sem i pres mesic a rybam nic nebylo ale 21 dni je optimalni. Po 21 dnech oplachnout a pokud chcete sundat kuzi jde to snadne a jen rukou se sloupne.
na zavinace nesloupavame kuzi a jen klasicky zabalime se zeleninou, lehce opeprime a zalejeme lakem na zeleninu nebo zbytkem laku od okurek.
na salat stahujeme kuzi a ryby pokrajime a nechame v naklonene misce pustit prebytecnej lak, lehce zmacknout a slejeme, to same se udela s sterilovanou zelenivou, davame sterilovane cibulky, kapii, okurky, hrasek a povarenou mrkev krajenou na kosticky - je pak mekci lepsi, a jeste klasickou cibuli na pulkolecka.
je potreba dostat prebytecny lak pryc, nechat v naklonene mise vytect, aby pak nebyl salat tak ridkej.
pak uz jen pridat trochu pepre podle chuti, a tatarku nebo majonezu nekdo pridava jogurt, nebo zakysanou smetanu, zalezi jak moc chceme mit dietni :-)))
osvedcila se nam jen tatarka tak pouzivame tatarku, zalezi na vas.
Odpovědět
2 mira.sta: vypadá to skvěle a určitě to i skvěle chutná. Ale zaráží mne těch 13 polévkových lžic cukru. To dáváš 13 lžic navíc, nebo oproti nálevu dáváš 13 lžic. Nemám tu žádné DEKO, tak se nemohu podívat kolik je tam psáno.
Odpovědět
jo sem to blbe napsal misto CUKRU CO JE V NAVODU SE DA 13 Lzic, uz sem to opravil
Odpovědět
[citace]mira.sta napsal:
jo sem to blbe napsal misto CUKRU CO JE V NAVODU SE DA 13 Lzic, uz sem to opravil [/citace]
Jasně, vyzkouším.
Díky
Odpovědět
Jirko, jsem rád, že jsi si užil dovolenou a také vyzkouším oba recepty. Nemám makrely a tak to zkusím z kelerů.:-P
Odpovědět
Husky19- Jirko, znovu je tu čas na tvoje video z prvej strany tohto
vlákna.Niekomu pomôže pri rozhodovaní na rok 2014.
Odpovědět
Tak hurá do něj, Peter. Já už mám na rok 2014 jasno a zabukováno :-D
Odpovědět
Poslechl jsem Jakaba a prohlédl videa. Dovolím si říci, že jsou tzv. nasírací v tom smyslu, že ještě uteče hodně vody než to člověk bude prožívat na vlastní kůži. Z těch videí je zcela napochybné, že chlapi si dovedou udělat krásnou dovolenou včetně milého stravování, příjemné zábavy a pod.
Odpovědět
Děkuji Kime, je to takový trochu masochismus. :-D
Ale čas nezastavíme, takže odpočty běží!!!!! 8-)
Odpovědět
Přidal jsem do tohoto vlákna pa první stranu odkaz na video SOROYA - květen 2014.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...