Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu HITRA – Dolmoya podzim 2012

  • Toto téma obsahuje celkem 147 odpovědí. Do diskuze (34 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel husky19 a poslední změna proběhla před 9 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 148)
  • Autor
    Příspěvky
  • #68548
    Ladik
    Účastník
    (68 odpovědí)

    2 Husky zajimal by me ten recept na ty uzle z makrel,mam par kousku jeste v mrazaku,slo by to nekam hodit do receptu?dik

    #68560
    husky19
    Účastník
    (1719 odpovědí)

    Recept?

    No jasně, tady je:

    Makrely vyfiletovat. Jednotlivé filety hodně nasolit. Když píšu hodně, myslím hodně. Díky soli rybí maso pustí vodu a fileta je pevná a nerozpadá se. V soli nechat 1-2 dny. Pustí tolik vody, že se budou vlastně koupat ve slaném nálevu.

    Vyndat ze soli a vložit do neředěného octa. (myslím, že má 8%) Opět nechat 1-2 dny. potom svařít nálev prakticky stejný jako je na okurky, nebo sterilovanou zeleninu. Prostě dle chuti. Někdo má rás sladší, někdo kyselejší, někdo má rád více divokého koření, pro někoho je to potom moc voňavé. Prostě podle chuti.

    Nálev nechat úplně vychladnout.

    Cibuli překrojit na 2 poloviny a nakrájet na velmi jemné plátky. Takové ty cibulové “vlasy”, které máte vždy i v kupovaných zavináčích.

    Nakonec mrkev oloupat a nakrájet na kolečka. Mrkev je dobré povařit, neboť je dlouho tvrdá. Já to někdy dělám tak, že ji dám povařit už do připravovaného nálevu.

    Nu a potom cibuli a pár koleček mrkve balím do připravených makrelích filet a zajistím párátkem. Skládám do velké sklenice, nebo kameninové nádoby na zelí. (podle toho kolik jich mám).

    Pokud jsem lenivý, nebo jich dělám hodně, tak jen prokládám filety cibulí a mrkví.

    Nakonec zalejvám studeným nálevem a nechám tak dlougo, jak to vydržím. :-D:-D:-D

    V každém případě minimálně 2 dny. Vydrží v lednici ale i měsíc. (Tedy pokud je někdo nezhltne) :-D:-D:-D

    #68562
    PP
    Člen
    (223 odpovědí)

    To je víborný recept:-)

    Něco podobného dělám z Kelerů nezkoušel jsi to? Jen nálev dělám trochu jiný, ale tenhle určitě vyzkoušim:-)

    #68564
    husky19
    Účastník
    (1719 odpovědí)

    Kelery jsem nezkoušel, ale pokud děláš jiný recept, rád také vyzkouším něco nového 😉

    #68568
    PP
    Člen
    (223 odpovědí)

    Jasný najdu recept a dám ho sem:-)

    #68569
    Ladik
    Účastník
    (68 odpovědí)

    2 husky dik testnu mozna donich jeste nacpu kousek kysaneho zelý

    #68571
    husky19
    Účastník
    (1719 odpovědí)

    2 ladík: zelí určitě nebude špatná volba.

    #68573
    Ladik
    Účastník
    (68 odpovědí)

    2husky podam za tyden reference,jinak dik za recept

    #68681
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    To Husky a pp: Mám dotaz, ty filety jsou s kůží a nebo bez???:-|

    #68738
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    Tak pánové, jak s tou kůží prosím a čistíte ji od šupin ???:-(

    #68739
    PP
    Člen
    (223 odpovědí)

    Já to z kůže stahuji.

    #68741
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    Díky za odpověď.:-P

    #68746
    Rosta
    Účastník
    (276 odpovědí)

    ja to na zavinace nechavam s kuzi tak jak jsou z obchodu. Mam z makrel jeste par lonskych a jsou porad dobry.Ve ctvrtek odjezd na Hogset tak snad bude z ceho udelat cerstve.za 2!!!:-P:-P:-P

    #68750
    mira.sta
    Účastník
    (1492 odpovědí)

    dobrej napad zkusim taky udelat zavinace z makrel

    #68775
    plukas
    Účastník
    (157 odpovědí)

    null

    rostak napsal:

    ja to na zavinace nechavam s kuzi tak jak jsou z obchodu. Mam z makrel jeste par lonskych a jsou porad dobry.Ve ctvrtek odjezd na Hogset tak snad bude z ceho udelat cerstve.za 2!!!

    Tak to v Hogsetu rybářsky pořádně rozhýbejte, ulovte trofeje a podej po návratu zprávu. My jedeme od 10.tého srpna. Apropo, makrely na zavináče také jedině s kůží.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 148)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu HITRA – Dolmoya podzim 2012

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(5)
(19)
(139)
(24)

Nahrávání ... Nahrávání ...