Ahoj všem, já osobně zoomy vůbec nepoužívám a na veliké kelery jsou to nevhodné nástrahy. Na ty používám gumy 15cm veliké v napodobeninách sleďů, makrel a malých kelerů. Více méně je ovšem lov velikých kelerů o tom, že se tyto ryby musí především najít a pak je lze odchytávat téměř na všechno. Samozřejmě je nutné svižně navíjet, jelikož keler reaguje velmi dobře na pohyb. Zároveň nepoužívám moc pilkery ani pilkiny, ony sice padají ke dnu mnohem rychleji, ale tím, že mají trojháček či jednoháček přímo dole, tak se na ně vždy píchne jakákoliv ryba (především ta menší) hned při prvním pokusu. Gumová nástraha s klasickou jigovkou je přece jen selektivnější a tak kolikrát cítím menší rány od menších kelerů a potom teprve ten pořádný záběr, který stojí za to.
Zoomy tu kluci používají na menších hloubkách na polaky. Rejža toho pořádného polaka dostal na hloubce 80 metrů při kelerování na gumovou rybu 17cm. Všeobecně se ví, že na polaka jsou vhodné menší nástrahy a pomalý pohyb, ale pokud se jedná o ty větší, tak ti dokážou dobrat taktéž cokoliv.
Štikáči se tu chytají později. Já se na ně moc nezaměřuji, ale sem tam jsem ho taktéž chytl při pokusu o halibuta. Určitě se s nějakým ozvu, až se tu někde objeví.