Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › HasvagCamp 2018 (střední Norsko)
- Toto téma obsahuje celkem 118 odpovědí. Do diskuze (33 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hasvagcamp a poslední změna proběhla před 5 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#297504 24.6.2018 v 14:22
Prosím vás, vykašlete se na nějaké války! Nás zajímají jaké se chytají ryby a na co to bere.
Ceasere uplne s tebou souhlasím ale tohle mě taky nenechá klidným. Do hasvagu jezdíme ctyri roky, vzdy k Agemu solidni a super chlap spolecne s manzelkou Brigit ktera je taky super, nikdy nebyl zadny problem a ten černoušek výše pomlouva takto skvele lidi. Tento rok jsme jeli ke zdenalovi do hasvag campu protoze anglicky umim z nasi party jen ja a to dost spatne a tak domluva obcas s Agem byla tezsi a bylo to naprosto super. Ocenili sme ze sme nemuseli pul kilometru k lodim a navic zdenal je opravdu chodici encyklopedie rybariny. Byl to zatím muj nejvetsi zážitek z Norska co kdy byl. Chytli sme to vubec nejhorší počasí, co bylo snad po celem pobřeží stredniho Norska. Hodne foukalo prvni tri dny a kdyz neslo vyjet na moře tak nam zdenal pujcil jemnější pruty a ukazal nam lov se splavkem primo pod molem. Je tu velika hloubka a to byl teda zazitek. Chytali sme polaky i pres sedesat centimetru, platyzky, dorše no proste neco neskutecnyho. Nejvetsi zazitek byl ale kamaraduv halibut, na hacek dal odrezky z masa na veliky hak a pak to prislo záběr jako prase ryba jela hned pryč a zdenál pohotově zaregoval a běžel pro klíče od lodě nabral kolegu a pak následovala hodinová přetahovaná na volné vodě. Ryba nakonec zvítězila ale my mame na co vzpominat. Po třech dnech se to rozfoukalo a my jeli na naše oblíbené polaky, nachytali jsme jich spoustu, vláčka tu je fakt naprosto uzasna vzhledem k top mistum. Posledni den jsme se zeptali zdenála jestli s nama nechce vyjet a vyjel a ukazal nam lov na slede. Prvni drift a ja mam na prutě rybu jako prase. Nejde zvednout ode dna a na sto gramovy privlacak je to opravdu souboj se vsim všudy. Po půl hodině se objevuje u lodě neskutečna treska. Po uspesnem zdolání vážíme a váží sedmnáct kilogramů, jedeme na drift zpět a ja mam dalsi tresku dvanact kilo a kolega vedle me zaroven halibuta na prutu. treska sla z vody hned a halibut bojoval dele a vazil necelych 20 kilo. Za deset let co jezdíme do norska jsme nevytáhli halibuta, teď jsme měli na prutu dva a jednoho konecne dostali a zaroven nejvetsi rybou u nas byla obecnacka jedenáct kilo. Ted jsme latku posunuli hodne vys a to jen diky tomu ze nam zdenek rekl jak nato. Chceme sem ejet jeste tento rok v zari kdyby se chtel nekdo pridat napiste ted sme jen dva tak jeste dva nam chybi.
- Odpověď byla upravena před 6 roky a 5 měsíci uživatelem KarelStraka.
#297506 24.6.2018 v 14:40A jeste k tomu jeho smavaeretu, o tom sme taky premysleli ale jini pratele co tam jednou byli malem ztroskotali na mori, katastrofalni stav lodi, dostali jinou a ta jim zase prestala startovat urprosted more. Byly sme se tam podivat osobne a pripomina mi to jakousi indickou vesnicku, baráky naskládaný na sobe ze bych se bal vysvlíkat po prijezdu z more aby mě z protejsiho baraku nikdo nevidel. Proste hruza. a prej ze ma rad klidna mista a samotu. takze at si kazdy udela obrazek sam, za me osobne mohu doporucit jedine zdenala a hasvagcamp a nebo ageho s tim ze je to dal k vode no, coz neni tak komfortni.
#297599 25.6.2018 v 9:11Čau, tak se tady taky zapojím. Tento rok jsme byli u zdenála v hasvagu a pojedeme ještě jednou koncem září. Zcela úpřímně tak skvělý servis, fishing a naučný seminář sem nikde nezažil.
Začnu Zdenkem protože mi to nedá a musím říct narovinu jeho kvality. Už před vyletem do hasvagu jsme věděli, že píše spoustu rybářských článků a je šefredaktor jednoho z největších českých rybářských magazinu, říkali jsme si, když už by se nám to tam třeba nelíbilo, tak poznáme týpka, kterej nás naučí něco nového. Musím vám říct, že takhle nabitej informacema sem z Norska nikdy neodjížděl. Jsem velmi rad, že je Zdenal zaroven ochotny poradit, vysvětlit, ukazat a hlavne ten clovek ty věci sam zkousi a vymysli tak aby je pak mohl dat i na papir, takze všechna cest a timto te zdravim, v zari ti dovezu flasku neceho velmi dobrého.
Tato oblast je plná nádherných rybářských míst, ze zacatku jsme měli vzhledem k tomu, ze sme zde byli v dubnu problem ryby hledat, ale i tak jsme chytali pekne tresky a mniky. Pak jsme chteli vyrazit na haliky, kazdej říká, ze v norsku je to s nima tezky. Zdenal jede s nama, ukazuje nam montaz a mista a pak zacneme chytat. A ted se podrzte, za jeden den jsme měli na prute 4 halibuty! Z nichž jsme vytahli bohužel dva mensi, protože ty dva předchozí si delali na 200 gramový prut s námi co chtěli. Je to i na videu, tak se podívejte. Takže to není o tom, že ve středním Norsku nejsou, jen je potřeba je umět hledat a mít dobrou sestavu. Navíc na dobrych mistech pro rybolov je clovek za par minut a až na šelfu za pouhých deset minutek. Všechna dobrá místa jsou tu kousek.
Lodě jezdily pár excellance, rychlé motory a zároveň široké lodě, které byly velmi stabilni i ve vlnách.
Apartmán velmi prostorný až luxusního charakteru, kožene sedačky u televize, super telka s dvd, skvele fungujici internet, neskutecne vybavena kuchyn, postele s pridanou madraci kterou nemám ani doma a budu si ji muset poridit, jelikož tam se mi srovnali krasne záda. Zdenal nam pujcil jeden den když foukalo i jeho playstation a následne nás vyučil ve fifě, prostě nádhera. Z apartmánu krásný výhled na moře a lodě deset metrů od nás, co víc si přát.
Cena průměrná jsou drazsi i levnejsi kempy, ale já už žádnou jinou alternativu hledat nemusim, protože tady sem byl nad miru spokojen. Kde poznate člověka, který vas nauci tolik o rybolovu a to nejen v Norsku, ale i v cesku. Diky zdenalovi mam chyceného konecne prvního sumce v Čechách přes stopadesát centimetrů a navíc mu dlužím odvetu ve fifě.
Odvoz z letiste a zpatky na letiste provedl primo zdenal a tak jsme ještě měli sanci po ceste zjistit par informaci i o rybareni v cesku.
Vetsi zážitek jsem ještě nezažil, děkuji.
#297600 25.6.2018 v 10:00Anonymní uživatelNeaktivní(4 odpovědí)Ahoj, toto je můj poslední příspěvěk, můj záměr byl pouze uvést jiné možnosti ubytování a svoje zkušenosti s touto lokalitou a cítím satisfakci, protože mě kontaktovalo docela hodně lidí, kterým jsem dle mého názoru pomohl a o nic víc mě nešlo.
Sergio – Váš komentář nebudu komentovat, nemá to smysl.
Hasvagcamp
1) Každému musí být jasné, že s tou prací pro konkurenci to snad ani nemůžete myslet vážně. Uvedl jsem dostupné ubytování v Hasvagu, o kterém vím a moje zkušenosti s nimi, nic jiného. Každý si může vybrat sám a každý má třeba jiné zkušenosti. Já jsem byl v HasvagFrittid spokojen než jsem poznal HasvagBrygge, kde to bylo lepší a stejně tomu tak bylo, když jsem poznal Smaveret. Co je na tom nepochopitelné? Nemusíte sem psát informace ohledně Ageho, to všichni znají. Já jsem pouze napsal, že jsem s ním měl špatnou zkušenost a proto jsme k němu už nejeli a hledali jiné ubytování a narazili na HasvagBrygge. Jedna věc, co mne např. dost zamrzela bylo, že Age všem tvrdil, že nejbližší obchod je v Jossundu, přitom byl obchod ve Smaveretu pár set metrů. Když jsme se letos zeptali ve Smaveretu, kde je nejbližší obchod, bezproblémů uvedli Jossund a Setter , kde je jejich konkurence.
Žádné kempy jsem nepoplival a znovu říkám, že jsem pouze uvedl svoje zkušenosti.
2) Myslím si, že je docela známé, že jedny z nejlepších míst jsou Storskittilen a Paelskoltan. A nebo znáte lokalitu lépe než domácí Norové 🙂 Ostrovy co máte před sebou Hasvagoji atd musíte bud z jedné nebo z druhé strany objet a rozhodně se nebavíme o pár set metrech ale o 1,5 – 2 km tak prosím nemistifikujte lidi. Co se týče našich úlovků tak si nemyslím, že nestojí za řeč – Treska tmavá na fotce má 104 cm, okouník 52 cm, pollaci 60 – 90 cm.
3) Uvažoval jsem, že kemp je prázdný, protože tam nikdo nebyl a všechny lodě byli zaparkované 🙂 Tak se Vám tedy omlouvám 🙂 Já se nepotřebuji dívat jak to máte u Vás zařízené, já dům a zařízení znám z předchozích pobytů ještě za Hasvagbrygge. Kožené sedačky tam byli už tehdy 🙂 To je právě na co jsem poukazoval – prostředí stejné akorád jste navíšili ceny oproti minulým majitelům.
Karel Straka – lodě jsou zcela nové a rozhodně jsme s nimi žádný problém neměli. Indickou vesnici také komentovat nebudu . Norové tam mají prázdninové chatky, které jsou většinu času prázdné. Občas tu zakotví nějaká jachta a doplní zásoby.
Přeji všem hodně úspěchů a zdravou mysl 🙂
#297606 25.6.2018 v 11:14OK, svůj názor na tebe Jeann83 jsem sdělil, také nechci zbytečně situaci jiskřit, jak jsem psal, my jsme byli letos u Zdenála spokojeni nad míru, na rozdíl od ostatních majitelů, ať už chat či kempů, kteří v řadě případů o rybařině toho moc neví, Zdenál je rybář s velkým Ř, který poradí a pro spokojenost posádek udělá vše a také jak jsme se dozvěděli, bývalej vrcholovej sportovec, který v kolektivu od mala vyrůstal a dril, preciznost a dřinu má v krvi a kdo trošku o tom něco ví, tak také ví, že v těchto kolektivech jakékoliv křivé jednání se trestá. To co jsi psal ty Jeann83 bych si nikdy nedovolil, toto nebyl nezávislý komentář několika větami, ale několikastránková pomluva a PR článek, potřebuješ nutně klid a rodinnou pohodu. Přeji všem hodně rybářských úspěchů a odpočinků od vody, kde zapomenete i na podobné lži a nenávisti.
#297642 25.6.2018 v 15:20Když je počasí naprd nebo se vám zkrátka nechce na loď, není nic jednoduššího než si vzít jemný přívlačový prut, navázat průběžný splávek stejně tak jako kdybyste chytali v Česku na anglána a jít to zkusit na molo. Mezi nejlepší nástrahy patří krevetky a vnitřek z mušlí. Zakrmovat není potřeba v místech, kde odřezky z filetárny putují rovnou do moře. Pokud zvolíte jiné místo, je vhodné ho prohodit hrstí zbytků. Gramáž splávku zvolte podle hloubky, ve které se chystáte lovit. U nás je pod molem zhruba dvanáct metrů a tak používám deseti gramový splávek, aby to dopadlo ke dnu za rozumný čas. Více informací bude v nově připravovaném videu, zatím přeji všem spoustu úlovků a hezký zbytek dne.
#297643 25.6.2018 v 15:36Chlapi , tedy klobouk dolů , je to fakt profík , myslím tím asi Zdeňka, bez ohledu na to co kdo napíše si toho jako nevšímá a opravdu se chová jako člověk na správném místě .
Zdeňku moje uctivá poklona , sám nevím jestli bych to takhle zvládl 🙂
Přečetl jsme si to vše , protože se o uvedenou lokalitu zajímám na další výlet , jinak bych to ani nečetl.
David
#297661 26.6.2018 v 16:42Na ty halibuty je potřeba trénovat. 😀 Včera jsem tu dodělal i menší fitness a tak pokud se někomu bude chtít trochu zapumpovat, tak není problém. 🙂
- Odpověď byla upravena před 6 roky a 5 měsíci uživatelem Hasvagcamp.
#297832 29.6.2018 v 18:35Humr 83cm a 5 kg na splávek a krevetku z našeho mola.
Můj Táta mi vždycky říkal, že bych byl schopný chytit rybu i v kaluži. Když jsem mu, ale včera poslal video, ve kterém jsem mu ukázal, jak jsem z mola chytil na splávek a krevetku tohoto trofejního humra, tak my odvětil, že teď už viděl opravdu všechno. Měří 83 centimetrů a váží přes 5 kilogramů. V HasvagCampu lze zkrátka chytit cokoliv. 😀
A moc děkuji za pořízení fotografií jednomu z našich hostů, opravdu se povedli. Jinak tento úlovek se objeví i v nově připravovaném videoklipu, který bude o rybolovu ze břehu na splávek. Máte se na co těšit. 🙂
Ať to jezdí, Zdenál.
#297854 30.6.2018 v 7:40#297855 30.6.2018 v 8:28Tak to je masakr, nádhera takže ti gratulujui Zdenále a už se těšim na video. Takovej úlovek bych vyměnil za všechny haliky. 😀
#297859 30.6.2018 v 18:37Nové video z našeho kempu už je venku. 🙂 Rybolov v Norsku ze břehu si už dozajista zkusil každý z nás. Ne vždy je totiž počasí moudré, občas dokáže přinést zklamání v podobě velikého větru, ve kterém by nemělo smysl vyjíždět a zkoušet si zachytat z lodě. Místo toho můžete vyzkoušet rybolov ze břehu. Jednu z možných alternativ toho jak si v Norsku skvěle zarybařit uvidíte právě v dnešním díle. Zdenál nám ukáže lov na splávek přímo v přístavu a podaří se mu chytit několik drobnějších ryb se skvělou tečkou na závěr.
#297860 30.6.2018 v 20:11Paráda gratulujem.
#297861 30.6.2018 v 20:47Parádní úlovek, velká gratulace lovci. To se jen tak někomu chytit nepovede.
#297936 2.7.2018 v 18:12Nádherne video jak z televizniho poradu, zdenale ty ani nemusis jezdit na more, kdyz ti to bere pod nohama na molu. Kdo umi, umi zkratka. Prijedeme v zari tak uz se tesimke.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › HasvagCamp 2018 (střední Norsko)