Ahoj , dávám do diskuse téma gaff a harpuna , máte někdo tipy a rady a hlavně osobní zkušenosti ?
Ahoj , dávám do diskuse téma gaff a harpuna , máte někdo tipy a rady a hlavně osobní zkušenosti ?
I letos mi srdce rvalo, jak jsem videl gafovat 50cm poláčky...s poderáku se dá ryba pustit na spátek.....gaf je pro ní záverečná.Na melčiny rozhodne podberák s 6Ocm rukojetí....a upálených ryb po nesprávnem gafování jsem už videl taky spousta.Velkou rybu s hloubek nad 30m taky gafuji ,vetšinou zmenu tlaku i tak nerozdejchá.
Odpovědět
Ano ,plně souhlasím,od roku 2014 ,co jsem absolvoval Norsko s Jardou-N,a na téhle výpravě vyskoušel kouzlo podběráku,vozím ho již každou výpraVU.NA ZAČÁTKU PŘI ODJEZDU VŽDY BYLY PŘIPOMÍNKY OD KOLEGŮ NA CO TO BERU,každý má přece gaf.Nenechal jsem se zlomit těmito řečmi a jednal dle svých zkušeností.Ke konci výpravy většina rybářů uznala,že je podběrák výborná věc,neboť zacházení s rybou je mnohem a mnohem humánější.A která ryba se mi nelíbí,dám ji svobodu a ryba se krásně zavlní a je opět v hlubinách moře.
Odpovědět
A máš nějaký speciální podběrák z plastu, nebo obyčejnou síťku? Jaký rozměr?
Odpovědět
My používame podběráky okrouhlé 60cm ne moc hluboké s pogumovanou síťkou.a tyčka jeod 20- 60 cm co se používa na lopatku pro kapraře...
Odpovědět
My používame podběráky okrouhlé 60cm ne moc hluboké s pogumovanou síťkou.a tyčka jeod 20- 60 cm co se používa na lopatku pro kapraře…Pájo sežeň o trochu větší a delší.Uřčitě máš nějaký kontakt.Beru hned!!!Stačí větší průměr,já už si ho dodělám-upravím.Vloni jsem dva dny dělal z nerezu gaf a byla s ním naprostá spokojenot,ale po letošní sezoně jdu jednoznačně do podběráku.
Odpovědět
Kulik mněl ted na Averoy výborný podběrák, tak skusím ho sehnat....Větší průměr jak moje a hlubší síťka....i metrovka tam vleze v pohodě...
Odpovědět
Klucí podívejte se na video od Milana s Averoy...tady máte jasnou odpověď, proč používat při vláčení v Norsku podběrák.....Milane a Míro jste borci....
Odpovědět
Podběrák jsem u R. Kordy vybíral hodně dlouho, až nakonec kluci našli ten co mám a jsem spokojený. H. Pecina má podběrák na lososy a je také spokojený.
Dokonce se do něj vešli i 2 polaci a dorš vše kolem 70 cm.
Odpovědět
Tady je naše galerie gafů, co naše skupina shromáždila za 11let ježdění do Norska. Jsou to jak domácí výroba, tak i normálně koupené různě po krámech. Za mě je nejlepší ten první vlevo.
Odpovědět
Tady je naše galerie gafů, co naše skupina shromáždila za 11let ježdění do Norska. Jsou to jak domácí výroba, tak i normálně koupené různě po krámech. Za mě je nejlepší ten první vlevo.
Naše parta má šikulu Mirka, který vyrobí gaf jaký potřebujeme. A nemají chybu. Karel
Mám dojem že ten druhý z leva na té tvé fotce je od něho.
Odpovědět
Když se harpunuje velký halibut, tak je lepší na konec provazu uvázat na barel, nebo konec provazu uvázat rovnou k lodi? Letos jsme jednoho kolem 150cm vytahovali na dva gafy a stejně nám uplaval. Hodinu jsme seděli v lodi a nikdo nemluvil. Už bych to nechtěl zažít.
Odpovědět
Já, když harpunuji, tak provaz uvážu k lodi. Kanystr už není potřeba.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...