Ahoj , dávám do diskuse téma gaff a harpuna , máte někdo tipy a rady a hlavně osobní zkušenosti ?
Ahoj , dávám do diskuse téma gaff a harpuna , máte někdo tipy a rady a hlavně osobní zkušenosti ?
Harpuna-nevim-nepotápim se,gafy si dělám sám,po utopení jednoho dělám delší násadu,gaf se nepotopí.
Odpovědět
Sime neni,po prvnim roce jsem je dokonce upravil-více ohnul.U chajdy jsme našli originál a ten je stejnej.Na původních stránckách jsem dával obrázky starých rybářských gafů-fotky z nějakého muzea-a podle nich jsem to dělal.
Odpovědět
Zdravím , gaff , nebo harpunu na halibuta , potřebujeme mít v lodi nějakej kvalitní , kdyby se náhodou zadařilo, ale chce to pořádnou kvalitu , aby se neohnul. Koukal jsem na gaff Roberta Langforda a harpunu mi už vyrábí kamarád, pak dám foto.
Odpovědět
Zdravím pánové, já se chystám si koupit svůj první a pokud by jste sem hodily nějaký odkaz kde a jaký koupit, výhody a nevýhody onoho. Jestli krátký dlouhý? A co třeba hodit ještě do debaty vylovovací kleště? Ty nepoužíváte?
Odpovědět
Ahoj , podle toho co jsme kdy vyzkoušeli , tak se nám nejlépe osvědčil hák na laně . Řekl bych , že je to nejefektivnější způsob jak halíka zafixovat u lodi . Z 99 procent ryba nemá šanci úniku a pokud rybář chce rybu pustit a šetrně ji trefí do boku tlamy , ryba bez problému odplave bez nějaké velké úhony . A je s ním jednoduchá manipulace oproti harpuně , ocasní smyčce atd. Harpuna je jisté zabití a pokud je tupá , dá se ryba urazit z háčku .
Odpovědět
Zdravím pánové, já se chystám si koupit svůj první a pokud by jste sem hodily nějaký odkaz kde a jaký koupit, výhody a nevýhody onoho. Jestli krátký dlouhý? A co třeba hodit ještě do debaty vylovovací kleště? Ty nepoužíváte?
Zadej Vivtek do googlu a tam ti vyjede spousta prodejcu.
Odpovědět
Jak pise Kikibut tak hak na lane je bezkonkurencni. Kdyz chci rybu pustit tak ji pustim a kdyz ji pustit nechci tak je ma 😅😅😅a nema sanci uniku
Odpovědět
Souhlasím s Kikibutem. Sám jsem si hák vykoval z nerezové hlazenky 14 mm, ale daň za ohřáti materiálu ve výhni je, že chytá "lišku" - rezavý povlak. Myslím, že je tam rezerva na ještě mnohem větší ryby :-)
Odpovědět
Na tom druhém je vidět, že můj amatérský výtvor má i drobný :-) protihrot.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...