Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Fishing Club Veiholmen 2020
- Toto téma obsahuje celkem 153 odpovědí. Do diskuze (34 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hombre75 a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#328302 19.10.2020 v 17:19
Ahoj posílám taky pár fotek z říjnového termínu který byl pro nás krásnou tečkou za letošní rybářskou sezonou na Veiholmenu .I přes nejistotu jestli vůbec odjedeme tak se cesta jako vždy obešla bez jakýchkoliv problémů .Po příjezdu na Veiholmen nás pak provázelo střídavé počasí provázene větry i deštěm ale na vodu jsme se až na jeden den dostali pokaždé .Tak jako je pro nás Veiholmen v každém ročním období pokaždé rybářsky uplně jiný ,tak i v tomto termínu se to potvrdilo dvojnásob .Na místech kde jsme čekali že si zapolakujeme tak na nás mocný Perun seslal obrovská hejna Žraloků ostrounů kteří meli vetsinou pres metr a ti nám dělali z nástrahami takové divy že jsme se museli přesunout jinam kde jsme si pak byli schopni zachytat bez nebezpečí že během pár sekund přijdeme o nástrahu .Moře stále nabízelo množství makrel i když menších velikostí .
Podařilo se nám chytnout i na Hartyho pilkřík malou chobotničku .Bohužel tento pilkřík který jsem od Hartyho dostal nakonec skončil opět ve chřtánu ostrouna a leží někde na dně .Každopádně metrový Ostroun na 60gr vláčecím prutu je pro rybáře krásný zažitek a o to větší že jsme se mohli kochat pohledem když nám tato krásná ryba pri návratu zpět do vody ukázala nádherný pohyb svého těla .Nachytalo se opět jako vždy spousta ryb a strávili jsme príjemný týden .Už at skončí konečně korona a my se můžeme všichni zase vrátit .Takže díky za společnost Oťasovi ,Davidovi a Bernymu .
#328311 20.10.2020 v 14:41Pane Bowhunter slohovku máte za 1*😁 a fotky jedna báseň 😁 Veiholmen nesklamal 👍
#328355 21.10.2020 v 8:06Rozepiš se prosím trochu o cestě, kudy jste jeli a jaké byly kontroly na hranicích. Byli jste tam už za nouzového stavu, to celníkům nevadilo?
#328365 21.10.2020 v 18:21#328388 24.10.2020 v 18:58#328463 29.10.2020 v 13:57Tak se tu ještě poněkud nečekaně vyjevím a dokonce sem budu mít co dát. Zúčastnil jsem se trochu neplánovaně předposlední letošní výpravy do Veiholmenu (poslední bude zazimování základny).
Trochu mě děsilo počasí (první den se nedalo nahodit ani ze břehu), zoufale krátký den a strach, že ryby budou kdoví kde. Ale podalo se to. Počasí se postupně lepšilo, i za krátký den se stihlo něco pochytat a aspoň se člověk vyspal. Ryby byly hloub a víc k otevřenému moři než v září, ale chytat se nechaly. Kolegové byli výborní a poté, co překousli mé exotické zvyklosti a přístupy, začala panovat pohodová atmosféra.
Pochytalo se ode všeho něco, hodně ryb jsem nevyfotil (vítr, vlny, digitální tma, příjezdy po soumraku apod.). Kolem skal se ještě motalo pár posledních makrel, štikozubec se nechal chytit jen ojediněle a spíš na velké hloubce, polaci nebyli na mělčinách, ale ve sloupci kolem nich. Rozjíždějí se obecné, ale pěkné kusy se špatně hledají.
Následující fotky jsou směsí úlovků celého osazenstva a co leží na břehu, bylo chyceno z lodě. Brosma na zemi ve filetárně je ryba jako kráva, ale nějak nebylo po ruce žádné vhodné měřítko. Okouníky jsem si půjčil, chytilo se jich víc, ale neptejte se mě kde a jak, já u toho nebyl. Moje top trofej je nový osobák pyskouna skvrnitého. Pro někoho nic moc ryba, ale já poměřuju úlovek jeho vzácností a pyskouni přes 40 cm jsou pro mě vzácnější než pětikilová treska.
Tož tak…
#328472 29.10.2020 v 14:00#328481 29.10.2020 v 14:03#328490 29.10.2020 v 14:08Samostatnou kapitolou jsou fotky z přístavů. Tam jsme jeli klasicky přes Rostock, ale zpátky netradičně přes Svinoústí a tak se mi letos sešla pěkná sbírka lodiček. Některé fotky krásně dokumentují ekonomiku dané oblasti (z Polska se například hodně vyváží uhlí) a jiné dokonce mají příběh.
Ten má fotka zelené lodi s podivnou konstrukcí, což je jeřáb na 5000 t určený pro montáže ropných plošin a větrných elektráren. Bohužel ho 2.5. 2020 rozlámali v Rostocku při zkouškách přímo u mola a teď se řeší, co s ním. No, nezávidím jim to:-))
A to je fšecko. Veiholmenu zdar!
#328521 31.10.2020 v 20:15Ahoj, posílám pár fotek z říjnového lovu. Na hranicích pohoda, celník se zeptal jestli máme drogy a alkohol, řekli jsme, že děkujeme – máme vše vlastní…..popřál “enjoj Norway” a fičeli jsme dál. Na Veiholmenu jsem byl poprvé. Panovala pohodová atmosféra, počasí na říjen parádní, správce fajn týpek. Na vláčku se dalo vygumovat spousta ryb a z hloubek se dali vytáhnout krásní okouníci i mníci. Kluci připravili peruanské ceviche a sushi s pravou wasabi-pastou. Kulinářsky zážitek. Byla to parádní tečka za rybářskou sezonou. Díky.
#328522 31.10.2020 v 21:52Pokud na Veiholmenu nefouká více jak 13m/s, tak je to tam pořád super.
- Odpověď byla upravena před 4 roky uživatelem Harty.
#328561 2.11.2020 v 9:01Ahoj, kamarádi. Také jsem byl letos na Veiholmenu na podzim a musím říci, že to bylo opravdu super. Překvapilo mě to krásné teplo, které bylo celý týden. Na Veiholmen jezdím opravdu rád už jen díky tomu, že tam potkávám spoustu kamarádů. Ryb si myslím že je tam vždy dost, bohužel je to někdy v rukách rybáře:-)Co píše Harty tak je vcelku pravda, jen záleží z jaké strany fouká a kam zrovna plánujete vyrazit.
Moc se těším na rok 2021 a pevně věřím, že už to bude jak pro nás rybáře tak pro pronajímatele lepší rok:-)
#328563 2.11.2020 v 16:20Pokud na Veiholmenu nefouká více jak 13m/s, tak je to tam pořád super.
Ahoj Harty, Veiholmen je bezesporu super lokalita o tom žádná. Měl bych však jen jednu malou poznámku k síle větru a následným výjezdům na moře. Předesílám, že tady nechci rozpoutat vlnu diskuze na téma kdy a kdo a jak vyráží na moře za svými úlovky, ale nicméně mi to nedalo a na tvůj příspěvek jsem musel zareagovat. Vím, že kupříkladu ty a parta kluků, se kterou do Norska jezdíš nejste žádní začátečníci a s loděmi to bezesporu umíte, ale tyto stránky čtou i začátečníci, kteří nemají s mořem žádné nebo jen mírné zkušenosti. Ti by se pak nedej bože mohli řídit tvou “radou” a vyrazit si kupříkladu v pohodové dvanáctce (míněno tím 12 m/s) na moře. Vím, že si to takhle asi nemyslel a chtěl si pravděpodobně říci, že v této lokalitě se dá vyjet na moře i v trochu ztíženějších povětrnostních podmínkách, ale ruku na srdce, nebylo to úplně šťastné. Je totiž potřeba se mimo jiné řídit i mezinárodními zákony a to zejména těmi o provozu malého plavidla na moři, kdy s ním smíš vyjet pouze při denní plavbě do vzdálenosti nepřevyšující 0,75 námořní míle od pevniny nebo pobřežních ostrovů, kdy maximální síla větru nepřesáhne 4 stupně Beaufortovy stupnice a výška vln nepřekročí 1,2 m. Jen pro pořádek, 4. stupeň Beaufortovy stupnice odpovídá síle větru 5,5 – 7,9 m/s. Nemyslím to nijak zle a doufám, že mě tu nebude nikdo kamenovat za tento příspěvek, vím že většina z nás to až tak úplně neřeší a řídí se více citem a zkušenostmi. Nicméně jsem cítil potřebu to tady napsat. Doufám, že se všichni dočkáme příští, snad již normální sezóny. Držme si palce. Došky
#328566 2.11.2020 v 19:08Je dobré že tu Došky tyto informace zmínil. Tak jako všude není vždy předpověď počasí přesná a někdy hlásí víc a někdy míň než to ve skutečnosti je. Pud sebezáchovy má většina z nás a pro ty ostatní je správce.
#328567 2.11.2020 v 19:44Vláďo, díky za upřesnění. Myslím, že jsi to vystihl úplně přesně. Nepsané pravidlo u nás je, že se na vodu může max do 10m/s. Ale upřímně… pro normální rybařinu je 8m/s strop!!
Do Norska jezdíme přece za pohodou a rybářskými zážitky a ne se utopit….
Nám všem přeju krásnou a ničím nekaženou příští sezonu… 🙂
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Fishing Club Veiholmen 2020