Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Fishing Club Veiholmen 2020

• Toto téma obsahuje celkem 153 odpovědí. Do diskuze (34 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hombre75 a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 153)
  • Autor
    osprey
    Účastník
    (67 odpovědí)

No, oni Norové sice mají na všechno kvóty a celkem i profesionálně podložené, ale jinak se snaží dostat z toho moře, co se dá. Až jim dojde ropa, nic jinýho tam mít nebudou.

Podobné je to s tuňákama – jen se jim tam objevili, už na ně vypsali kvóty a každý rok o něco větší.

Co se týče těch ploutvonožců, jsou to tuleni. Lachtani v Evropě nejsou.

No a na závěr dvě fotky. Jeden tulík a pak se mi do focení západu slunce vynořil plejtvák (taková malá hnida vlevo dole). Všimnul jsem si toho až doma.

osprey
    Účastník
    (67 odpovědí)

A včil plánované fotky – dneska to bude mník (ten největší je kluků ze sousední lodě) a kámoška brosma, kterou sice v zásadě nikdo chytit nechtěl, ale ona se vždycky dokáže na ten mejdan pozvat sama:-)

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 1 měsícem uživatelem Sim.
    Heinz
    Účastník
    (113 odpovědí)

osprey: Parádní fotky jak bývá u tebe zvykem. Ten mník – leng se povedl ulovit ze břehu na vláčák? Jaký používáš foťák?

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Kluci se blíží na Veiholmen, bude denní zpravodajství.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Úlovky z minulých dní.  Chytalo se i ze břehu kvůli silnému větru.

osprey
    Účastník
    (67 odpovědí)

Já fotím na břehu i ryby chycené z lodě. Buď živá ryba ve vodě nebo v ruce na lodi anebo mrtvá na nějakém přírodním podkladu. Takže tahám mrtvoly na skálu, protože fotky z filetárny bych dělat nechtěl.

Ten “přívlačák” má rukojeť dlouhou 70 cm, koncovku na bojový pás (který nemám) a je to dost zajímavá věc, speciál na přívlač na sumce, ale snad ještě lepší právě na moře. A mám na něm Daiwu BG 5000, což je naviják 640 g těžký. Ta sestava klame tělem.

Kromě toho ten velký mník je půjčený od kolegů – už jsem to psal. Osobně jsem na ten přívlačák vytáhnul mníky 82 a 87 cm, ale já ten druh vlastně ani cíleně nechytám, oni se mi tam věší tak nějak náhodou.:-)

Foťák? Mám jich víc, samé Canony. Většina fotek tady je kompaktem Canon G7X Mk II. Ale ono je dost důležité, že já ty fotky upravuju a taky je vybírám z většího počtu.

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 1 měsícem uživatelem osprey.
    osprey
    Účastník
    (67 odpovědí)

Na chvíli odbočím od ryb. Když je na to foťák, dají se fotit třeba i rackové a pochopitelně při nějaké akci, jinak je to nuda:-)

osprey
    Účastník
    (67 odpovědí)

A ještě rybu na konec. Rodina o makrely moc nestojí, tak jsem si jich chytil jen pár pro radost a abych si dokázal, že je umím najít. Nějak se mi do toho vloudily dvě pěkné – 47 a skoro 48 cm. Jednu jsem zdolal s prutem na lehkou přívlač a kam se hrabe nějaká šedesátka štika…

Jinak ten prut na fotce je kolegy. Aranžovaná fotka je vždycky tak trochu vylhaná:-)

Indy
    Účastník
    (96 odpovědí)

Zdravíme z Veiholmenu, denní zpravodajství se moc nedaří, jsme pořád na vodě. PC jsem zapnul až dnes. Počasí jak na houpačce, sluníčka málo a hodně prší. Vítr celkem dobrý, pořád lítáme daleko od břehu. Ryby nejsou moc aktivní, ale nachytat se dá. Nejvíce jdou polaci na hloubkách od 5 – 80 metrů. Obecných je dost, ale jsou malé, 95% jich vracíme zpět. Podařilo se nám pár pěkných mníků největší 129 a 115cm a dalších cca 10 přes 90cm.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Dnes jsme se vrátili a bylo to super.

osprey
    Účastník
    (67 odpovědí)

Gratuluju klukům ke krásným úlovkům a jsem rád, že se i za stávajících podmínek do Veiholmenu někdo podíval.

Mám ještě pár fotek, co by mi jinak jen tak hnily na počítači a tak sem zase něco přisypu. Dneska to bude trochu všehochuť. Norské ryby jsou krásně barevné a dal jsem si práci, aby moje sbírka barev byla hodně pestrá.

osprey
    Účastník
    (67 odpovědí)

Nějak to nechce zobrazovat štítníky. Ostatní ryby v pohodě, asi to štítníy nemá rádo.

Snažil jsem se to rozchodit, cpal  jsem tam fotky horem dolem, ale holt nezobrazuje.

Tak to zkusím ještě jednou. Uvidíme, jak si to systém nakonec přežvejká. 🙂

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Ahoj, díval jsem se na to a fakt top štítníky nechce zobrazit. Buďto je poškozený soubor, nebo se to špatně nahrálo k nám na server. Mají obrázky formát jpg?

sejk
    Účastník
    (16 odpovědí)

Chyba je v odkazu, asi si to  neumí porasit se “Š”.

Když dám otevřít obrázek v novém okně (přes pravé tlačítko myši), tak název obrázku na který to odkazuje je

h t t p s://rybolovnorsko.cz/wp-content/uploads/2020/10/títník-5-9-2020b-3.jpg

a fotka se nezobrazí

když to přepíšu na

h t t p s://rybolovnorsko.cz/wp-content/uploads/2020/10/Štítník-5-9-2020b-3.jpg

tak se to zobrazí.

Řekl bych že v názvech souborů na web je lepší vynechávat diakritiku a zbytečné interpunkce.

sejk
    Účastník
    (16 odpovědí)

a možná i velká a malá písmena, protože “štítník…..” to nebere a “Štítník……” to bere. t.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 153)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Fishing Club Veiholmen 2020

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...