[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]
Protože to do Norska máme ještě za milion a už nám z toho j*be :-D:-D
Odpovědět
Jo tak to jo, tak teď si mi to Jiříku vysvětlil. Už to chápu. :-D:-D
Odpovědět
Sada do Norska: -ocílka diamant
- ocílka Fiskars
- filet. nůž Fiskars 19 ohebný
- fil. n. Fiskars 17 tvrdší
- obyč.kuchyňský upravený 15 tvrdý
Určení pro použití jsem popsal výše, cena bez oc. diam. okolo 1500 Kč. Úplně stačí, metrák Tresek na jedno obtažení....!
Odpovědět
Moje profi sada na každodenní práci....
Cenu raději nepíšu!!!
Odpovědět
Co vydrží správně ukovaný nůž z Tenaxu (neskutečné)
[yt=x-qi-_sZMoQ=yt]x-qi-_sZMoQ[/yt]
Odpovědět
[citace]vojtko napsal:
To je čo za materiál????
Myslím tú guľatinu. [/citace]
Mám takový dojem že jde o standardní konstrukční ocel o průměru 20 mm. Ostří nože 1,1 mm bez fazetky.
Odpovědět
[citace]profirybar napsal:
Moje profi sada na každodenní práci....
Cenu raději nepíšu!!![/citace]
Co stál ten Tanto San Mai? Kupoval jsi ho tady nebo venku?
Odpovědět
Na posledních dvou výpravách jsem si tak nějak oblíbil tuhle čepel Lauri Fillet kterou jsem oblékl do jatoby a dubu. Ručka je trochu masivnější, což mi vyhovuje a navíc by měla udržet nůž na hladině, ale to jsem na moři raději nezkoušel.
Odpovědět
[citace]MadMack napsal:
Na posledních dvou výpravách jsem si tak nějak oblíbil tuhle čepel Lauri Fillet kterou jsem oblékl do jatoby a dubu. Ručka je trochu masivnější, což mi vyhovuje a navíc by měla udržet nůž na hladině, ale to jsem na moři raději nezkoušel.[/citace]
To dřevo je stabilizované? Podle obrázku bych řekl, že je bez povrchové úpravy. Nemáš strach, že ti bude pak sosat vodu?
Odpovědět
Stabilizované není, je jen hodinu vařené ve lněném oleji se včelím voskem.
Odpovědět
[citace]MadMack napsal:
Stabilizované není, je jen hodinu vařené ve lněném oleji se včelím voskem. [/citace]
A bude to stačit? Jak a čím jsi vlepil čepel do střenky. Vidím že tam není zadní pojišťovací šroub a fulltang to taky není a dělená rukojeť taky ne (dělaná ze dvou příložek).
Jinak opravdu moc hezká práce na made by hand ;-)
PS: tu nepotápivost můžeš zkusit v kýblu vody nebo ve vaně :-)
Odpovědět
Myslím že to je dostačující, ten nůž už mám asi 5let, v Norsku jsem ho měl 3x, kdy poprvé jsem ho ještě neuměl dobře nabrousit, takže jsem se trochu trápil. Pak jsem si ale postavil pásovou brusku a s jemným pásem jen lehce přejedu z obou stran a zbytek doladím na keramickém brousku.
Montáž je obyčejná na trn, který je v rukojeti zalepen epoxidovým lepidlem UHU EndFest s pevností 300kg/cm2
Odpovědět
A jak ti šla sundat původní střenka? Předpkládám že ta "pašlá v pi..ů" :-D
A důvod proč ji se rozhodl si ho upravit? Neseděl do ruky?
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...