Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 11°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
prudký déšť
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Filetování ryb

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 … 13 Další »
mira.sta
06.10.2015 ID: 525773

[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]

0
Odpovědět
borcino
12.01.2016 ID: 1133149

Já používám ručně vyráběnej fileťák - dárek od kamaráda (jeden z nejlepších nožířů v ČR). Dobrou práci udělá spoustu nožů i za pár kaček...

0

Odpovědět

profirybar
13.01.2016 ID: 1133187

Pánové, diskuze o nožích je druhořadá. Šikovnost rukou je základ!!!!

0

Odpovědět

frigo
13.01.2016 ID: 1133188

[citace]profirybar napsal:

Pánové, diskuze o nožích je druhořadá. Šikovnost rukou je základ!!!![/citace]

Ručičky můžou být ze zlata, ale jsou naprd, když se pižlá rybičkou.

Kvalitní fileťák je potřeba.

0

Odpovědět

Holzby
13.01.2016 ID: 1133189

Kdysi dávno jsem koupil v Coopu na Gurskoya fileťák od Normark ,,,, nic extra drahého ,,, ale už ho mám 15let a jsem spokojen

0

Odpovědět

Chebak
13.01.2016 ID: 1133190

Na Hitře u Edenu je nová filetárna přímo nad vodou s rošty.Pokud vám špatně upadne nůž na zem můžete na něj koukat v 10 m hloubce.A že jich tam už je.

0

Odpovědět

profirybar
13.01.2016 ID: 1133214

Frigo, diskuze je o filetování ryb!!!! Rybička je pro Junáky, na houby a pod., ta zlatá na machrování a jinak na ..... !!

0

Odpovědět

profirybar
13.01.2016 ID: 1133215

:-(:-D:-P

0

Odpovědět

frigo
13.01.2016 ID: 1133216

[citace]profirybar napsal:

Frigo, diskuze je o filetování ryb!!!! Rybička je pro Junáky, na houby a pod., ta zlatá na machrování a jinak na ..... !![/citace]

Promiň, asi jsem blbý, ale nepochopil jsem, co tím chtěl básník říci.

0

Odpovědět

profirybar
13.01.2016 ID: 1133223

Tak a teď vážně.

Neexistuje universální nůž, ale když jsou šikovné ruce a je v záloze ocílka dá se filetovat prakticky vším co má úzkou a minimálně 15 cm dlouho čepel (pozn.: na 30 cm potočáka stačí Rybička).

OCEL: samozřejmě, čím vyšší číslo HR, tím déle drží ostří a nemusí se tak často ostřit. Zde také platí zásada, že ocílka musí být tvrdší než nůž, nejlépe stejný výrobce nebo výrobcem doporučená (pozn.:na vyšší HR je nejlepší diamant).

DÉLKA a OHYB:obecně se dá říci,:

čím delší a ohebnější, tím více ztrácíme kontrolu nad špičkou nože. Někdy je ale délka a měkký ohyb potřeba např. při stahování kůže, vyřezávání žeber z lososovitých nebo když náhodou Svatý Petr není doma a vy můžete filetovat halibuta.

DOPORUČENÍ: nůž kratší a tvrdší na ohyb - porcování, kuchání, filetování menších ryb a pro začátečníky

nůž střední délky a ohybu - filetování ryb do délky 80 cm, pokročilí (3-krát N. min.)

nůž delší a ohebnější - pro šikovné ruce, na větší ryby, halibuty, stahování kůže z filet

RADA: filetujte střízliví, pomalu a s rozmyslem a doporučuji používat rukavice (přiléhavé gumové), lepší rozříznutá guma než Vaše kůže

ZÁVĚR: ideální sada - 3 různé nože, příslušná ocílka, brousek, rukavice .

0

Odpovědět

Sim
13.01.2016 ID: 1133225

[citace]profirybar napsal:

Tak a teď vážně.

Neexistuje universální nůž, ale když jsou šikovné ruce a je v záloze ocílka dá se filetovat prakticky vším co má úzkou a minimálně 15 cm dlouho čepel (pozn.: na 30 cm potočáka stačí Rybička).

OCEL: samozřejmě, čím vyšší číslo HR, tím déle drží ostří a nemusí se tak často ostřit. Zde také platí zásada, že ocílka musí být tvrdší než nůž, nejlépe stejný výrobce nebo výrobcem doporučená (pozn.:na vyšší HR je nejlepší diamant).

DÉLKA a OHYB:obecně se dá říci,:

čím delší a ohebnější, tím více ztrácíme kontrolu nad špičkou nože. Někdy je ale délka a měkký ohyb potřeba např. při stahování kůže, vyřezávání žeber z lososovitých nebo když náhodou Svatý Petr není doma a vy můžete filetovat halibuta.

DOPORUČENÍ: nůž kratší a tvrdší na ohyb - porcování, kuchání, filetování menších ryb a pro začátečníky

nůž střední délky a ohybu - filetování ryb do délky 80 cm, pokročilí (3-krát N. min.)

nůž delší a ohebnější - pro šikovné ruce, na větší ryby, halibuty, stahování kůže z filet

RADA: filetujte střízliví, pomalu a s rozmyslem a doporučuji používat rukavice (přiléhavé gumové), lepší rozříznutá guma než Vaše kůže

ZÁVĚR: ideální sada - 3 různé nože, příslušná ocílka, brousek, rukavice .

[/citace]

Moc pěkně sepsáno

0

Odpovědět

frigo
14.01.2016 ID: 1133226

[citace]profirybar napsal:

Pánové, diskuze o nožích je druhořadá. Šikovnost rukou je

základ!!!![/citace][citace]profirybar napsal:

Tak a teď vážně.

Neexistuje universální nůž, ale když jsou šikovné ruce a je v záloze ocílka dá se filetovat prakticky vším co má úzkou a minimálně 15 cm dlouho čepel (pozn.: na 30 cm potočáka stačí Rybička).

OCEL: samozřejmě, čím vyšší číslo HR, tím déle drží ostří a nemusí se tak často ostřit. Zde také platí zásada, že ocílka musí být tvrdší než nůž, nejlépe stejný výrobce nebo výrobcem doporučená (pozn.:na vyšší HR je nejlepší diamant).

DÉLKA a OHYB:obecně se dá říci,:

čím delší a ohebnější, tím více ztrácíme kontrolu nad špičkou nože. Někdy je ale délka a měkký ohyb potřeba např. při stahování kůže, vyřezávání žeber z lososovitých nebo když náhodou Svatý Petr není doma a vy můžete filetovat halibuta.

DOPORUČENÍ: nůž kratší a tvrdší na ohyb - porcování, kuchání, filetování menších ryb a pro začátečníky

nůž střední délky a ohybu - filetování ryb do délky 80 cm, pokročilí (3-krát N. min.)

nůž delší a ohebnější - pro šikovné ruce, na větší ryby, halibuty, stahování kůže z filet

RADA: filetujte střízliví, pomalu a s rozmyslem a doporučuji používat rukavice (přiléhavé gumové), lepší rozříznutá guma než Vaše kůže

ZÁVĚR: ideální sada - 3 různé nože, příslušná ocílka, brousek, rukavice .

[/citace]

No a teď si to po sobě přečti.

V prvním příspěvku nás vyzýváš, ať neřešíme nože, důležité jsou přeci ruce.

V druhém sem dáš vědecké pojednání o výběru správného nože.

Já osobně se moc rád podívám na krasavce, kterým se tu kdokoli pochlubí. Naposledy Borcino.

0

Odpovědět

Holzby
14.01.2016 ID: 1133228

0

Odpovědět

profirybar
14.01.2016 ID: 1133233

Jenom pro Frigo,: Základ úspěchu - 20% nůž

- 50% ruce

- 30% hlava.

Máš vše O.K.? 8-O8-O

0

Odpovědět

os
14.01.2016 ID: 1133234

no já považuju za základ, mít co filetovat:-D:-D:-D nejdřív to chyťte a pak teprve porcujte, experti8-)

0

Odpovědět

Holzby
14.01.2016 ID: 1133235

[citace]os napsal:

no já považuju za základ, mít co filetovat nejdřív to chyťte a pak teprve porcujte, experti[/citace]

Tak určitě 8-O

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 … 13 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Odebírej newsletter


Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.

Podzimní soutěž o vybrané oblečení značky Savage Gear!

3 výherci • 3 skvělé ceny • jednoduchá soutěž pro všechny rybáře

Chci soutěžit!