Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 5°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 11°C
prudký déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
prudký déšť
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Filetování ryb

« Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Další »
mira.sta
06.10.2015 ID: 525773

[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]

0
Odpovědět
MifakM
02.02.2016 ID: 1134039

[citace]ZAPA napsal:

Jak dlouhý, to může říci jen ten kdo s dlouhým nikdy neměl. Za mě v pohodě, vamor nahazuje a dvěma sekama je hotovo. [/citace]

Se ještě máte co učit :-D:-D:-D

Chuck Norris by to zvládnul jen na jeden :-D:-D:-D

0

Odpovědět

milos
02.02.2016 ID: 1134040

Ba ne Jindro :( Je to přesně obráceně. Chuck nepřefikne fšecko co má nohy (nebo aspoň jednu).

0

Odpovědět

TTKnives
02.02.2016 ID: 1134044

Ahoj, ahoj, omlouvám se za pozdní reakce (trošku fofr)

MifakM, uhlíkovka náchylná na korozi přeci jen je ale bohatě stačí kudlu utřít suchým hadrem a je v pohodě, rybka má vlestní mastnotu která ne čepelce i po utření zůstane. Fileťák z uhlíkovky nepotřebuje žádnou zvláštní péči, čapne vlestní patinu a ta zůstane podle majitele. Jak jsem tady četl

"Prostě srdeční záležitost, skloubená s účelovostí a tak trochu i s exhibicionismem" je naprostá pravda.

0

Odpovědět

TTKnives
02.02.2016 ID: 1134045

Ještě k tomu broušení:

Samozřejmě jako výrobce nabrousím a dám kudlu do původního stavu naprosto beztrestně ale snažim se donutit majitele k vlestnímu broušení, každá ruka nebo každý člověk má jiný styl a úhel otření (ocilka, véčko, brousek nebo! nedej svatý PETŘE ty plechová kolečka!)

Na ulíkovku platí keramická ocilka, běžnou ocilku nožem z uhlíkovky okrájím do špice.

0

Odpovědět

MifakM
02.02.2016 ID: 1134058

[citace]TTKnives napsal:

Na ulíkovku platí keramická ocilka, běžnou ocilku nožem z uhlíkovky okrájím do špice.[/citace]

A jaký je vlastně správný postup při potahování na ocílce?

Někdo to bere každou stranu na střídačku, další zase několik tahů po jedné straně nože a pak zase tu druhou. Dokonce jsem viděl i nůž břitem od sebe a pohyb směrem ke špici ocílky, ale to už se mi teda zdálo dost "proti srsti" a nesmyslné.

:-|

0

Odpovědět

roman1312
02.02.2016 ID: 1134059
0

Odpovědět

roman1312
02.02.2016 ID: 1134061

...ostřím proti špičce ocilky-jeden tah po každé straně nože a střídat,alespoň takhle mě to učili v učení mistři řezničtí...

0

Odpovědět

tuky
02.02.2016 ID: 1134064

[citace]Priba napsal:

Nemáte někdo zkušenosti s broušením filetovacích nožů protahovací ocílkou? např. Dick Rapid Stell - dělají 3 varianty, nevím který

[/citace]

S protahovací ocilkou nemám zkušenost, ale pro člověka který nemá praxi s klasikou mi přijde jako super věc. DICK těchto protahovaček dělá hodně a dovolím si říci, že je to TOP značka a to jak v nožích, tak i v ocilkách.....jo a taky v cenách. Pro srovnání ostří je to nutnost. Člověk se nejvíc pořeže tupým nožem, to je stará pravda. Já používám fileťáky od Rapaly. Vyhovuje mi příjemná pogumovaná rukojeť a ostří drží docela slušně.

Já používám tuhle sestavu.

0

Odpovědět

tuky
02.02.2016 ID: 1134066

[citace]MifakM napsal:

TTKnives napsal:

Na ulíkovku platí keramická ocilka, běžnou ocilku nožem z uhlíkovky okrájím do špice.

A jaký je vlastně správný postup při potahování na ocílce?

Někdo to bere každou stranu na střídačku, další zase několik tahů po jedné straně nože a pak zase tu druhou. Dokonce jsem viděl i nůž břitem od sebe a pohyb směrem ke špici ocílky, ale to už se mi teda zdálo dost "proti srsti" a nesmyslné.

V Prušánkách ti to ukážu, když budeš chtít, chce to jen cvik.

[/citace]:-)

0

Odpovědět

milos
02.02.2016 ID: 1134067

Kdyby tak do Prušánek dorazil zkušenej brusič a předvedl ... za poplatek nabrousil ...

0

Odpovědět

tuky
02.02.2016 ID: 1134068

TO milos: nic na tom není, chce to jen trpělivost.

0

Odpovědět

MifakM
02.02.2016 ID: 1134069

[citace]tuky napsal:

V Prušánkách ti to ukážu, když budeš chtít, chce to jen cvik.

[/citace]

Beru tě za slovo ;-)

0

Odpovědět

milos
02.02.2016 ID: 1134071

Přesně to jsem chtěl napsat. Takže beru si s sebou i řezničinu ;)

0

Odpovědět

MifakM
02.02.2016 ID: 1134072

[citace]milos napsal:

Kdyby tak do Prušánek dorazil zkušenej brusič a předvedl ... za poplatek nabrousil ...[/citace]

No snad to nezakřiknu - jednám s jedním nožířem (pan Brixi - někteří možná znáte), že by Prušánky navštívil a předvedl jak nože, tak i něco o broušení. Ale je to strašně na rychlo a už hodně nožířů mne bohužel odmítlo a i on ještě nevěděl zda bude mít čas. Více budu vědět zítra nebo pozítří.

Mám ještě pár jmen v záloze, ale ti už se tím neživí. Spíš je to jen jejich koníček. Zkusím ještě nějakého specialistu na broušení. Třeba i TTKnives dá tip (pohybuje se na knife.cz a tam je studijního materiálu a kontaktů také spousta)

:-D

0

Odpovědět

MifakM
02.02.2016 ID: 1134074

[citace]milos napsal:

Přesně to jsem chtěl napsat. Takže beru si s sebou i řezničinu ;) [/citace]

Zakazuje se.. ty se opiješ a fakt mne budeš chtít pak vyfiletovat :-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Odebírej newsletter


Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.

Podzimní soutěž o vybrané oblečení značky Savage Gear!

3 výherci • 3 skvělé ceny • jednoduchá soutěž pro všechny rybáře

Chci soutěžit!