Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 57 odpovědí. Do diskuze (29 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ZM a poslední změna proběhla před 14 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 58)
  • Autor
    trojhak
    Účastník
    (132 odpovědí)

Mám základní model od rapaly už 3 roky a max spokojenost. Cena 350Kč mě nepřijde nijak předražená.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

To Piskotus: tak promiň,předtím jsem si sadomasochisticky četl na mrku diskuzi o rybářské etice.

Václav Bruner
    Účastník
    (35 odpovědí)

ZM : Není za co se omlouvat. Ono,když jsem si to po sobě přečetl,tak to opravdu zní jako rejpnutí do masa. Na ten mrk fakt skoro nejdu,je to tam banda chrtů,čekajících na možnost někoho potrápit. Pokud se vrátím ke zpracování ryb a myšlence chyť a pusť. Tak u nás je to o osobním přístupu k druhové skladbě ryb. Trofejní okoun je vzácnost a tak ho spíše pustím. Ovšem kapr pokud se z vody neodnáší,tak se také nenasazuje a s tím se sveze i ostatní nasazená ryba,třeba opomíjená bílá ryba. Je to metodika ČRS a to už desítky let. Jako rybářská stráž všem vysvětluji nutnost zapisovat ulovené ryby s ohledem na ryby posléze nasazené. Jako hospodář vím o čem mluvím. Pokud se týká lovu konkrétně v Norsku, tak idea chyť a pust je opravdu zcestná,ale to je jiné téma a zase malé doršky na vláčku z 15 m návrat určitě zvládnou a okouník z hlubin těžko. Nechci se do toho zamotat a nakonec jen dodám,že můj fileťák je ostrý jako břitva 🙂

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Tak já používám asi 10 let nůž neznámé značky,s umělohmotnou rukojetí,stával ke 300,-.Měl jsem v ruce nože mnohem dražší,ale tento mi vyhovuje nejvíc.Pokud se týče chyť a pusť na moři vyznávám pravidlo zbytečně netrápit,nebrat víc než mohu a mám-li nachytáno eliminovat záběry ryb které neupotřebím selektivní náatrahou nebo nechytat vůbec.Omlouvám se za odbočení z tématu.

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Jak dlouhé máte fileťáky?

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

fo Vydra: tak akorát do pochvy:-)))

Jinak čepel myslím 15cm od Rapaly.

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Já, ale namám pochvu:-) Dodali mi ho dnes jen tak:-) Má čepel 21cm, není to moc dlouhý?

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Tak mi to nedalo a šel jsem se podívat, co mám za filetovací kudly.

Svůj první jsem koupil po záplavách v Budějicích za 600 Kč, značka  J.Marttiini, Finland, délka 17 cm. Po šesti letech je maličko chycená rzí, ale opravdu jsem ji ještě ocílkou ani kamenem nelízl. Bojím se, abych ji víte co.  Loni jsem dostal Fiskars  za 463,- Kč, 19,5 cm dlouhá. Velmi dobrá. Zvlášť pro to, že má příjemnou gumovou rukojeť, která se nesmeká. Ten Fiňák má dřevěnou a není to ono.

A pak jsem našel na břehu v Mandalu fileťák Rostfrei 16 cm délky. Co Vám budu psát, asi ho někdo hodně daleko zahodil. No přejel jsem ho karborundem z Benátek nad Jizerou a uvidíme. Na konci května Vám napíšu, kam jsem ho zapích.

Libkos
    Člen
    (14 odpovědí)

Libkos
    Člen
    (14 odpovědí)

Nic lepšího jsem zatím neviděl.

Tento fileťák dělá sám a udrží třetí stupeň ostrosti.

Vyrábí mistr Bareš Materiál RWL 34       60 HRC

Martin Rollo
    Účastník
    (415 odpovědí)

Nedavno jsem cetl v novinach,ze nemci za nuz s cepeli delsi nez 12cm davaji velkou pokutu berou to jako neopravnene drzeni zbrane .

Ondra Brichta
    Účastník
    (110 odpovědí)

podívej se sem

Pokud bude fileťák v bedně, tak nic nehrozí. Mít núž u sebe v autě bych neriskoval a radši je všechny zabalil někam hluboko do bagáže…

Martin Rollo
    Účastník
    (415 odpovědí)

To Obr diky za info.Jak se tesis mame to za 20dni cau

Ondra Brichta
    Účastník
    (110 odpovědí)

ani nepovídej, ale co tak sleduju počasí, tak to vypadá, že za ty tři tejdny by to mohlo tak akorát klapnout, letošní zima je hodně dlouhá… jen aby se umoudřily ty moje plotýnky, nedají mi pokoj, potvory 🙁

dusivka
    Člen
    (7 odpovědí)

Nevi nekdo presne jak je to s temi kapesnimi nozi v nemecku? Co jsem nasel ja, tak se se pise ze je zakaz(pokuta) vystrelovacich delsich jak 8,5cm. Tady na diskuzi se pise o oteviracich delsich jak 6,5cm coz je sakra rozdil.

Diky

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 58)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...