Hasvik, NO
temperature icon 4°C
prudký déšť
Trondheim, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 11°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo

Elekronické placení cla v Norsku pomocí aplikace v telefonu

Zdravím. Nedávno tady proběhla informace o možnosti zaplacení cla za nadlimitní alkohol a cigarety pomocí mobilní aplikace Norwegian Customs App. Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Díval jsem se na ní, vypadá jednoduše, ale chápu správně, že pomocí aplikace musím zaplatit nadlimit nejpozději před přejetím "čáry" a ne dříve než 2 hodiny před tímto přejetím?

Jak se na to tváří celníci?

Odpovědět

Zdravím. Nedávno tady proběhla informace o možnosti zaplacení cla za nadlimitní alkohol a cigarety pomocí mobilní aplikace Norwegian Customs App. Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Díval jsem se na ní, vypadá jednoduše, ale chápu správně, že pomocí aplikace musím zaplatit nadlimit nejpozději před přejetím „čáry“ a ne dříve než 2 hodiny před tímto přejetím? Jak se na to tváří celníci?

Ano chápeš to správně. Ne dříve než 2 hodiny před a nejpozději před překročením hranice. Já s tím mám jen ty nejlepší zkušenosti. Někdy je lepší clít z jedné aplikace dva lidi najednou (víc nejde). Jak se na to tváří celníci nevím, protože mě ještě nikdy (co clím přes aplikaci) nekontrolovali.

Jen doplnim, ze je dobre si do appky pridat kartu kterou to budes pripadne platit. Na zacatku si to z karty strhne myslim 1 nebo 10 NOK (ted uz nevim) ale pak nemusis zadavat cislo karty a dalsi udaje rucne. Jakmile zadaš mnozstvi k procleni a das "zaplatit" zacina bezet odpocet 2 00 hodiny. Potvrzeni o zaplaceni si muzes nechat poslat do e mailu.. A jak se na to tvari celnici taky nevim, ale myslim ze pri pripadne kontrole je to OK

Aplikace je skvělá. Po zaplacení jsem to ukázal celnici, ta tam zadala nějaký kód a tím bylo všechno vyřízené. Na dotaz, co mám dělat, když mě někdo bude kontrolovat jsem obdržel odpověď, že již mě nikdo kontrolovat nebude.

dobrá aplikace, nevidím žádné chytáky či problémy, klidně si to proclíme a máme klid od event. kontrol

Ahoj, můžete prosím někdo orientačně upřesnit nějaké sazby? Např. za 1 l 40% alkoholu?

Díky Honza

jak:

Pivo 20Nok/L

Alkohol 22-60% 325Nok/L

Vino 60Nok/L

www.toll.no

Zdravím. Nedávno tady proběhla informace o možnosti zaplacení cla za nadlimitní alkohol a cigarety pomocí mobilní aplikace Norwegian Customs App. Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Díval jsem se na ní, vypadá jednoduše, ale chápu správně, že pomocí aplikace musím zaplatit nadlimit nejpozději před přejetím „čáry“ a ne dříve než 2 hodiny před tímto přejetím? Jak se na to tváří celníci?

Ahoj,jak se ta aplikace jmenuje? Díky za info Honza

Ahoj,jak se ta aplikace jmenuje? Díky za info Honza

Toll.no a ano chápeš to správně. Zaplatit můžeš až 2 hodiny před překročením hranice do Norska. Od okamžiku zaplacení se ti spustí odpočet.

Apka funguje pre max. 2 osoby. Ako na to, keď chcem zaplatiť za 7 osôb?

Až po platenie som sa nedostal.

Pokud to chceš platit pro více osob, musíš platit z vícero telefonů, potažmo vícero platebními kartami.

Nič moc.
To znamená 4 telefóny a 4 karty.
Ak máme jeden cestovný účet, je táto varianta nepraktická.
Spracovávam deklaráciu, kde mám súpis alkoholu v limite a mimo limit.
Vypočítam CLO a to dávam colníkom.
Prekvapuje ma, že nič neriešia a len vystavia účtenku.
Inú variantu nepoznám.

To je omezené množství které může jednotlivec proclít? My jsme jeli ve třech a bylo to na jednoho.  Musím přiznat,že jsem se o to víc nezajímal,nemám na to mobil a nechávám to na technicky zdatnější.

Když to nasypeš do jednoho MT(což samozřejmě jde) tak přicházíš o bezcelní limity na osobu.

Ano, proto je výhodné clít za dva. Je to levnější.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.