Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček

• Toto téma obsahuje celkem 2,000 odpovědí. Do diskuze (117 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 2,001)
  • Autor
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Tak Harty, opět jen pochvala a chvála. Kim má pravdu, zase bude o čem přemýšlet a co rozebírat.:-?

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Dnes jenom pár kousků,jsem unavenej jako p….. Jenom vám ukážu efekt reflexního polepu,akorát jiný úhel.Foceno bez blesku.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Samozřejmě to je jenom polotovar.Ještě hologr. polep a stínování a na závěr lak.

fuoco
    Člen
    (22 odpovědí)

Výrobky některých kutilů jsou určitě zajímavé, ale aby doma vyrobený pilker byl zároveń finančně výhodný musela by být barva, olovo a ostatní komponenty zadarmo. Jinak se to nemůže vyplatit. Sám jsem to také zkoušel a vykašlal jsem se na to.

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Nemluvim o čase ale čtyři nerez pilkry na fotce u této debaty mě vyšli když počítám i oči které teprve nalepim a zakápnu epoxidem na 60kč-cena smirkového kotouče v bazaru+oči.Mám skoro hotové ještě další čtyři.Nevim jaká by byla cena ve kšeftu,osum bych jich ale určitě nekoupil.Samozřejmě né každý má tu možnost.A na kšeft pro pracnost bych to taky nedělal ale pro svojí potřebu to bohatě stačí.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

fuoco napsal:

Výrobky některých kutilů jsou určitě zajímavé, ale aby doma vyrobený pilker byl zároveń finančně výhodný musela by být barva, olovo a ostatní komponenty zadarmo. Jinak se to nemůže vyplatit. Sám jsem to také zkoušel a vykašlal jsem se na to.

Jak co jak kdy. Pokud kupuji pilkříky za 50kč.,tak se to nevyplatí.Pokud kupuji za 8eur.,tak ano.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Tady ještě jedna forma a odlitky-800gr.To je taky věc která se určitě vyplatí protože je nezničitelná.Prohlubně vyleju fosforem a nalepim oči.Možné použít jako závaží nebo magická koule,v jednom místě jsme se nemohli dostat na dno tak ať jsme připraveni.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

otta napsal:

Tady ještě jedna forma a odlitky-800gr.To je taky věc která se určitě vyplatí protože je nezničitelná.Prohlubně vyleju fosforem a nalepim oči.Možné použít jako závaží nebo magická koule,v jednom místě jsme se nemohli dostat na dno tak ať jsme připraveni.

To bude pěkná dřina 800g. Znám to, žádná elektrika pěkně růčofůčo a do 350m.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Harty, oba jsou velcí krasavci.:-P

roman1312
    Účastník
    (802 odpovědí)

Harty napsal:

fuoco napsal:

Výrobky některých kutilů jsou určitě zajímavé, ale aby doma vyrobený pilker byl zároveń finančně výhodný musela by být barva, olovo a ostatní komponenty zadarmo. Jinak se to nemůže vyplatit. Sám jsem to také zkoušel a vykašlal jsem se na to. Jak co jak kdy. Pokud kupuji pilkříky za 50kč.,tak se to nevyplatí.Pokud kupuji za 8eur.,tak ano.

Ja si myslím, že na cenu za kteru si koupím pilkry nebo pilkříky ve kšeftu se vlastní výrobou nikdy nedostanu. Samozřejmě, že výrobci si ve finálním výrobku nechají zaplatit práci a prodejce si na to určitě taky přihodí nějakou marži(jinak by to neprodával)Pokud to člověk dělá pouze pro sebe a pár nejbližších přátel tak se dostane minimálně na polovinu ceny. Já jsem třeba koupil 140 kg čistého olova za 3000.- Kč což je cca 21.-Kč za kilo. Za tolik nekoupím olovo ani ve sběrně.Pár holografických očí 2-3 kč trochu barvy-laku. Když se dostanu na 35.-Kč ,tak je to moc. Opravdu záleží na vstupních cenách použitých surovin.

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

U pilkrů jsem narazil na jeden problém, který většina lidí nemůže samostatně překonat a to pokovení.Stříbřitý pilkr je základem výbavy.Závěrem diskuzí na téma stříbřitě lesklé barvy je, že taková barva není(nebo není známá).Malá množství jsou na pokovení drahá, včetně vysokých režií.Pro kutily tato zátěž muže být tak velká, že se nevyplatí doma pár výrobků dělat.

roman1312
    Účastník
    (802 odpovědí)

meky napsal:

U pilkrů jsem narazil na jeden problém, který většina lidí nemůže samostatně překonat a to pokovení.Stříbřitý pilkr je základem výbavy.Závěrem diskuzí na téma stříbřitě lesklé barvy je, že taková barva není(nebo není známá).Malá množství jsou na pokovení drahá, včetně vysokých režií.Pro kutily tato zátěž muže být tak velká, že se nevyplatí doma pár výrobků dělat.

Tady je jen jediná šance a to, že má člověk nějakého známého v galvanizovně a udělá mu to za “flašku”, ale zadat to jako zakázku, tak to by musel člověk opravdu dělat na kšeft a v dost velkém množství, nehledě,že zrovna olovo je dost těžké a většina těchto galvanizoven jede na kila. Doma si to člověk neudělá a sebelepší “stříbřenka nebo zlatěnka neudělá ten efekt jako chrom. Nebo máte snad někdo nějakou tajnou zbraň jak toho dosáhnout. Myslím toho lesku ….???

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

No, taky by mě zajímalo, jestli se zhruba poroce něco změnio,protože toto téma na barvy na pilkry jsem zde kdysi vedl, ale moudří jsme neskončili. Výsledkem byla jedinná možnost a to galvanování.Ale kdo ví…..

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 2,001)

Téma ‚Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček’ nepřijímá nové odpovědi.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...