Nazdar Norci,
už dlouho jsem sem nic nedal a tak si dovolím vložit sem pár fotek výrobků, které mě napadly. Přemýšlel jsem o tom, že když se dělají několika dílné woblery , tak proč ne pilkry.
Nazdar Norci,
už dlouho jsem sem nic nedal a tak si dovolím vložit sem pár fotek výrobků, které mě napadly. Přemýšlel jsem o tom, že když se dělají několika dílné woblery , tak proč ne pilkry.
To otta: Ty gafy jsou opravdu parádní. Z čeho jsou udělané rukojeti a jak jsou dlouhé!
Odpovědět
Gafy jsou udělány nádherně, smekám :-)
Nejsem však přívržencem protihrotů - jsou pro ryby hodně nešetrné a podle mě i zbytečné :-) :-)
Odpovědět
Používám vylovovací kleště, pro okolí Hitry jsou nejlepší a ryba trpí nejméně. :-?
Odpovědět
to kulik: Honzo, my s parťákm používáme na Hitře od počátku podběrák s delšími rameny a je to v pohodě. Občas se háček zaplete do síťky, ale to je to nejmenší. Skládací podběrák z důvodu přepravy. Celokovové velké oko by jistě bylo lepší, ale kam ho dát?
Odpovědět
Fakt moc hezká práce, to se musí nechat, ale také bych se přimlouval za odstranění protihrotu. Když už musí ryba viset na gafu, tak je protihrot zbytečný! :-x
Odpovědět
To VenaS: Myslíš něco podobného tomu co používá Jigin např. ve svém posledním článku zde na fotce?
Odpovědět
[citace]husky19 napsal:
Fakt moc hezká práce, to se musí nechat, ale také bych se přimlouval za odstranění protihrotu. Když už musí ryba viset na gafu, tak je protihrot zbytečný! [/citace]
Na vylovení ryb obecně používáme kleště nebo ruku , letos ale v létě jedeme na Loppu a gaf o kterém se zminuji by se mohl hodit kdyby přišel nějaký velký halibut , kdy je častou zkušeností že ke ztrátě ryby dochází zpravidla při vylovování . Ostatně podobné gafy v kombinaci s úvazem z provazu jsem tu už na mnoha videích viděl.
Odpovědět
Pro VenaS:Když si přečteš pozorně vlákno zjistíš že já ty gafy nedělal,takže délku ani matroš neznám.Jinak taky se mi zdá ten protihrot zbytečnej.Já dělám gafi jiné ale ty už jsou tady na stránkách-vlákno:ruční gaf.8-O8-O8-O8-O
Odpovědět
To otta: Ok. Zahlédl jsem u té fotky gafů tvé jméno a rovnou předpokládal, že při tvém kutilském umění s nerezem je to tvoje práce. A zřejmě jsem nebyl jediný. ;-)
Odpovědět
[citace]kulik napsal: To VenaS: Myslíš něco podobného tomu co používá Jigin např. ve svém posledním článku zde na fotce?[/citace]
Například. Něco podobného jsem viděl i na videu Honzy Dufka při lovu kelerů. Pěkné věci dělá např. Fencl , ale pokud jezdíme autobusem, je problém to do něčeho nacpat. Myslím, že po domluvě udělá i jiný rozměr.
http://www.fenclvladimir.cz/ podběráky na přívlač
Odpovědět
To VenaS: Když já toho vozím už tolik a stále je ještě mnoho věcí, které bych rád přibalil.:-D
Odpovědět
[citace]kulik napsal: To VenaS: Když já toho vozím už tolik a stále je ještě mnoho věcí, které bych rád přibalil.[/citace]
To mi povídej. Norsko potírá fyzikální zákony. Že mi pračka sráží prádlo, na to jsem si už zvykl. Ale že se mi srazí i kufr a nejde tam nacpat vše potřebné, to už mi hlava nějak nebere.
:-D:-D:-D
Odpovědět
Kdyby jenom jeden. Asi to vyrábí ze smršťovací fólie :-|
Odpovědět
Ahoj Norci,
vzhledem k tomu, že to mám dneska za rovných 20 na Blomsoy,přestávám pomalu s výrobou. Musím nachystat věci,namotat šňůry atd. Jenom selekce vyrobených nástrah zabere 2 dny, protože kdybych to měl s sebou všechno brát, tak si asi nebudeme moct vzít jídlo achytali bychom v šortkách ,tričku a žabkách.
Přesto mě sem tam ještě něco napadne a tak něco v garáži udělám.
tentokrát zase 96 g v několika barevných variantách. Kolegové budou zmateni, jelikož sám nevím co na tu šňůru pověsím.
Odpovědět