Nazdar Norci,
už dlouho jsem sem nic nedal a tak si dovolím vložit sem pár fotek výrobků, které mě napadly. Přemýšlel jsem o tom, že když se dělají několika dílné woblery , tak proč ne pilkry.
Nazdar Norci,
už dlouho jsem sem nic nedal a tak si dovolím vložit sem pár fotek výrobků, které mě napadly. Přemýšlel jsem o tom, že když se dělají několika dílné woblery , tak proč ne pilkry.
Tak jsem tady.:-D Takže chceš nějakou váhu hotového pilkru z olova,najdeš na netu měrnou váhu olova a železa a spočítáš kolik musí vážit železnej.Když chceš olověnej třeba 500gr tak ten samej ocelovej bude vážit třeba 370gr.Vezmeš dva plocháče třeba 8mm silné,dáš je na sebe a tam co bude hlava a ocas je svaříš.Mušíš se někde kouknout jak je asi ten půlkilovej pilkr velkej abys měl rezervu a hlavně představu o velikosti,jeden můžeš koupit a s tim to opticky porovnávat.Potom řežeš a brousíš-brousíš-brousíš až máš zhruba tvar budoucího pilkru,pořád kontroluj ať zůstáva aspoň malej svár na plocháčích.Když se blížíš k váze kterou potřebuješ--370gr--tak plocháče svrtáš a provizorně spojíš nejtem,kouskem kulatinky atd.-bude se rozebírat.Kraje se svárem můžeš odříznout a dobrousíš tvar,přitom hlídáš váhu.Když jsi na váze tak půlky rozebereš a mezi ně vložíš plech který přesahuje pilkr na všech stranách tak o 3cm a půlky s plechem svrtáš a zanejtuješ-nejty přebruš ať pak nejsou na olověném pilkru vidět,vyvrtej důlky na oči.Po obvodu vloženého plechu navař plocháček který udělá jakoby vaničku-musí přesahovat na obě strany,na ten to pak postavíš a naleješ jednu polovinu,po vychladnutí otočíš a vyleješ druhou stranu,hliník stále nevindavej-nejprve obě poloviny svrtej aspoň na dvouch místech v rohu proti sobě,potom rozeber a formu došperkuj,při tom dodělávání měj obě půlky v rohu sešroubované k sobě.Dosedacíma plochama jsem jezdil po jemném smirku na rovné podložce,forma parádně těsní.Hliník pořádně rozehřát a ohřát i železnej pilkr ať to pořádně zateče.8-O8-O8-O8-O
Odpovědět
Kluci ze mě vymámili nerez koule co jsem měl hotové tak jsem udělal nové,240,280 a300 gr.
Odpovědět
Koukám jaké krásné věci tu vyrábíte:-P.Jedu do Norska úplně poprvé,tak jsem taky zkusil něco vyrobit.Docela to odsejpalo a myslím,že to nevypadá špatně:-PJsou to první vlašťovky.:-P
Odpovědět
Ten pilkr-paráda-a co je to nahoře,gaf?Někde tady na stránkách podobnej je.Vypadá to fakt dobře akorát skus dát kroužky do pilkru ať jsi připravenej abys na mýstě nezjistil že tam nevlezou,jinak pokračuj a rozšiř řady.:-D:-D:-D:-D
Odpovědět
Je to kus gafu chybí násada:-|koukal jsem tady na stránkách tak jsem to malinko opsal:-Pjá jsem na vlastní nápady trošku blbej:-D:-D:-Dale mám ještě něco připravený vlastního tak to sem pak šoupnu:-P
Odpovědět
Nabízím asi 300Kg olova. Velmi čisté původně izolace proti rušení z kabelů, žádné příměsi asfaltu nebo jiného svinstva. Pokud máte zájem kontaktujte mě přes sz. Rozumná cena.
Odpovědět
[citace]otta napsal:
Tady je ten gaf.[/citace]
Ten úzkej profil gafu vypadá velmi pevně , dá se to někde koupit , nebo uměl by to někdo pánové udělat ??:-P:-x
Odpovědět
To otta: Blahopřeji, krásná zákoutí Tvých výtvorů. Musím se přidat k poznámce Hartyho, čím jezdíte do Norska? Já vozím pouze něco ze svých "sbírek" a nemohu to téměř zvednout.:-P
Odpovědět
Mám radost z nového nadšence a proto zdravím PajuP a blahopřeju mu ke krásně rozvěšenému "prádlu" na sušáku.:-P
Odpovědět
Kuliku-jezdí nás dvanáct tak že toho zas tak moc neni,jezdíme 2x transit.:-P:-P:-P:-P
Odpovědět
Pro bali:kterej myslíš,udělat jde vše-teda v mém věku skoro vše.:-D:-D:-D:-D
Odpovědět
to Ota : Ten horní s tím protihrotem vypadá super a jinak věřím ,po tom co jsem tu už viděl,že ty uděláš cokoli - věk nevěk:-x:-x:-P
Odpovědět