Hasvik, NO
temperature icon -5°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -0°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -1°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno

Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček

Nazdar Norci,

už dlouho jsem sem nic nedal a tak si dovolím vložit sem pár fotek výrobků, které mě napadly. Přemýšlel jsem o tom, že když se dělají několika dílné woblery , tak proč ne pilkry.

Odpovědět

Zaujímavé pilkre. Ako sa k nim dostať?

[citace]Lubomir napsal: Zaujímavé pilkre. Ako sa k nim dostať?[/citace]

chce to zkusit. začít hezky pomalu a ony ty vychytávky a zdokonalení přijde samo. Harty určitě taky začínal. Možná kdyby teˇviděl svoje první výrobky tak by se možná taky zasmál. Dneska je z něj profík a možná by se tím mohl i živit. -pokud to již nedělá. Nevím jinak ho neznám.

Romane máš pravdu až budu mít čas ,tak najdu pilkříky co jsem dělal před pár lety .To se zasmnějeme.:-D:-D:-D A bohužel se tím neživím8-)

Tady jsem nafotil výrobu pláště na pilkr,nakonec jsem nalil olovo,zavařil a vyvrtal díry,ty jsem měl předvrtané ale ne skrz plech aby nevyteklo olovo.Nakonec jsem pilkr vyleštil.Už jen oči a háčky a je hotovo.Na oči mám navrtanej pilkr špičkou vrtáku,tam oči vložim a zaleju epoxidem.

No když sleduji um a zručnost výrobců pilkrů a pod. vkrádá se otázka, zda tím neutrpí obchody s rybářskými potřebami. Nedovedu posoudit jaký je cenový rozdíl domovských a obchodních pilkrů. Ale asi nějaký bude. Vím, že většina tu výrobu pojala jako hobby.

A hlavně Kime ten pocit si něco vyrobit a na to ulovit :-)

Kime,cenový rozdíl je poměrně velký-aspoň u mě ale proto to nedělám,samozřejmě nekoukám na čas.Prostě rád něco vymejšlim.Kšefty o moc nepřijdou,kde jsou pruty,navijáky,pletenky atd.Hromada lidí taky nemá možnost si to udělat.Nakonec-chtěl jsem si koupit kličku k navijáku o kterou jsem přišel a nikde jsem jí nesehnal,tak jsem se do ní z nutnosti pustil,tady je výsledek.

Nějak to nenačítá.

[citace]otta napsal: [/citace]

otto to je fakt dobrý. nevím jestli nějaký navijáky mají tak designovou úpravu azpracování-fakt vymakaný. Škoda, že to neumím s CO, nebo že nemám nějaký soustruh , já bych měl taky docela dost nápadů a docela mě to baví. Škoda, že taky v okolí není někdo s kým bychom se sešli a zkoušeli nějaký kravinky. TeĎ zrovna pracuji na modelu jednoho MEGAJIGHSE

Kolegové norci různí vynálezci a řemeslně zruční. Souhlasím s tím, že na to někteří jako já nemají fortel. Vážím si vás s jakou vervou vymýšlíte a pracujete. Opravdu musí to být velmi dobrý pocit, když na vyrobenou nástrahu to jde. Ta kreativita je úžasná. Jsem rád, že Vám mohu fandit. Mám kolegu myslivce, který umí na různých strojích kde co vyrobit, také svářet a pod. Nejsem si jist zda dnešní mladá generace taková specifika zvládne. Setkávám se často s Kulikem a ten Vaše novinky doslova hltá - diskutujeme spolu o nich. Ve čtvrtek jdeme spolu na výstavu a potom na pivo - bude co rozebírat. Ať se Vám novátorům daří.

• Téma ‚Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček’ nepřijímá nové odpovědi.

Aktuálně v diskuzi

V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
Nové skupině se velmi daří,  včera...
Sim napsal: Dnes vyrazil...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!