Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček
- Toto téma obsahuje celkem 2,000 odpovědí. Do diskuze (117 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#79773 6.2.2014 v 1:06
kim napsal: Náboje do brokovnice pro lov kachen se plní ocelovými broky. Museli jsme to z EU převzít. Je to asi 2 roky. Samozřejmě životnost hlavně se tím snižuje.
Zdravím Kime. Myslel jsem si, že olovem nesmí myslivci střílet jen na vodní plochy. U střelby na poli by se tato pravidla vztahovat neměla. Tam jsou olova povolena. Píšu jen to, co jsem slyšel. I odstřel Kormoránů myslivci nepotřebují. Musí používat Ocel, střílet jen do houfu a z kormorána jsou prý jedlý jen prsa. Ale kdo ví.
#79777 6.2.2014 v 1:21zdeneko napsal: Honzo vidím to správně? máš na fotce relax kopyta, nebo to jen tak vypadá?
V tuto hodinu vidíš špatně :-P:-P:-P. Honza produkuje. Relax není jeho oblíbená výrobní začka.
#79778 6.2.2014 v 1:49Proto jsem psal náboje pro lov kachen – ty se loví u vodní plochy.
#79782 6.2.2014 v 7:01To, že Honza produkuje vím, proto mě to zarazilo. Ty oranžovočerné gumy na fotce vlevo mi připdají jako moje nejoblíbenější kopyta.
#79810 6.2.2014 v 11:42kim napsal:
Proto jsem psal náboje pro lov kachen – ty se loví u vodní plochy.
Já jsem pochopil.
Na vymýšlení krávovin nemusíme mít EU. V MRS si je aktivně vyrábíme sami – viz značení vezírků s přechovávanými rybami (štítek se jménem, č.povolenky a MO rybáře), nebo povinný zápis nástražných ryb do přehledu o úlovcích (nejen počet, ale i po druzích a váha). Pro mne nepochopitelné a nezdůvodnitelné.
Ještě snad budeme muset dokumentovat spotřebu nástražných rybek!?
Znechucujeme se administrativními úkony u vody, kam chodíme za jinými hodnotami.
Ještě, že na moři je to jinak :-P::
#79829 6.2.2014 v 14:26no to je
Banjoboy napsal:
kim napsal:
Proto jsem psal náboje pro lov kachen – ty se loví u vodní plochy.
Já jsem pochopil.
Na vymýšlení krávovin nemusíme mít EU. V MRS si je aktivně vyrábíme sami – viz značení vezírků s přechovávanými rybami (štítek se jménem, č.povolenky a MO rybáře), nebo povinný zápis nástražných ryb do přehledu o úlovcích (nejen počet, ale i po druzích a váha). Pro mne nepochopitelné a nezdůvodnitelné.
Ještě snad budeme muset dokumentovat spotřebu nástražných rybek!?
Znechucujeme se administrativními úkony u vody, kam chodíme za jinými hodnotami.
Ještě, že na moři je to jinak ::
NO TAK TO JE PĚKNÝ, asi nemaj co delat a vymejslej hovadiny. Ja uz si ani povolenku nekupuju, nemam na to tady cas.
#79830 6.2.2014 v 14:28Zpravidla takovou krávovinu vymyslí někdo od zeleného stolu. Vždyť RS má možnost si zkontrolovat nástražní rybky. S kolegou co vesměs sedíme vedle sebe i blíže než 3 m (bavíme se kecy atd. a on nachytá malé nástražní rybky – měl by je napsat do přehledu. Jak to udělá, když odcházíme od vody a zbylé vypustí. Asi by tam měla být kolonka – vypůjčená nástražní rybka. Sem to nepatří – jde o moře. Ale nutí nás to k zamyšlení. Papír nikdy nezabránil pytláctví a v lese to neumí ani plomby a lístky ke zvěři. Už raději mlčím.
#79832 6.2.2014 v 17:06Nechtěl jsem tím “prudit”, jen jsem chtěl obecně ukázat na lidskou (úřednickou) povahu. Hledal bych za tím závist, či zášť některých bafuňářů, jak rybaření postupně znechutit. Jiný důvod mě nenapadá. Samozřejmě regule musí být a jsou i v Norsku, ale má to jiný strategický ochranný princip a nešikanuje to poctivé rybáře. Proto i volba nástrah používaná na moři je věcí a umu rybáře, tak jak i volba času lovu. Věřím, že si to rybáři jezdící lovit do Norska nepokazí. Zatím je tam tolik možností krásného sportovního rybolovu pro nás suchozemce a tolik variant odzkoušení i vlastnoručně vyrobených nástrah, přičemž realizujeme svou fantazii a ukazujeme svou šikovnost. V tomto tématu je to krásně prezentováno. Fandím vám všem, co to umíte a obětujete tomu spoustu času. Odměnou této tvořivosti je potom výsledek na moři, na který se všichni těšíme, tj. pohodový a úspěšný rybolov. Byrokracii nesnáším, pořádek mám rád 😀
#79840 6.2.2014 v 18:36Banjoboy napsal:
Nechtěl jsem tím “prudit”, jen jsem chtěl obecně ukázat na lidskou (úřednickou) povahu. Hledal bych za tím závist, či zášť některých bafuňářů, jak rybaření postupně znechutit. Jiný důvod mě nenapadá. Samozřejmě regule musí být a jsou i v Norsku, ale má to jiný strategický ochranný princip a nešikanuje to poctivé rybáře. Proto i volba nástrah používaná na moři je věcí a umu rybáře, tak jak i volba času lovu. Věřím, že si to rybáři jezdící lovit do Norska nepokazí. Zatím je tam tolik možností krásného sportovního rybolovu pro nás suchozemce a tolik variant odzkoušení i vlastnoručně vyrobených nástrah, přičemž realizujeme svou fantazii a ukazujeme svou šikovnost. V tomto tématu je to krásně prezentováno. Fandím vám všem, co to umíte a obětujete tomu spoustu času. Odměnou této tvořivosti je potom výsledek na moři, na který se všichni těšíme, tj. pohodový a úspěšný rybolov. Byrokracii nesnáším, pořádek mám rád
Krásně napsáno. :-D:-D:-D:-D:-D
#80280 10.2.2014 v 10:04Zdravim,
chlapy muzete poradit kde shanite hacky pro vetsi jigove hlavy 50-80g
dik
#80281 10.2.2014 v 10:27Hombre napsal:
Zdravim,
dik
Já jsem to zkoušel i na veletrhu For Fishing, ale neuspěl jsem. Jedině na internetu přes nějaký e-shop, anebo u Křivánka na http://www.Formy Brno.
#80282 10.2.2014 v 12:07Někdo mě loni říkal, že pro ně jezdí do Polska.
#80293 10.2.2014 v 13:28Hombre napsal: Zdravim,
dik
Môžeš skúsiť aj tu:
#80295 10.2.2014 v 14:04Taky jsem to zkoušel na veletrhu a taky bez úspěchu.
#80302 10.2.2014 v 15:25VMC jigháky ( Jighaken ) jsem objednával zde: http://www.bleigussformen.de
Je to německý e-shop, nabízí vše potřebné pro výrobu pilkrů a jigů.
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček