Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Domácí výroba nástrah
- Toto téma obsahuje celkem 399 odpovědí. Do diskuze (72 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Dedouš a poslední změna proběhla před 1 rokem a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#301364 25.9.2018 v 12:08
Děkuji Romanovi za super dárek. Doufám, že je spolu příští rok vyzkoušíme na makrelách. Kolik mají gramů?
- Odpověď byla upravena před 6 roky a 1 měsícem uživatelem Sim.
#301531 25.9.2018 v 21:23Snad ano…
vaha- 70-90g
#301694 26.9.2018 v 7:33Skvělé, to přesně potřebuji. 100g a více mi přišlo moc těžké. Lehčí jsou lepší, protože makrely mají více času si jich všimnout, než propadnou sloupcem ke dnu.
#301705 26.9.2018 v 12:49#311153 30.6.2019 v 9:02Navazuji otázkou. Letos k narozeninám jsem si (abych nedostal nějaké kraviny) naporučil formy na olova. Takže mám několik forem na jigy a pilkery. Zatím nevím čím to barvit. Ta všechny barevné orgie co sem dáváte jsou úžasné. Jaké barvy používáte? Tvary jsou podle nějaké šablony nebo jen tak od oka? To pomalu abych hledal nějakou babku co barví velikonoční vajíčka, tohle ručně nezvládnu ani náhodou…jo tak akorát kdyby se to dalo naprogramovat…
#311184 1.7.2019 v 19:21#311186 1.7.2019 v 20:20Navazuji otázkou. Letos k narozeninám jsem si (abych nedostal nějaké kraviny) naporučil formy na olova. Takže mám několik forem na jigy a pilkery. Zatím nevím čím to barvit. Ta všechny barevné orgie co sem dáváte jsou úžasné. Jaké barvy používáte? Tvary jsou podle nějaké šablony nebo jen tak od oka? To pomalu abych hledal nějakou babku co barví velikonoční vajíčka, tohle ručně nezvládnu ani náhodou…jo tak akorát kdyby se to dalo naprogramovat…
Na barevné orgie se vykašli. Hlavně musíš vědět co potřebuješ a co ti vyhovuje a to jakou velikost, tvar a barvu. To jestli budeš nástrahy barvit ručně nebo přes šablonu a popř. lepit folie je úplně jedno. Někdy i nepovedený paskvil může být tou nejlepší nástrahou. No a když budeš chtít něco konkrétního a budu to vědět, tak ti rád poradím a věřím že i ostatní.
#311187 1.7.2019 v 20:29Tady je moje prvotina. V sobotu 6.7.budou brazdit vody na Veiholmenu.
Moc pěkný. Na to že to je prvotina vypadají dobře a určitě budou fungovat. Moje první nástrahy byly mnohem, mnohem horší. Řekl bych že začínáš těmi samými tvary pilkříků jako já před lety.
#311194 2.7.2019 v 5:39To Harty: díky za reakci. Jde mi především o to čím v základu barvit a jak se dělají bříška v jiné barvě. Můžu pořídit lakovací válec (de fakto si ho můžu vyrobit doma) klidně 10, mám hodně silný vzduchovací motorek na akvária co by takových válců naráz 10 utáhl…slyšel jsem o čínských lacích na nehty vytvrzovaných UV (mám UV lampu), folie mi právě letí z číny..mám i stříkací pistoli na airbrush. Mám sety barevných očí..jen nemám ty moje vlastní oči co by viděli v tom kusu kovu něco normálního…budu dělat pilkry kolem 50gr a pak kolem 150gr…rybí hlavy s očičkem..na ty ale sháním nalévací formu na rybku kde bych rovnou zalíval háček ….
#311213 2.7.2019 v 8:31To Harty: diky za pochvalu, od velmistra pilkru to potesi.
Jinak nemam to zatim propracovany jak jini, ale zakladovka jakakoliv barva na kov a odmasteny pilkr, to bohate staci, pak uz jen lak a vymyslet jaky barevny kombinace udelas( pouzil jsem batevny glitry na gelovy nehty, krasne se trpiti) a pak zase do laku tuty jsem daval 2x do laku. Docela jednoduchy, ale pracny a plno bordelu.
#311293 4.7.2019 v 8:55Tak už jsem přišel na to jak je malovat. Zatím je to v hlavě a už mi jdou domů barvy..
#319823 23.1.2020 v 15:21Otázka pro Pražáky a okolní. Nevíte kde sehat v Praze a okolí čistější olovo? Nemyslím laboratorně čisté ale ne zátěže na disky, nebo trubky s gumoasfaltem a takové nemám kde vyčistit. Bral bych tak 20-30 kilo v rozumě velkých ingotech. Jde mi domů pec na olovo Lee Production Pot IV 220 V a tak pro něj potřebuji čistější olovo. Nevíte tedy kde brát? Bydlím v paneláku a na balkon si manželka poručila umělý trávník tak nemám kde čistit olovo ani zpracovávat větší množství v kuse. Dílnu v paneláku nemáme.
#319828 23.1.2020 v 18:43Zkus prosím Kovohutě Příbram,dodávají olovo v blocích ale podmínka je IČO.No spoj se s níma a domluv se.
#319829 23.1.2020 v 21:25Otázka pro Pražáky a okolní. Nevíte kde sehat v Praze a okolí čistější olovo? Nemyslím laboratorně čisté ale ne zátěže na disky, nebo trubky s gumoasfaltem a takové nemám kde vyčistit. Bral bych tak 20-30 kilo v rozumě velkých ingotech. Jde mi domů pec na olovo Lee Production Pot IV 220 V a tak pro něj potřebuji čistější olovo. Nevíte tedy kde brát? Bydlím v paneláku a na balkon si manželka poručila umělý trávník tak nemám kde čistit olovo ani zpracovávat větší množství v kuse. Dílnu v paneláku nemáme.
kovohutě Příbram jak píše Sepl. Beru tam čiste olovo. Je fakt, ze je tam potreba ico. Maji jak platkove tak olovo v ingotu
#319832 23.1.2020 v 21:33Co zkusit státní rezervy než to rozprodají jak mají v plánu.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Domácí výroba nástrah