Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Diskusní fórum RN

• Toto téma obsahuje celkem 107 odpovědí. Do diskuze (30 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel mara45 a poslední změna proběhla před 14 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 108)
  • Autor
    Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Začínám si dělat poznámky co opravit/dodělat:

– implementovat tiniMCE všude, tzn. i do editace příspěvku a do zakložení nových témat (to je ta lišta s ikonkama, jako tučné písmo atd.) Vyřešeno!

– zvýraznit příchozí SZ (nejspíš se to udělá tak, že vyskočí okno, že Vám dorazila nová zpráva a bude je nutné manuálně zavřít, to už snad nikdo nepřehlídne). Vyřešeno!

– k ikonkám jako upravit profil, uživatelská galerie atd. přidat tlačítko něco jako “zobrazit nové přízpěvky od mé poslední návštěvy” (po kliknutí by se zobrazil přehledný seznam témat kde přibyly příspěvky) Vyřešeno!

– prodloužení času na vložení přípspěvku (už se to jendou měnilo a myslím, že už se snad nikomu nestává, že by se mu příspěvek nevložil, ale i tak se na to podíváme) Vyřešeno!

– pro Marty: okno pro vzkazy, tím je na mysli chatbox? Nebo jak se občas stane že text končí jakokdyby za okrajem (to vyřešit chceme).  Prosím o upřesnění. Děkuji. Vyřešeno!

– vkládání fotek, s tím se to má tak, že tyto stránky jedou na běžném hostingu a tudíž nemáme vyhrazený server jen pro nás (což je pochopitelné, protože by to ročně vycházelo na několik desítek tísíc) na který by nebyl problém nahrávat fotky v plném rozlišení přímo z foťáku. Ovlivňující jsou dva faktory… 1. rychlost vašeho uploadu, 2. velikost fotky/souboru který nahrávate. Ale klidně můžete využít služeb http://www.imageshack.us , tam nahrát fotku a sem ji pouze nalikovat.

– a vůbec tak nějak celou diskuzi “učesat” Vyřešeno!

Vlastina: Celkem by mě zajímal důvod proč sem přestal chodit pan kapitán ZAPA, novou registraci zvládl bez pomoci, tak opravdu nevím…

Pokud jde o téma Aktuální informace z norska, tak není problém abych to promazal a nechal tam jen příspěvky s informační hodnotou, ale by to zas dalších dvacet uživatelů nebralo jako cenzuru… tohle jen o lidech 🙂

Čekám na další podněty k zlepšení diskuze. Prozatím díky

Martin
    Účastník
    (70 odpovědí)

To Duke : Měl jsem na mysli psaní vzkazů tady do tématu,ale jek jsem koukal,tak už je to asi opravený,protože už můžu psát až do konce řádky a příspěvek je vidět celý.

Martin
    Účastník
    (70 odpovědí)

To Duke : Promazání by bylo asi fajn.Snad jsu zde normální lidé a pochopí,že je to ku prospěchu a pro větší přehlednost tématu.

dalibor
    Účastník
    (298 odpovědí)

Možnost opětovného mazání svého příspěvku , mimo prvního který zakláda nové tema. Podrobnější návod na vkládaní odkazu , fotek a dvd na hlavní straně. 

například –

ocasník 6 obrázek ja na placku moc slabý.

Ten co je na DVD je principu navlečení volného lana.

To že je odkaz na tři řádky nevadí protože po vložení svíti/aktivní/

jen to co je napsáno mezi druhou a třetí závorku.

Příklad na vkládaní odkazu WWW.

1 – (odkaz=http://)popis(/odkaz)

vlož WWW a dopiš popis odkazu

2 – (odkaz=http://WWW ) popis (/odkaz)

takto to je kompletni

3 – (odkaz=http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/product/

standard-item.jsp?_DARGS=/cabelas/en/common/catalog/item-link.jsp_A&_DAV=SEARCH_all&id=0002210013411a&navCount=1&podId=

0002210&parentId=&masterpathid=&navAction=jump&catalogCode=IA&rid

=&parentType=&indexId=cat601233&hasJS=true)ocasník – 6 obrázek(/odkaz)

takto to je aktivní

4 – ocasník 6 obrázek

Pozor občas se musí upravit zdvojený začátek odkazu /http:/

Jestli se to nepodaří na poprvé tak přes editaci můžeš svůj

příspěvek bez omezení opravovat a dopisovat

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

To DUKE: Jestli můžu poprosit, tak mi tady ve zprávách chybí okénko “ODPOVĚDĚT”. Po příchozí zprávě musím hledat danou osobu v seznamu, který čítá už celkem dost jmen. Už se mi taky podařilo odpovědět někomu o řádek výš:-)Vyřešeno!

A u tématu “Aktuální informace” jsem pro promazání příspěvků a myslím, že nikdo to jako cenzuru brát nebude. Na dotazy kde, jak, na co apod. slouží soukromé zprávy. Stejně tak gratulace.

Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

Ahoj, mě třeba vadí, že musím proklikat všechny příspěcky i když je třeba nechci číst, aby zmizelo zvýraznění nepřečtených zpráv. Šlo by vložit tlačítko ” označit vše jako přečtené”? Nebo něco podobného? Vyřešeno!

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

RK: Věřím že ano. Jinak za chvilku odjíždíme směr Sever (néé do Norska), ale k sroubkovi282 na sraz, tak pokud tam někdo budete, tak mužeme dát řeč i tam.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Myslím pane duke že bude slušné Vám na vaši otázku odpovědět. Mé ukončení přispívání nemá nic společného se změnou stránek. Má to sice drobné mouchy, ale to neni nic katastrofálního. Prostě už mě přestalo bavit, že to je o ničem. Téměř žádná odezva a konstruktivní dialog na dané téma. Na vše se reaguje urážkama nebo výsměchem. K takto vedené diskuzi já prostě nemám co říci.  

Těm pánům co si myslí že bylo již vše řečeno musím oponovat. Ryby a jejich lov je nevyčerpatelné téma. Téměř žádná návštěva norska neni stejná. Ryby vždy berou jinak a jinde. Pokud každý po svém návratu popíše jaká specifika jeho chytání mělo. Pomůže tím ostatním se v podobné situaci orientovat a rychleji najít jak na ně. Určitě by to stránkám prospělo vrátit se k popisu zkušeností. A to neni jediné téma které by bylo třeba na těchto stránkách probrat. Nedavno jsem byl překvapen kolik lidí si neumí uvázat ani základní uzel na karabince. A to ani nemluvím o obyčejném návazci. Tady máte prostor kde předat zkušenosti! Jo a lodní smyčka na vázání lodě je taky základ, Ruku na srdce kdo ji zvás ovládá?

Jsem přesvědčen že neni diskuzi třeba odepisovat, ale začít se zájmem diskutovat a zdílet zkušenosti. 

S pozdravem ZAPA

Luboš LUCIUS
    Účastník
    (131 odpovědí)

Já tak trochu souhlasím s Marty ohledně toho , že některé diskuze  a hlavně jejich odpovědi by měli patřit do soukromé pošty  Typu jako “super,paráda, jak se daří, co jste vypili s domácím apod.”  je to diskuze určená konkrétně  tý osobě a ta komunikace by měla v tomto směru probíhat mezi nimi – tedy myslím v soukromé poště,telefonem nebo jejich emailem. Myslím si že i tím by se vlákna stala přehlednější. Já jsem tento veb objevil v době jeho transformace, a některé diskuze mi připadají jako spíše o tom , že někteří si zvyšují  svými odpověďmi  ( jakoby ” kvalifikaci ”  tím že se snaží za každou cenu  se ke všemu vyjádřit, hlavně aby tam dnes  byl jeho příspěvek a čím víc jich bude tím lépe . Možná je to můj dojem , ale některé příspěvky a hlavně jejich odpovědi sem zde  dle mého mínění nepatří. To by ale měl posoudit každý dle svého uvážení. Já jsem zpočátku každý příspěvek  a téma hltal a četl do konce , dnes se ale běžně stane že skoro 90 % diskuze  jen odkliknu jako přečtenou . ( Ale nejedná se o témata  a příspěvky ohledně  rybaření, způsobů nástrah a ani co se Norska týče , jde opravdu o nic  neříkající příspěvky.) Téma ohledně prodeji na bazaru  – si myslím že tento prodej by měl vycházet   už z  jeho názvu  ” BAZAR ” s prodejem použitého zboží případně prodejem co se týče třeba atypyckých prodejů – co není běžně na našem trhu ale to by mělo dle mého probíhat se souhlasem mezi provozovatelem a prodejcem dle podmínek které si oni nastaví. Jsem taky podnikatel, ( nejsem obchodník ) ale určitě by se mi nelíbilo  jako majiteli podobné využití a využívání tohoto bazaru některými subjekty třeba k půjčování vybavení za úplatu nebo případnému prodeji zboží .Když chci koupit něco levně třeba ze zahraničí pro sebe  a chci to nabídnout i svým známým , kterých  si myslím že každý má za tuto dobu  fungování tohoto serveru každý dost – tak to nebudu věřejně propagovat , ale oslovím je přímo. Toť můj názor . Konec konců i někteří lidé z tohot serveru se tím řídí – jak mám z vlastní zkušenosti. Myslím, že když chci podnikat tak budu podnikat tak, abych nevyužíval ostatní  subjekty ke své propagaci !!!

Martin
    Účastník
    (70 odpovědí)

To lubos : S tím zvyšováním kvalifikace máš naprostou pravdu.Začalo to už ve staré diskuzi,po tom co se zavedly funkce.Prostě každý den se oběvují příspěvky v podstatě o ničm,jen,aby se dotyčný držel v kurzu a každý den napsal několik příspěvků.Já osobně posldní dobou spíš čtu,je teda pravda,že dnes jsem se výjmečně rozepsal.Ale čtení to není moc záživný,většina příspěvků je o ničem,což mě mrzí,protož,když jsem se na tuto diskuzi přihlásil,bylo to jinak.Každý příspěvek měl svou hodnotu.Kéž by se ty časy vrátily.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Zrušte hodnosti!Podvědomě to svádí k soupeření.     Propagace jiného zboží může vzniknout nechtěně,z nevědomosti,jako třeba u mě,který propagoval prací prostředek na obleky a nevěděl,že se tady také prodává.Také se může stát,že se prořeknu,a napíšu,že jsem letos chytal na ripery Relax,ale tady se prodávají jiné!Chce se to naučit a používat fráze nejmenované značky nebo nejmenovat výrobce vůbec,tomuto tématu se vyhnout.   Taková diskuze je nanic a nepřináší tolik potřebné vzájemné přenášení informací a nebudu se jí zúčastňovat. I když situace kolem mé hodnosti se vyvíjí tak příznivě.

tuky
    Účastník
    (61 odpovědí)

2 ZM

proč bys nemohl sem psát na co chytáš nebo v čem pereš oblek, vždyť to by pak byla diskuze o ničem. Myslím si že zde vznikl jen problém ohledně BAZARu.

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Hodnosti není problém zrušit, měli sloužit jako ukazatel toho jak kdo přispívá, aby byl poznat nově registrovaný od matadorů tohoto webu. Takže hodnosti zrušit a počet příspěvků nechat, nebo zrušit obojí?

to ZM: Nikdo nemá problém s tím, když napíšete, že jste letos vyzkouše ripery Relax, nebo prut Kormoran, ale co už je proti pravidlům (které platily už i na starém webu) je vkládat přímé linky na obchody atd. Co by se dalo ještě zkousnout, tak maximálně odkaz na zbozi.cz (ne na jeden konkretní obchod) a nebo na google.com. Myslím že pro představu o čem píšete to stačí a přitom to nedělá nikomu přímou reklamu…

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Tak já taky něco napíšu. Rozdělím to do dvou částí.

1: web, rybolovnorsko jsem našel v roce 2006 a od té doby sem chodím pravidelně. Ze začátku nás tu bývalo 5 a půl. Nejužitečnější příspěvky měli Sinčo s Pavlisem. Njn praktické zkušenosti se nedají zapřít. Pak se vložila do diskuze paní janka a pan ZAPA. To bylo něco supr navíc. A taky během času tady přibylo pár nekonstruktivních “prudičů” kteří si nechali poradit a víc o rady nestojí. A je dobře, že tu již moc nepobývají.Chápu pana Zapu, že sem již moc nepíše – jeho jarní rady o top místech možná někomu pomohly, ale málo kdo sem napsal výsledky, jak to vlastně bylo ve skutečnosti. I pro něho to mohly být užitečné informace. Ale jsou tu další, kterým mnoho lidí může moc poděkovat za mnoho užitečného.

Možná, že jim samotným to tak nepřijde, ale mě to připadá tak, že když někdo prohlásí, že tato dnešní diskuze je o ničem, tak těm, co pro nás všechny sem píší zajímavé přízpěvky, dokonce dělají kus prácea, jim tímto za jejich příspěvky plivne do očí. Těma myslím především janku a MifakM a mnoho dalším. Spustu věcí se probralo, ale spousta věcí se může probírat stále dokola a bude to vždy aktuální. A prosím, vždy si všichni uvědomte, že jste taky jednou začínali a mějte se začátečníky trpělivost. kdysi, jednou měl někdo trpělivost s vámi.

Za další – dnešní “články”, které bývaly formou diskuze, byvaly krátké a necelé. Dnešní nemají chybu – jsou poučné až neskutečně a tak ten, kdo je nečte, tak přichází o mnoho užitečného a poučného. Viz předposlední článek Rybářské závody ala mobilní telefony a mnoho dalších před tím. A pro mě především od pan Piskotus Za norským snem – to je přímo umělecké dílo 🙂

Dobrá. Komu tato diskuze už nic nepřináší, tak prostě odejde. To je přeci normální. Svádět to na vzhled fora je zavádějící.

Jaké si to v diskuzi uděláme, takové to forum bude. Byl bych moc rád aby se sem pan ZAPA vrátil. Nikdy jsem nevyužil jeho radu na top místa, tam kam jsem jel, ale měl jsem to v plánu a měl jsem v plánu taky odpovědět, jak to kde šlo a jestli jeho rady byly užitečné. Ale respektuju jeho rozhodnutí. Tím, že odešel a své rady zde už neposkytuje ( jeho užitečné rad jsou přeci ve satré diskuzi stále ) forum přeci nezanikne ! A jsou tu rady a informace od dalších norků.

2:zde napíšu, co by se dalo udělat lépe, pokud to vůbec bude možné

– zpřístupnil bych starou diskuzi, bez možnosti do ní přispívat, ve staré podobě.

– než tento příspěvek odešlu, tak si ho musím CTR-C, protože ho píšu docela dlouho ( nemám neustále v kuse čas to napsat za pár minut ) a bohužel po odeslání mi zmizne. Pak otevřu znova dané téma a dám CTR-V a pak teprve v pohodě odešlu. Tohle je opravdu hodně špatné pro diskuzní forum.

– pokud chci zprávu editovat ( upravit ) je to neskutečný mišmaš.

– nejde mi odhlásit od tohoto fora, když já chci

– soukromé zprávy? jednou jedinkrát jsem dostal odpověď – nevím, jestli je to chyba fora nebo chyba adresátů, kteří si to nečtou a proto nemůžou odpovědět – ale stačilo by jasně napsané – máš xxx nepřečtených soukroumých zpráv ( SZ )  a je to. Myslím, že by to řešilo vše. Zvýrazněné SZ  – na to asi nestačí.

Pojkud se některým tady nelíbí, tak sem prostě nechoďte

Vlkouš

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

to DUKE: dle mého názoru by bylo lepší zrušit hodnosti, klidně i počet příspěvků a nahradit to třeba datumem registrace. Pak si každý všimne, že jde o nováčka, kterého je někdy třeba nasměrovat správným směrem:-) Počet příspěvků je nic neříkající údaj. Načítá to totiž i příspěvky na klubech, kde se často plká o věcech, které by jink zasíraly běžné diskuze.

Jinak taky mívám problém s odhlášením z fóra.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 108)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Diskusní fórum RN

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...