Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 3°C
slabý déšť
Trondheim, NO
temperature icon -4°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 4°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 27°C
polojasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Dětský prut

1 2 Další »
Piva
05.01.2024 ID: 873788

Ahoj, letos beru 11 letou dceru poprvé do Norska a chtěl bych jí koupit nějaký prut. Délku tak 150 cm a gramáž tak kolem 60g neporadil by někdo něco za rozumnou cenu?

0
Odpovědět
vostrmar
05.01.2024 ID: 1353298

Ahoj,

moje dcera ( letos 8 let, ale byli jsme , když jí bylo necelých 7 let ) má  Daiwa crossfire 240 cm 20-60 g , v létě ve Středním Norsku na makrely, polaky a jiné menší rybky naprosto v pohodě.  Do kratšího bych nešel.

K tomu nějaký menší lehký naviják a máš to. Jo a užijte si to, je prima, když jedem v létě všichni včetně mých dvou dcer...

Martin

0

Odpovědět

Piva
05.01.2024 ID: 1353300

Ahoj, děkuji za info. No jám mám na Veiholmenu hromadu prutů, ale sám má rád krátký prut jelikož mě z toho nebolí záda. No a ona je celkem drobná tak bych opravdu něco menšího a abych se o to nemusel bát když s tím klepne o loď nebo tak.

0

Odpovědět

marras
05.01.2024 ID: 1353301

Ahoj,letos taky beru poprvé syna (11let),a pořídil jsem mu na nordfish77 prut Daiwa ninja 30-70g a navijak taky Daiwu ninja 3000..za mě za ty penize ok

0

Odpovědět

Luhor
05.01.2024 ID: 1353302

Brát děti do Norska je vhodné, až od od určitého věku a hlavně vzrůstu. Loni jsem byl poprvé s vnukem 11 let, ale výška 165 cm a aktivní baskeťák. Zvládl to s normálním ICEFISCHEM 240 cm asi 160gr. Je lepší, když začátečník má těžší materiál, kde nehrozí zlomení. Osobně bych menší děti a už vůbec ne manželky do Norska nebral. Neužije si to potom nikdo.

0

Odpovědět

Piva
05.01.2024 ID: 1353304

Jezdím do Norska už celkem dlouho a stále o tom jen vyprávím. Chci, aby i manželka a dcery viděly o čem vlastně vyprávím. Jedeme celou Trolí stezku včetně akvária v Alesundu. Já už to viděl a pro ně to bude zážitek. Rybaření už je jen třešničkou na dortu, jedu výletně a vše jim chci přizpůsobit. A pokud si chytnou svojí rybu, tak to bude splněný sen👍

0

Odpovědět

tom
06.01.2024 ID: 1353306

Brát děti do Norska je vhodné, až od od určitého věku a hlavně vzrůstu. Loni jsem byl poprvé s vnukem 11 let, ale výška 165 cm a aktivní baskeťák. Zvládl to s normálním ICEFISCHEM 240 cm asi 160gr. Je lepší, když začátečník má těžší materiál, kde nehrozí zlomení. Osobně bych menší děti a už vůbec ne manželky do Norska nebral. Neužije si to potom nikdo.

S tímto názorem nemohu souhlasit. Manželka byla se mnou a s naší partou v Norsku 3x, dokonce i na Soroya a vždycky jsme si rybaření a výlety všichni užili plnými doušky.

0

Odpovědět

janka
06.01.2024 ID: 1353307

Bohuzel mi nejde odpoved s citaci, ale tohle jde Luhorovi

Ty chces asi provokovat, ne? :-) Nase dcera s nami jezdila od svych 4 let. (kdyz ji byly 3, bylo to Dansko) Uzili jsme si to vzdycky vsichni. I ja jako manzelka! :-) Dcera s nami jezdila do svych 19, pak mela skoly, mladi, ted ji cekaji vdavky, ale vypada to, ze svatebni cesta povede zase na sever :-) . Jeji nastavajici neni rybar, ale ona uz mu ukaze, kudy tece voda :-) :-) .-)

0

Odpovědět

Frenky
06.01.2024 ID: 1353308

Si pozrite jeho staršie,, príspevky"....že sa s ním vôbec bavíte... Piva, skvelá voľba ísť s deťmi, vnukmi, manželkou, rodinou, priateľmi za zážitkami do úžasnej krajiny, ktorou Nórsko je. Babám ak ešte nerybárčili, zober ľahký prívlačák, nech sa bavia keleríkmi a makrelami, to ich určite neodradí.

0

Odpovědět

Luhor
06.01.2024 ID: 1353309

Jistě jsou i výjimky, ale pokud jedete skutečně rybařit, tak je to dřina, a nejen na moři. Pro malé děti to není a žena musí být pro to zapálená. Neprovokuji, mluvím za 90% těch které jsem za 25 let v Norsku poznal. A ty kteří dají dětem nebo ženě lehký přívlačák bych chtěl vidět, co budou dělat s větší rybou. Osobně si neumím představit, že pojedu do Norska a jako rybář tam budu chodit na výlety s rodinou místo chytání. Co budete s dětmi dělat až bude špatné počasí a vy budete několik dnů zavřeni v chatě? Přeji všem, ať se jim i celé rodině společný zájezd vydaří.

0

Odpovědět

Piva
06.01.2024 ID: 1353310

Beru to prostě jako dovolenou. Každý rok jedeme za rybářským dobrodružstvím, ale i odpočinout od běžných starostí s kamarády. Bereme spoustu her a když bude horší počasí, tak si prostě užijeme čas spolu. Jede i můj rybářský parťák a jeho bratr jede taky poprvé. Chceme jim ukázat krásu Norska a snad i nějaký rybářský zážitek. Pokud bude horší počasí pojedeme na vodu bez holek. Vidět jak se perou s nějakým kelerem nebo Polakem i menší velikosti pro mně bude větší zážitek než kdybych chytil já něco většího. Tohle děláme s kámošem prostě pro ně.

0

Odpovědět

Frenky
07.01.2024 ID: 1353319

Piva, tak toto egocentrický anarchista, ktorému sú červeným plátnom ryby a Nórske limity nikdy nepochopí... Som presvedčený že Tebe sa dovolenka vydarí, aj keby v kuse pršalo/samozrejme neprajem/ lebo máš program a cieľ si to s rodinou a priateľmi užiť.

0

Odpovědět

Piva
07.01.2024 ID: 1353322

Já se na nikoho za jeho názor nezlobím, první roky jsem byl taky blázen, jen na vodě. Teď už si užívám Norsko se vším co k tomu patří. Ryby chytneš vždy když není cely pobyt 20m/s a nejsi nemehlo.

bohužel se téma trošku odklonilo od mého dotazu. No třeba narazím na něco na výstavě FF.

0

Odpovědět

David
08.01.2024 ID: 1353340

Ahojte ,

chci si udělat radost a koupit si další mořský prut , pro co možná nejširší rozsah chytání. Rozhoduji mezi dvěmi pruty , asi bych si vybral ten dvoudílný kvůli akci , ale zase 3 dílný je lepší pro dopravu , co myslíte ?

https://www.topfishing.eu/seacor-interline-halibut-2-1m-300-1000g.html

https://www.topfishing.eu/savage-gear-boat-game-1-90m-200-600g-3dil.html

0

Odpovědět

Piva
08.01.2024 ID: 1353345

To David, celkem nesmysl dát jeden příspěvek do tří témat. Ztrácí se pak pointa.

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Kinetic Trojháček Sea Hook 3x 10/0 12ks

Sleva 10 Kč
Kinetic Trojháček Sea Hook 3x 10/0 12ks
369 Kč
359 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Nůž Mora Bushcraft Survival Orange

Sleva 366 Kč
Nůž Mora Bushcraft Survival Orange
1 956 Kč
1 590 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

ZOOM Magnum II Black Sapphire 22cm 20ks

Sleva 20 Kč
ZOOM Magnum II Black Sapphire 22cm 20ks
419 Kč
399 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.