Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 8°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 10°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 7°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Daiwa Leobritz 500MM – procházení menu, optimální nastavení v praxi

Přestože mám návod v češtině, potřeboval bych pár věcí objasnit polopaticky. Schéma menu je anglicky, takže vím jak se dostat do nastavování a že se mění páčkou pro změnu rychlosti. První pozice je označena písmenem C a dají se jí měnit šablony automatického pilkrování - tady tím se zatím zřejmě zajímat nebudu....

Odpovědět

Další krok- tam mám nastaveno 15 (možnost 0-30-HI) - mám za to, že to je rychlost navíjení při krátkém manuálním pilkru ? Kolik tam dáváte vy? Úprava této rychlosti se zřejmě ukáže až při práci na vodě. Další je výkon motorku - je nastavena střední hodnota - zřejmě je dostatečná. Potom alarm - tato fce. je v pozici on - tedy zapnuto zvukové oznamování. Následující posuv vlasce (0-30-HI) je na hodnotě 10 - motorek spíná zhruba od dvou metrů, asi pomáhá v odvíjení šňůry. Když jsem toto zkoušel na 20 metrů, po dopadu zátěže na zem se mi ještě cívka chvíli točila a uvolňovala šňůru, než se zastavila - nedá se toto řešit nějak třeba dotažením šroubku na boku mulťáku, který je označen jako ovládání cívky? Nebo to ve vodě bude odvíjet v pohodě a neplechu to dělá jenom ,,nasucho,,? Následuje ,,chumming timer,, (0-99)- asi nějaký časovač ? No a nakonec ,,fishing record,, - taky zřejmě časovač pro zakrmení a vytažení nástrahy- tam ani nevím, jak se tyto hodnoty nastavují.

Řekl bych, že převážnou většinu těchto fcí nebudu využívat, chtěl bych ale mít přehled o tom co je k čemu v předstihu a ne to potom zjišťovat teprve na vodě- jak to rychle naštelovat tak, aby s tím nebyly problémy.......

Děkuji dopředu všem za vaše rady, postřehy, připomínky - co a jak se vám osvědčilo, na co si dát pozor a prostě tak všechno okolo této mašinky.

Návod na Leobritz je na dlouhé zimní večery a stejně to před rybačkou zapomenu. Naviják mám nastaven bez odvíjení-připadá mi to zbytečné plýtvání energií. Časovač lovu nejde vypnout, ale je docela fajn. Víš jak dlouho to mácháš. Aut. jigig - je pro ajťáky, mám vypnuto.Stabilní rychlost při vylovování taky neřeším - ovládáš sám variátorem.Rychlost motoru jsem taky nechal původní. S tímhle nastavením chytám a jsem spokojen. Ale tady určitě platí co rybář to jiné potřeby. Tak to vyzkoušej na moři a určitě najdeš ten nej.mod.

to Mikr - konečně první příspěvek,díky...:-) - to odvíjení určitě taky vypnu, asi to tam je k ničemu, pokud padá pilkr svou váhou - před dopadem to přibržďuješ palcem? - nepřetočí se cívka s ,,parukou?,,

A podsvícení displeje je nastaveno asi taky na pořád zapnuto, nebo se dá světlo vypnout?

Myslím, že ne, ale to jsem taky neřešil. Spotřeba nějaké Led diody je zanedbatelná. Odvíjení asi není uplně k ničemu. Svojí práci asi odvádí při aut. pilkrování. Ale jak jsem psal, to už by na mě bylo moc. Při pouštění pilkru jsem pavouka ještě neudělal.

K čemu slouží šroubek k ovládání cívky (poz č.1)a časovač ,,chumming timer,,? :-?

[citace]JIMMI napsal:

K čemu slouží šroubek k ovládání cívky (poz č.1)a časovač ,,chumming timer,,? [/citace]

Šroubek ovládání cívky bude nejspíš síla která brzdí cívku při odmotávání. Stejně jako u manuálního multíku se tím nastavuje odvíjení dle hmotnosti zátěže.

Chlapi, já jsem návod přečetl asi 3x a potom jsem ho odložil. Jsem z něj trošku hodně jelen. Jak se na něm dá vypnout to automatické odvíjení při spouštění ke dnu.

Díky Naki

to Naki : já to vždycky vypínám ovládačem rychlosti,pootočim dopředu a zpátky,zatím se mi to vždy vyplo.

Šroubek ovládání cívky má přesně tu funkci,jak napsal Holzby,dle zátěže určuje rychlost odvíjení.

to upir: Tak to vypínám taky,ale pochopil jsem, že se to dá vypnout nastálo.

to naki : pokud se ti na to podaří přijít,rád se o tom dovím,když na to přijdu sám,hodím to sem.;-)

To Naki: Automatické odvíjení se dá vypnout otočením potenciometru od sebe a k sobě.

[citace]Naki napsal:

Chlapi, já jsem návod přečetl asi 3x a potom jsem ho odložil. Jsem z něj trošku hodně jelen. Jak se na něm dá vypnout to automatické odvíjení při spouštění ke dnu.

Díky Naki[/citace]

Naki...jeden šroubek a je to...;-);-);-)

Já naviják nastavuji následovně. Zmačknu 2 spodní tlačítka na 2s. Na display naskočí v levem horním rohu velke C - zmačknu spodní tlačítko -naskočí kroužek v levém rohu - to je rychlost pulsního tlačítka(múžeš změnit variatorem). Dalším dvojím zmačknutím projdeš menu změny výkonu motoru(neřeším). Další zmačknutí - naskočí kroužek v levém rohu - to je rychlost odvíjení(nastavíš variátorem 0 a máš trvale vypnuto)Zmačneš ještě 3 a jsi na hlavním display. Máš nastavenou rychlost pulsního tlačítka a vypnuté odvíjeni.

Ještě doplním jednotlivá zmačknutí spodního tlačítka.Po dvojhmatu po dobu 2sec 1stisk - ovládání rychlosti pulz. tlač

2 - výkon motorku mám na středu

3 - alarm ON

4 - rychlost odvíjení 0

5 - to je nastaveni časováni ale navím co se tam dá nastavit

6 - to je tachometr -kolik jsi vytáhl šňůry a hod.lovu

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!