Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Co u Vás doma připravujete na štědrovečerní večeři?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 31. až 41. (celkem z 41)
  • Autor
    Příspěvky
  • #49362
    mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

    Tak uplný profík to neni- usmrtit bodáním do ocasu ? To je trestuhodná blbost. To by v tak renomovaném řetězci neměli medializovat. A stahovat kůži dozadu taky není nejlepší.Pár kaprsónů jsem už dal. A aby se ti maso nezatrhlo je nejlepší jí stahovat šikmo dolů. On to tak ve finále taky dělal. Na druhé straně filetáž celé půlky s následným odstraněním žeber je pěkná.

    #49368
    petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

    mikr napsal:

    Tak uplný profík to neni- usmrtit bodáním do ocasu ? To je trestuhodná blbost. To by v tak renomovaném řetězci neměli madializovat. A stahovat kůži dozadu taky není nejleší.Pár kapsónů jsem už dal. A aby s ti maso nezatrhlo je nejlepší jí tahovat šikmo dolů. On to tak ve finále taky tak dělal. Na druhé straně filetáž celé půlky s následným odstraněním žeber je pěkná.

    Řekl,že ho už dopředu zabil,aby se nemrskal.Známý kuchař to dělal taky,pro vykrvení,ale podle odborníka – majitele rybníků a sádek je to zbytečné,krev se rychle sráží a nedostane se z masa.Já osobně nevykrvuji ani ryby v Norsku a maso je bílé a v mražáku mi vydrží celý rok bez změny chuti.

    #49371
    mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

    Správný způsob zabití kapra je známý jak falešná pětka. Ranou do zátylku omráčit a přetnout žaberní oblouky. Já při tom vždy oddělím celou hlavu. Tento způsob není primárně o chuti masa ale hlavně o civilizovaném způsobu zabití ryby.

    #49382
    mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

    V neděli jdu ke klukům do ZERPu koupit dva šupináče 3-4 kg.Doufám,že budou mít hodně jiker.Polévku mám rád hustou a s opečenou houstičkou.

    Řízek z tresky je sice vynikající,ale na vánočním stole máme vždy kapry s br salátem a kaší.Ta chuť prostě k těm vánocům patří.

    #49436
    elem
    Účastník
    (200 odpovědí)

    To Kim – už povyrostli?

    #49439
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Ano vážil pouze 5,75 kg – většího jsem nesehnal – už je rozporcovaný a čeká v chládku na zítra. Totéž se děje s krkovičkou. Salát dokončen a nechává se uležet.

    #49441
    mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

    Teď jsem dokončil ryby a odpočívám u pivečka.Pak se musíme vrhnout na stromek,aby naši prckové zítra nenyli sklamaní.Už se nemůžou u babičky dočkat zítřka.

    #49442
    Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

    Také mám už hotovo 🙂

    Letos máme jen 30 porcí ze dvou kapříků( 8,20 Kg). No na to, že kapra jím jen já s tchýní, mám co do 26.12. dělat. Polívčička se mi povedla a čeká již jen na opečenou houstičku.

    To bude zase obžerství:-)

    Hlavně zdraví, že?

    #52094
    vlastina
    Účastník
    (226 odpovědí)

    #52108
    Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

    vlastina napsal:

    No to klobouk dolů.Přeji si znovu vánoce a sedět u tohoto stolu.:-P

    #52123
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

    U nás poslední léta peču candáta k obědu, večer tradiční kapr a salát, bez toho si Štědrý den nedokážu představit.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 31. až 41. (celkem z 41)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Co u Vás doma připravujete na štědrovečerní večeři?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...