Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 18°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
slabé mrholení
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Co u Vás doma připravujete na štědrovečerní večeři?

« Předchozí 1 2 3
Step
19.12.2012 ID: 525034

Tak se nám kvapem blíží vánoce, tak mne napadlo, co kdo připravuje na tento večer za dobrotu. U nás je to klasika, smažený kapřík a bramborový salát. Kupuju kapry do 2,5 kg, většinou tři kousky. Zpravidla je stáhnu, dlouhé kosti nechávám, krátké proříznu, aby se nemusely "hledat". Letos máme vyjímku, kapříci jen dva, k tomu ale jednu štičku a dva líny. Už se těším.8-)

Pokud je to někde jinak, připojte i recept.

0
Odpovědět
mikr
21.12.2012 ID: 1049362

Tak uplný profík to neni- usmrtit bodáním do ocasu ? To je trestuhodná blbost. To by v tak renomovaném řetězci neměli medializovat. A stahovat kůži dozadu taky není nejlepší.Pár kaprsónů jsem už dal. A aby se ti maso nezatrhlo je nejlepší jí stahovat šikmo dolů. On to tak ve finále taky dělal. Na druhé straně filetáž celé půlky s následným odstraněním žeber je pěkná.

0

Odpovědět

petras
21.12.2012 ID: 1049368

[citace]mikr napsal:

Tak uplný profík to neni- usmrtit bodáním do ocasu ? To je trestuhodná blbost. To by v tak renomovaném řetězci neměli madializovat. A stahovat kůži dozadu taky není nejleší.Pár kapsónů jsem už dal. A aby s ti maso nezatrhlo je nejlepší jí tahovat šikmo dolů. On to tak ve finále taky tak dělal. Na druhé straně filetáž celé půlky s následným odstraněním žeber je pěkná.[/citace]

Řekl,že ho už dopředu zabil,aby se nemrskal.Známý kuchař to dělal taky,pro vykrvení,ale podle odborníka - majitele rybníků a sádek je to zbytečné,krev se rychle sráží a nedostane se z masa.Já osobně nevykrvuji ani ryby v Norsku a maso je bílé a v mražáku mi vydrží celý rok bez změny chuti.

0

Odpovědět

mikr
21.12.2012 ID: 1049371

Správný způsob zabití kapra je známý jak falešná pětka. Ranou do zátylku omráčit a přetnout žaberní oblouky. Já při tom vždy oddělím celou hlavu. Tento způsob není primárně o chuti masa ale hlavně o civilizovaném způsobu zabití ryby.

0

Odpovědět

mara45
21.12.2012 ID: 1049382

V neděli jdu ke klukům do ZERPu koupit dva šupináče 3-4 kg.Doufám,že budou mít hodně jiker.Polévku mám rád hustou a s opečenou houstičkou.

Řízek z tresky je sice vynikající,ale na vánočním stole máme vždy kapry s br salátem a kaší.Ta chuť prostě k těm vánocům patří.

0

Odpovědět

elem
23.12.2012 ID: 1049436

To Kim - už povyrostli?

0

Odpovědět

kim
23.12.2012 ID: 1049439

Ano vážil pouze 5,75 kg - většího jsem nesehnal - už je rozporcovaný a čeká v chládku na zítra. Totéž se děje s krkovičkou. Salát dokončen a nechává se uležet.

0

Odpovědět

mara45
23.12.2012 ID: 1049441

Teď jsem dokončil ryby a odpočívám u pivečka.Pak se musíme vrhnout na stromek,aby naši prckové zítra nenyli sklamaní.Už se nemůžou u babičky dočkat zítřka.

0

Odpovědět

Jiran
23.12.2012 ID: 1049442

Také mám už hotovo :-)

Letos máme jen 30 porcí ze dvou kapříků( 8,20 Kg). No na to, že kapra jím jen já s tchýní, mám co do 26.12. dělat. Polívčička se mi povedla a čeká již jen na opečenou houstičku.

To bude zase obžerství:-)

Hlavně zdraví, že?

0

Odpovědět

vlastina
07.02.2013 ID: 1052094

0

Odpovědět

Červený Jndřich
07.02.2013 ID: 1052108

[citace]vlastina napsal: [/citace]No to klobouk dolů.Přeji si znovu vánoce a sedět u tohoto stolu.:-P

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
07.02.2013 ID: 1052123

U nás poslední léta peču candáta k obědu, večer tradiční kapr a salát, bez toho si Štědrý den nedokážu představit.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.