Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 18°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Co u Vás doma připravujete na štědrovečerní večeři?

1 2 3 Další »
Step
19.12.2012 ID: 525034

Tak se nám kvapem blíží vánoce, tak mne napadlo, co kdo připravuje na tento večer za dobrotu. U nás je to klasika, smažený kapřík a bramborový salát. Kupuju kapry do 2,5 kg, většinou tři kousky. Zpravidla je stáhnu, dlouhé kosti nechávám, krátké proříznu, aby se nemusely "hledat". Letos máme vyjímku, kapříci jen dva, k tomu ale jednu štičku a dva líny. Už se těším.8-)

Pokud je to někde jinak, připojte i recept.

0
Odpovědět
Zábal Jan
19.12.2012 ID: 1049231

no u nás hlavně dělám rybí polívku a kapra ,ale toho cosi chytím sám zásadně je nekupuju no a salát to mě vydrží i na 25

:-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

kim
20.12.2012 ID: 1049236

Samozřejmě se smaží kapr - nekupujeme šupináče. Navíc ještě řízek z vepřové krkovice. Loni jsme měli kapra a candáta, ale k vánocům mě nesedl - jinak milionová pochoutka v průběhu roku. Salát se dělá hned ráno, aby se chutě ingrediencí spojili. Někdo do salátu dává část kořenové zeleniny v čertsvém stavu - okusil jsem to a nebylo to špatné.

0

Odpovědět

Radislav Kryl
20.12.2012 ID: 1049251

U nás je klasika, aspoň jednou za rok máme smaženýho kapra bramborový salát (majonézu si dělám sám ty kupovany sra... nejsou k jídlu) a samozřejmě rybí polívku, z kapra a přidávám tresčí líčka, popř. odřezky z lososa. Zahušťuji rozvařeným tempohráškem a přidávám dušenou zeleninu na másle s muškátem.

0

Odpovědět

Petr ŠEBESTA
20.12.2012 ID: 1049252

u nás se stala klasikou "obecná" se salátem.

Salát dělám 23, aby se trošku rozležel.

Volba tresky byla kvůli dětem, protože jim to chutná a nemusím řešit kosti.

Už se nemůžu dočkat :-E

0

Odpovědět

kulik
20.12.2012 ID: 1049254

U nás je klasika:

Rybí polévka - vývar z kapřích hlav, zeleniny, cibule, česneku, koření, zahuštěný trochou kořenové zeleniny orestované na másle a zaprášené hladkou moukou a hodně mlíčí a jiker.

Bramborový salát vlastní výroby, kde převládá zelenina nad brambory.

Smažený kapr a kapr pečený na kmíně a másle.

Šťavnaté vepřové řízky z krkovice a kuřecí pro babičku a vnoučata.

Plzeň a cocacola.

Vánočka, štola, štrůdl a vánoční cukroví.

Kořalka na rozpouštění tuků a vínečko na sváteční pohodu.

Jsme velká rodina a rodina má být na Štedrý večer pohromadě.

0

Odpovědět

elem
20.12.2012 ID: 1049255

Jsem rodem Jihočech, ale již 24 let bydlím na Kolínsku ( nad Labem ). Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že v tomto kraji se na štědrý večer podává bílá vinná klobása a vepřový řízek s bramborovým salátem...???

No, proti gustu žádný dišputát - ale obrátil jsem rodinu na víru své Třeboňské babičky a vždy připravuji rybu na tři způsoby:

Na večer vánoční je klasická rybí polévka se smaženými houskovými kostkami a řízky z kapříka s kyselým bramborovým salátem - přidávám do něj okurkový lák.

Na 1. boží hod připravuji kapra po cikánsku - zapečené kousky provoněné slaninou a koňským salámem překryté zeleninovým lečem.

Na 2. svátek pak připravuji štičí podkovy ve smetanové omáčce. Babička vždy dělala kapra na modro se švestkovou omáčkou ( "něco na způsob rajské" ) , ale tento recept jsem nikdy netrefil a už ho bohužel nikdy nezískám...

Stepe díky za téma a Všem šťastné a veselé.

0

Odpovědět

kim
20.12.2012 ID: 1049261

Pro mě je to příjemné čtení snad nebudu sám. Dnes jsem se byl podívat k prodejním kádím. Setkali jsme se tam dva a zjistili jsme, že vůbec nedostali špígláky. Ani prodavač to nevěděl. Měli nápis, že kapříci jsou z Třeboně. Již si nepatuji, ale třeboňský kapr byl špíglák. Opravte mě jestli se mýlím. Také velikostně mi nevyhovovali. Tak snad zítra. Možná v jiných městech špígláky mají.

Ještě jednu věc. Leta jsem na rozporcovaného kapra kapal citron. Ovšem manželka mě sdělila, že se na čertvé ryby nemá dávat, až když je na talíři. Údajně to bylo v TV. Nevím k jaké úhoně by mohlo maso přijít.

0

Odpovědět

Holzby
20.12.2012 ID: 1049267

Ahoj,

tak u nás je každoročně kapřík, ale nakonec ho jím akorát já :-( .Stejně jsem dopadl i s rybí polévkou. Tak jsem rodině letos ještě opatřil lososa. Sám jsem zvědavej jak to dopadne :-) Ale kapra si spokojeně sním zase sám, protože od toho já neupustím.Dle mého názoru to prostě k našim vánocům patří. Řizků si zase užiju na cestě do Norska, jelikož ty patří zase tam :-)))

0

Odpovědět

Pafka
20.12.2012 ID: 1049268

Nejsem sice ještě úplně rozhodnutej, ale s největší pravděpodobností bude vánoční obědové menu následující (úpravy jsou možné):

24.12.2012

Falešná drštková polévka z hlívy ústřičné

Smažený kapr s bramborovým salátem

25.12.2012

Valašská kyselice z domácího kysaného zelí, uzeného apod.

Konfitovaná kachní prsa + speciální houbový kuba

26.12.2012

pro odlehčení zřejmě něco úžasného z halibuta s bramborovou kaší :-D

A než jsem to napsal. už mám zase min. 2 kg navíc :-D :-D :-D

0

Odpovědět

Holzby
20.12.2012 ID: 1049270

HOj ,,,, když už si u toho Halibuta ,,,, dnes v MAKRO PRAHA ČM zrovna porcovali jednoho. Myslím, že měl tak okolo 130 -160cm . Moc pěknej8-)

0

Odpovědět

Pafka
20.12.2012 ID: 1049272

Ne, ne, mám ještě vlastní zdroj :-D :-D :-D

0

Odpovědět

Franta
20.12.2012 ID: 1049274

To Step : Tohle jsem teď našel na idnes.cz. Kapr bez kostí

0

Odpovědět

Vlkous
20.12.2012 ID: 1049285

[citace]kim napsal:

Pro mě je to příjemné čtení snad nebudu sám. Dnes jsem se byl podívat k prodejním kádím. Setkali jsme se tam dva a zjistili jsme, že vůbec nedostali špígláky. Ani prodavač to nevěděl. Měli nápis, že kapříci jsou z Třeboně. Již si nepatuji, ale třeboňský kapr byl špíglák. Opravte mě jestli se mýlím. Také velikostně mi nevyhovovali. Tak snad zítra. Možná v jiných městech špígláky mají.

Ještě jednu věc. Leta jsem na rozporcovaného kapra kapal citron. Ovšem manželka mě sdělila, že se na čertvé ryby nemá dávat, až když je na talíři. Údajně to bylo v TV. Nevím k jaké úhoně by mohlo maso přijít.[/citace]

V Třeboni mají klasického kapra se šupinama a jistě i špígláky tedy kapry lysce. Co šupiny neškrabu, ale podřezávám, tam mám radši vysokého šupináše.

0

Odpovědět

elem
20.12.2012 ID: 1049288

[citace]kim napsal:

Pro mě je to příjemné čtení snad nebudu sám. Dnes jsem se byl podívat k prodejním kádím. Setkali jsme se tam dva a zjistili jsme, že vůbec nedostali špígláky. Ani prodavač to nevěděl. Měli nápis, že kapříci jsou z Třeboně. Již si nepatuji, ale třeboňský kapr byl špíglák. Opravte mě jestli se mýlím. Také velikostně mi nevyhovovali. Tak snad zítra. Možná v jiných městech špígláky mají.

Ještě jednu věc. Leta jsem na rozporcovaného kapra kapal citron. Ovšem manželka mě sdělila, že se na čertvé ryby nemá dávat, až když je na talíři. Údajně to bylo v TV. Nevím k jaké úhoně by mohlo maso přijít.[/citace]

Typy ošupení kapra obecného

V našich podmínkách se můžeme setkat se čtyřmi základními typy kaprů podle ošupení:

Kapr šupinatý – celé tělo s vyjímkou hlavy je pokryté šupinami

Kapr lysec (lysý) – na svém těle má různě velká lysá místa, šupiny bývají u základny ploutví, na ocasním násadci, na hřbetní linii těla a za hlavou na trupu

Kapr řádkový – podobá se lysci, v postranní čáře však má jednu nebo dvě souvislé řady šupin

Kapr hladký – má tělo téměř bez šupin s výjimkou několika málo šupin u základen ploutví

Praktický význam má především chov kapra šupinatého a lysce. Kapr řádkový a hladký není tak běžný, protože tyto dva typy dosahují menší užitkovosti, jsou méně odolní a více náchylní k různým deformacím. nullTřeboňský kapr se chová ve formě kapra šupinatého i kapra lysce.

Přebráno přímo z webu trebonskykapr.cz

0

Odpovědět

1 2 3 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.