Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)
Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)
Ahoj Vydro 6 ze 7lidí bylo na Hogsetu spokojených ,počasí super limit mněl jenom jeden z nás tak nebyl žádny stres na hrancích.Sjeli jsme Atlantskou cestu zastávka u Mortena ,výšlap na jezírko ,nebo výlet na vojenske opevněni ,za mně super.
Odpovědět
Zdravím všechny Hogseťáky. Včera jsme se vrátili z Hogsetu po týdenní rybačce.
Cesta tam bez problémů, na hranicích nikde nikdo :-).
Počasí bylo proměnlivé, 3dny zataženo s deštěm, pak 2 dny azuro, pak zase déšť.
Letos byl velký problém s makrelama. Nedalo se je skoro vůbec chytnout. S kolegou jsme strávili i 3h, aby jsme měli alespoň 8makrel jako návnadu na štikáče. Jinak štikáči opět nezklamali a u šroťáku jsme jich nalupali dostatek. Jen letos se chytalo spíše hlouběji, cca 85-90m, převažovaly spíše jikernačky, takže ryba byla letos větší. Velikostně 75-104cm, nejvíce kolem 85cm. Dostal jsem i jednoho polaka 87cm při lovu makrel, tak mě velice potěšil. Mníkum jsme se nevěnovali, ale chytlo se stejně pár kousků při lovu štikáčů a jeden ten byl opravdu extra. Georg říkal že letos největší kousek :-) Hned jak stáhnu fotky do PC, tak sem přidám fotečky.
Jeden den jsem podnikl s klukama i výpravu na jezírko nad šroťákem. Teda už mě dlouho takhle nebolely nohy :-D!, ale cesta na horu za 26minut! Tam teda komplet převléci a konečně jsme mohli zkusit ten lov pstruhů. Přátelé jsou tam!!! Během pár minut chyceno 7ks menších velikostí, ale to zbarvení.... no nádhera!! Udělalo se pár foteček a vše se pustilo s největší opatrností zpět. Potom jsme se napásli na borůvkách a brusinkách, kterých je tam opravdu víc než dost. I pár křemenáčů a kozáků se našlo. A pak zase cesta zpět dolů, u které se člověk také zapotí.
Hodnotím letošní rok na Hogsetu velmi pozitivně, ačkoli je to rok od roku horší s Makrelama.
Taktéž bordel v loděnici je tam stále a nebaví mě to po někom uklízet, ale pánové když tam odtud jedete, vemte si ty podpredlníky a vyhoďte je, taktéž návazce které tam jsou pověšené jsou k ničemu! Vždy když z Hogsetu odjížím, vše si vyhazuju do popelnice, stejně je to již nepoužitelné!!!
Odpovědět
Na co jste pstruhy nachytali? Chceme taky zkusit. Lze vylézt k jezeru i s prutem v ruce nebo je ta cesta tak hrozná? Polaky jsme dřív chytávali od pastelky napravo směrem most skoro u skály.
Odpovědět
Ahojte ,
letím v sobotu do Einsetu , nebyl tam někdo ? Poprosil bych o info jak to tam vypadá. Je to stejné loviště jako Hogset ale dá se tam jet i na druhou stranu.
Děkuji
D
Odpovědět
My tam budeme od pátku taky na 8 dní na Ostrově Bergsoya. Stejná loviště, ale dá se chytat i z druhé strany. Tak si sem dáme info kdo, co a kde.
Odpovědět
Zdravím z Bergsoy Mekrel tak akorát. Štikáči napáskovaný na obvyklých místech v počtech nebývalých. Nej 125cm 13kg. Plno metrových. Počasí norské.
Odpovědět
Tak to jsou dobrý zprávy.
Mi tam budem od soboty, naproti na Averoy kousek od majáku. Myslím že se někde na vodě určitě potkáme.
Odpovědět
Nic světoborného, makrelový filetek na 12/0 hák cca 3 nad dno. Letos jsem zkusil po letech dát ledku k háku. A světe div se, co nahození to ryba. Letos kdybych tam dál hak na olejovky tak tam bude. Dnes vyzkouším pastový atraktant. Dám vědět jak to dopadlo.
Odpovědět
Nebyl čas ptát se kdo je kdo. Rozkaz zněl jasně. Štikáč nesmí projet. Za 2 hoďky 2 do metru a pár menších. Na pastu nedošlo. Těžko se testuje když to bere na každé nahození.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...