Ako si čítam posledné príspevky, tak máme šťastie, že máme sem-tam problémy s trpezlivosťou, keď ryby neberú, ako by "mali".
Nefachčenka som v Nórsku nikdy nezažil a snáď nikdy nezažijem, ale stať sa to môže. Hlavne, keď sa partia dopĺňa o nových ľudí.
Verím našim klukom, že nikoho takého navrhovať nebudú a ak aj, asi by to bol krátky proces.
Po skúsenostiach z minulých rokov, hneď po príjazde a vynesení vecí urobíme bojovú prípravu a dojednáme všetky zvyklosti. Kto sú kapitáni, rozdelenie lodí, rozdelenie nováčikov, provianťák, doktor, ktorý má právo podávať "medicínu"... :-D Ryby sa delia rovným dielom, len ak je nejaká rarita a lovec ju chce, dá sa bokom.
Dohadujeme aj spôsob filetovania . S kožou, bez kože, kosti, bez kostí atď. Ak bol nejaký problém, tak bol len v úprave rýb. Sme celkom puntičkári a tak sa s filetovaním hrajeme. Naučiť nováčika filetovať bez zbytočných kostí nieje tak ťažké. Ale presvedčiť niekoho, kto už má Norsko za sebou, že mi to robíme inak ako on... :-(