Hasvik, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 8°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno

Cesta na sever cez Helsinky

Máme to ešte za 108 a tak špekulujeme, kombinujeme a vymýšľame.

Ideme na Soroyu a okrem klasickej trasy - Poľsko, Nemecko, Dánsko, Švédsko, Fínsko a Norsko

premýšľame variantu Poľsko, Lotyšsko, Litva, Estonsko, trajekt Talin - Helsinky, Fínsko - autovlak Helsinky - Rovaniemi, a Norsko.

Druhá varianta je fantastická z hľadiska odpočinku. Podľa mapových plánovačov je trasa Jeseník - Talin asi 20h dlhá.

Trajekt 2,5h a 13h vlak. Z Rovaniemi to može byt asi 10h do Oksfjordu.

Je to o niečo drahšie ako trasa Švédskom po vlastnej, ale za to pohodlie by to asi stálo.

Stále je to ale teória. Potreboval by som nejaké konkrétnejšie informácie.

Absolvoval niekto túto cestu?

Podeľte sa so skúsenosťami.

Díky

Odpovědět

to mě rozesmálo, myslím že v minus 20 i komár dá pokoj

Neviem, čo všetko fínsky komári vydržia ale 5 až 6 °C zvládajú. V apríli snáď dajú pokoj. Oni tam sú aj malé mušky a tie sú ešte agresívnejšie ako komáre. Liezli aj do závitu v PETkách.  Hnus jeden malý...

vyzkoušeli jste nějaký finský repelent, když jsem tam před pár lety byl, bylo hrozné je vypudit z auta, musí na ně něco mít, tenkrát to byl očistec, jsme si je přivezli až na Loukoyu

Zabíjanie komárov počas cesty na perfektne kráti čas....

něco bližšího o tom trajektu, rezervace, cenovky apod, ať to nemusím hledat? jinak moc děkuji za super info jen tam víc, jen houšť

https://polferries.com/promotion/max.-4-persons-personal-car-cabin-free!.html

Protože jezdíme osobákem SUV + truhla na střeše, tak se vejdeme do parametrů této výhodné promo nabídky pro osobák.

Když vemu, že mne to vyšlo okolo 14.000 za obě cesty 4 lidi a auto, tak je to za pusu. Přitom trajekt jede 18h a ušetří odhadem 600-700km

Pre SUV by mohla byť fajn varianta cesta autovlakom.

Z ČR a SR do Talinu to zvládne v pohode jeden až dvaja šoféri.

Vecerný trajekt Talin - Helsinky a pred polnocou odjazd do Rovaniemi.

Tam je vykládka pred obedom.

Takže je dosť času na večeru, pokec a spánok a pritom sa nestratí žiadny čas.

Cenovo to nieje žiadna hrůza...

Fínske zeleznice

https://shop.vr.fi/onlineshop/Welcome.do?request_locale=en

nj, ale já jsem koupil od Nakiho dodávku, takže se mě tyto varianty netýkají, musím po svých

Pre SUV by mohla byť fajn varianta cesta autovlakom. Z ČR a SR do Talinu to zvládne v pohode jeden až dvaja šoféri. Vecerný trajekt Talin – Helsinky a pred polnocou odjazd do Rovaniemi. Tam je vykládka pred obedom. Takže je dosť času na večeru, pokec a spánok a pritom sa nestratí žiadny čas. Cenovo to nieje žiadna hrůza… Fínske zeleznice https://shop.vr.fi/onlineshop/Welcome.do?request_locale=en

koukal jsem právě na ceny a stojí to pro auto a 4 lidi 370 Eur v aktuálním období, tzn. v sezónu to bude dražší myslím. Ušetří to cca 800km řízení.

Stále mi vychází lépe trasa Gdaňsk-Nynashamn, protože se naloďuju, "navlakuju" jen jednou, kdežto u trasy přes FIN by to bylo jednou v Talinnu a podruhé v Heslinkách na vlak...

Pokud ale někdo chce vidět Finsko, tak se to dá.

Pre SUV by mohla byť fajn varianta cesta autovlakom. Z ČR a SR do Talinu to zvládne v pohode jeden až dvaja šoféri. Vecerný trajekt Talin – Helsinky a pred polnocou odjazd do Rovaniemi. Tam je vykládka pred obedom. Takže je dosť času na večeru, pokec a spánok a pritom sa nestratí žiadny čas. Cenovo to nieje žiadna hrůza… Fínske zeleznice https://shop.vr.fi/onlineshop/Welcome.do?request_locale=en

teď jsem na to koukal a stojí to cca 370EUR auto a 4 osoby a ušetří to cca 800km řízení.

Okrem riadenia aj veľa času.

Ak by som objednal spanie v Taline, tak sa síce vyspím ale som stále v Taline.

Takto sa vyspím a som v Rovaniemi.

halo halo, nevíte náhodou, jak se jmenuje ten obchudek s laponskými specialitami, co je na silnici z Tore na Altu, přes Kautokeino?

Jakou tam mají pracovní dobu, popř. jestli mají i webovky?, vím, že jsme tam 2 x zastavovali, ale za boha si nepamatuji čas, kdy jsme tam byli.

(2) Sannan Putiikki | Facebook

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.