Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Cesta na sever cez Helsinky

• Toto téma obsahuje celkem 71 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel vd a poslední změna proběhla před 2 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 61. až 72. (celkem z 72)
  • Autor
    radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

to mě rozesmálo, myslím že v minus 20 i komár dá pokoj

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Neviem, čo všetko fínsky komári vydržia ale 5 až 6 °C zvládajú. V apríli snáď dajú pokoj. Oni tam sú aj malé mušky a tie sú ešte agresívnejšie ako komáre. Liezli aj do závitu v PETkách.  Hnus jeden malý…

radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

vyzkoušeli jste nějaký finský repelent, když jsem tam před pár lety byl, bylo hrozné je vypudit z auta, musí na ně něco mít, tenkrát to byl očistec, jsme si je přivezli až na Loukoyu

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Zabíjanie komárov počas cesty na perfektne kráti čas….

Marin
    Účastník
    (52 odpovědí)

něco bližšího o tom trajektu, rezervace, cenovky apod, ať to nemusím hledat? jinak moc děkuji za super info jen tam víc, jen houšť

https://polferries.com/promotion/max.-4-persons-personal-car-cabin-free!.html

Protože jezdíme osobákem SUV + truhla na střeše, tak se vejdeme do parametrů této výhodné promo nabídky pro osobák.

Když vemu, že mne to vyšlo okolo 14.000 za obě cesty 4 lidi a auto, tak je to za pusu. Přitom trajekt jede 18h a ušetří odhadem 600-700km

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Pre SUV by mohla byť fajn varianta cesta autovlakom.

Z ČR a SR do Talinu to zvládne v pohode jeden až dvaja šoféri.

Vecerný trajekt Talin – Helsinky a pred polnocou odjazd do Rovaniemi.

Tam je vykládka pred obedom.

Takže je dosť času na večeru, pokec a spánok a pritom sa nestratí žiadny čas.

Cenovo to nieje žiadna hrůza…

Fínske zeleznice

https://shop.vr.fi/onlineshop/Welcome.do?request_locale=en

radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

nj, ale já jsem koupil od Nakiho dodávku, takže se mě tyto varianty netýkají, musím po svých

Marin
    Účastník
    (52 odpovědí)

Pre SUV by mohla byť fajn varianta cesta autovlakom. Z ČR a SR do Talinu to zvládne v pohode jeden až dvaja šoféri. Vecerný trajekt Talin – Helsinky a pred polnocou odjazd do Rovaniemi. Tam je vykládka pred obedom. Takže je dosť času na večeru, pokec a spánok a pritom sa nestratí žiadny čas. Cenovo to nieje žiadna hrůza… Fínske zeleznice https://shop.vr.fi/onlineshop/Welcome.do?request_locale=en

koukal jsem právě na ceny a stojí to pro auto a 4 lidi 370 Eur v aktuálním období, tzn. v sezónu to bude dražší myslím. Ušetří to cca 800km řízení.

Stále mi vychází lépe trasa Gdaňsk-Nynashamn, protože se naloďuju, “navlakuju” jen jednou, kdežto u trasy přes FIN by to bylo jednou v Talinnu a podruhé v Heslinkách na vlak…

Pokud ale někdo chce vidět Finsko, tak se to dá.

Marin
    Účastník
    (52 odpovědí)

Pre SUV by mohla byť fajn varianta cesta autovlakom. Z ČR a SR do Talinu to zvládne v pohode jeden až dvaja šoféri. Vecerný trajekt Talin – Helsinky a pred polnocou odjazd do Rovaniemi. Tam je vykládka pred obedom. Takže je dosť času na večeru, pokec a spánok a pritom sa nestratí žiadny čas. Cenovo to nieje žiadna hrůza… Fínske zeleznice https://shop.vr.fi/onlineshop/Welcome.do?request_locale=en

teď jsem na to koukal a stojí to cca 370EUR auto a 4 osoby a ušetří to cca 800km řízení.

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Okrem riadenia aj veľa času.

Ak by som objednal spanie v Taline, tak sa síce vyspím ale som stále v Taline.

Takto sa vyspím a som v Rovaniemi.

radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

halo halo, nevíte náhodou, jak se jmenuje ten obchudek s laponskými specialitami, co je na silnici z Tore na Altu, přes Kautokeino?

Jakou tam mají pracovní dobu, popř. jestli mají i webovky?, vím, že jsme tam 2 x zastavovali, ale za boha si nepamatuji čas, kdy jsme tam byli.

vd
    Účastník
    (272 odpovědí)
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 61. až 72. (celkem z 72)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Cesta na sever cez Helsinky

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...