Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 20°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 22°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 14°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Broušení nožů

1 2 Další »
Glum
07.09.2011 ID: 524609

Chtěl bych se optat, co si mám pořídit na broušení nožů?

Ocilku, kamínek, keramický brousek nebo diamantový brousek?

0
Odpovědět
MifakM
07.09.2011 ID: 1024268

2 Glum

Ocílka není na broušení nože, ta je určena ke srovnání nabroušeného ostří ;-)

Já si koupil přírodní, ručně vyrobený, brousek. Slepenec (asi) z pískovce a břidlice. Chvilku trvalo, než jsem se s ním naučil brousit, ale když už to pak znáš je to brnkačka. List papíru bez většího tlaku vertikálně přeřízneš bezproblému.

I oholit by jsi se s tím nožem mohl :-D

0

Odpovědět

respi
07.09.2011 ID: 1024272

Moje fileťáčky brousím brouskem na kosu:-D je starej asi 60.let a perfektní,ale musíš mít grift8-)tj:správná poloha a dlouhej tah!:-P a musí bejt mokrej:-P.

0

Odpovědět

kim
07.09.2011 ID: 1024273

Na broušení nožů jen kvalitní brousek a kvalitní ocilku. Nejhorší je používat různé prodávané brousiče (kolečka apod.) Techniku broušení si každý lehce osvojí, zejména po zhlédnutí způsobu od toho kdo to umí. Ocílka je opravdu jen na rovnání ostří. Používám keramickou. Brousím nože celé naší skupině. Některé nože mám opravdu vybroušené tak, že holí chlupy. Ty mám však doma ve vitríně na ozdobu. Velmi důležité je správné zacházení s nožem. Když to někdy vidím ježí se mi vlasy. Nejlépe je poučit se u starých řezníků. Udělal jsem to.

0

Odpovědět

radek
08.09.2011 ID: 1024285

Kolkrát jsem si brousil noře sám, ale není nad to, si nechat nabrousit.

Kdo jste z Prahy, nebo okolí, zajeďte si na Prahu 3, Koněvova ul nad Ohradou, po levé ruce cca 500 m za křižovatkou Ohrada je " Brousírna", pane jo, tak ostré nože jsem v životě neměl, prostě paráda, jo cena, za 6 nožů 530 Kč.

0

Odpovědět

Radek Kuklik
08.09.2011 ID: 1024290

Já si nože nechávám nabrousit u profíků ( masokombinát). Vždy před rybama necháme nabrousit i nože z domácnosti. Doma jen přetahuju ale to nějakou dobu trvá než je to potřeba.Do kuchyně pro manželku jsou osté možná až moc.:-D

0

Odpovědět

Sim
08.09.2011 ID: 1024298

Video od profíka...

[yt=h0o8047NOjk&feature=yt]h0o8047NOjk&feature[/yt]

0

Odpovědět

MifakM
08.09.2011 ID: 1024310

2 Sim

možná by to byl i dobrý námět na článek ;-)

0

Odpovědět

tuky
08.09.2011 ID: 1024317

2 Sim

nevím co si mám představit pod názvem video od profíka ....napadá mě že to profík natočil, jinak bych to nazval spíš parodií na broušení či ostření nožů. Abych si nůž přehazoval z pravé ruky do levé, to vidím prvně a divím že tam nedojde k úrazu.

2 leiter

chci se jen zeptat, na tom Žižkově ty nože brousí ručně a pod vodou a při malých otáčkách....nebo jak?

0

Odpovědět

radek
09.09.2011 ID: 1024320

Brousí jak na diamantu, tak i ručně, jezdí k nim řezníci i hotely z širokého okolí, dávám link, mrkni se na to : http://www.brusirna.info/

0

Odpovědět

tuky
09.09.2011 ID: 1024341

Dík za link, ukládám si ho. Na nože jsem pes, asi je to profesionální úchylka. Mám pár nožů které mám rád a ty nedám z ruky.:-)

0

Odpovědět

Libkos
11.09.2011 ID: 1024361

http://www.pajl-noze.cz/static.html?resource=static/articles/brouseni&language=CZ

0

Odpovědět

Lukáš
30.09.2011 ID: 1025167

[citace]tuky napsal:

2 Sim

nevím co si mám představit pod názvem video od profíka ....napadá mě že to profík natočil, jinak bych to nazval spíš parodií na broušení či ostření nožů. Abych si nůž přehazoval z pravé ruky do levé, to vidím prvně a divím že tam nedojde k úrazu.

[/citace]

Ahoj, koukám, kam až se moje video zatoulalo.

Než začneš něco zatracovat, je třeba si to vyzkoušet ! Ve videu je jasně řečeno, že se to klasicky dělá jednou rukou. Jednu stranu čepele (ostří) od sebe a druhou proti sobě. Jelikož mě se to dělá lépe tak, že si to přehodím, proto jsem to tak ukázal. Na principu broušení to nic nemění a věř mi, že jsem nožů takhle nabrousil celkem dost, určitě víc, než jich mnohý člověk měl v ruce ;-)

Pokud se podíváš třeba na web knife.cz, tak uvidíš paskvily co brousí oni ,,nožíři,, jako živnost.

Kdo si chce nůž nabrousit do dokonalosti, tak mu jedna keramická ocílka nestačí. Existují různé zrnitosti. Doporučuji vyzkoušet a pak remcat.

Pokud bude mít někdo zájem, dneska na svou stránku na youtubu přihodím video o broušení na kameni a keramickém brousku.

Když si člověk rozklikne video, dostane se na můj kanál a pochopí, že se nesnažím jen se předvést, ale ukázat jak se nože brousí aby řezali...a jak je brousí normalní člověk !

Ono těch ,,chytrých,, je všude dost..ale udělat to, aby to fungovalo jak má, je věc jiná.

0

Odpovědět

kim
30.09.2011 ID: 1025189

Souhlasím s Lakousem.Také používám asi 3 druhy keramických ocílek (ale i brousků)o různé zrnitosti. Rovněž přitakávám tomu, že na "moje" značkové nože doma s nimiž pracuji mi nikdo nesmí sáhnout - více to nebudu komentovat.

0

Odpovědět

Lukáš
30.09.2011 ID: 1025192

Já své nože taky nedám nikomu jinému. Protože to, co pro jednoho je ,,dobré,, může být pro druhého zničený nůž.

Základ ve videu je vidět. Za sebe doporučuji vzít nějaký kuchyňák a zkoušet a zkoušet...jakmile to člověk dostane do ruky, může se postit do svých ,,miláčků,,.

To samé platí o broušení na kameni. Názorů spoustu, ale dá se to zvládnout taky dobře. Nejsem v tom žádný profík, spíš nadšený amatér a milovník nožů ;-)

Takže takhle brousím na kameni já :

[yt=2VW3kh8wUo4=yt]2VW3kh8wUo4[/yt]

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.