Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 46 odpovědí. Do diskuze (22 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Vlkous a poslední změna proběhla před 11 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 47)
  • Autor
    janek.su
    Člen
    (176 odpovědí)

přispěju svou troškou do mlýna, já jsem asi 10 pilkrů donesl přímo do práškové lakovny u nás,- jak se píše výše, přímo barvu -chrom- nevedou, nastříkali mi je jen stříbrnou barvou, ale nic moc, příště už bych to ani neudělal, to je snad lepší ten chromovej sprej,- i když moc nevydrží.

Jinak všechny ostatní barvy řeším tak, že mám plech cca 15×15 cm, a na něm navařené slabostěnné trubky cca 20 cm, (pancéřové elektroinstalační), mám 3 ks, do nich dám asi do dvou třetin barvu, a pilkry do nich potápím na drátku, na zemi mám kartonový papír, a na něm dřevěné kozy s kulatinama, a jak je vytahuji z barvy, tak je hned věším na připravené háčky. je pravda, že dost barvy z nich okape,- a to je máčím dvakrát až třikrát podle barvy, ale výsledek stojí za to, vydrží hodně. Před začátkem máčení je ale postříkám základní barvou,a nechám den zaschnout olovo má v sobě nějakou mastnotu, a vrchní barva bez toho základu špatně chytá. Takhle to vyrábím v dostatečném předstihu, protože barvy je na nich hodně, a nechávám je venku na zahradě pověšené alespoň 3 týdny zaschnout, ale to už si každý poradí podle možností.;-)

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Jsem ke většině návodů skeptický, protože vím o co jde- vysoký lesk chromu. Věnoval jsem tomu mnoho času a snažil se vytáhnout i něco od profíků. Pokud nelhali, tak pokovují a vědí proč. Dělají velké šarže,takže i cena je někde jinde. Já bych se do žádných barev nepouštěl.Lesku chromu po mých zkušenostech nedocílíte a bude vás to stát i nemalé peníze a výsledek nula.O tom jsem už psal a taky o tom, že existuje záhada: jak je možné, že umělohmotná víčka barev jsou chromově lesklá.Musí existovat něco jako pokovování umělých hmot, ale jak a čím?S určitostí ta barva co je uvnitř to není! Nedejte tudíž na odkaz na barvu co je na víčku!

Chebak
    Člen
    (58 odpovědí)

Barvu už také neřeším.Někdy použiji pouze alobal několikrát ovinutý kolem pilkru a přetažený gumičkou

JIMMI
    Účastník
    (531 odpovědí)

…Nejlepší barva je naleštěný nerez…;-) Neodloupne se a drží do té doby, než ho urveš…:-P:-E

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Nádhera. To je vlastní výroba ?

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Vysoký lesk chromu žádnou barvou nedocílíme to je jasný a ne každý má tu možnost si dát pilkry pochromovat.Já tu možnost mám a přesto ji nevyužívám,protože se mi neosvědčila co se týče stř.Norska. Na severu tomu může být jinak. Ale dá se v každém větším obchodě koupit samolepící folie stříbrné barvi asi 240Kč. za metr šíře 62cm.Ta se ale musí přelakovat.Nebo přidáním ASMITU do olova před odléváním,tím docílíme vysokého lesku-vypadá jako ze stříbra a ve slané vodě oxiduje minimálně.

sob
    Člen
    (94 odpovědí)

Na pilkry se dá taky použít lepící páska na spojování pározábrany na střešní izolaci.Většího lesku nelze asi ničím jiným docilit,může se kdykoliv opravit poškození přímo na lodi,navíc drží spolehlivě a i z kousku obyčejného železa lze vyrobit dobrou návnadu o vysokém lesku.

mira.sta
    Účastník
    (1494 odpovědí)

JIMMI napsal:

…Nejlepší barva je naleštěný nerez… Neodloupne se a drží do té doby, než ho urveš…

jo to je parada ale ne kazdej ma moznost

JIMMI
    Účastník
    (531 odpovědí)

Holzby napsal:

Ano, vlastní tvorba……

lacoh
    Člen
    (792 odpovědí)

My tiež už roky používame nerezové trubky. pripájam foto polotovaru.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Já jsem přidával při odlévání do olova trochu cínu – cca 20-30% aby byly tvrdší a neohýbaly se. Pak jsem odlitý pilkr přejel jemnějším ocelovým kartáčem a lesk je na světě. Myslím si, že jsem pilkry vždy dřív utopil než zmizel lesk. A ty co mám doma zatím nepoužité, tak jsou lesklé několik let.Prvně jsem lesk ” vytvářel” obrácenou stranou nože – ne ostřím, ale kartáč je rychlejší.

Zdendek
    Účastník
    (281 odpovědí)

JIMMI napsal:

Holzby napsal:

Ano, vlastní tvorba……

Jimmi formu jsi si dělal nebo kupoval?

Peter Heyder
    Účastník
    (93 odpovědí)

Ahojte Norkovia

už 15 rokov používame Švedské pilkre,ktoré si doma robíme z nerezu a zalievame olovom od 300-1500 g.Na Soroyi a kde sú velké spodné prúdy je to super.Teleso sa dá ešte oblepiť samolepkamiv imitáciami šupin.

Je to pracné ale trvalé.Foto pošlem čo najskôr.Budeme ich mať ako perličku v Spálove.;-)8-)

Peter

JIMMI
    Účastník
    (531 odpovědí)

Zdendek – každý jeden je vyráběný sólo, tedy nastříhat plech, vyvrtat,ohnout,vevařit poutka,přivařit dno,vylít olovo,obrousit a pak už jen smirkovat a leštit…….;-)

Zdendek
    Účastník
    (281 odpovědí)

Jimmi to jsi machr že dáš s tím takovou práci. Na první pohled jsem myslel že to je vylité ve formě

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 47)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...