Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › barva na pilkry
- Toto téma obsahuje celkem 46 odpovědí. Do diskuze (22 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Vlkous a poslední změna proběhla před 11 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#52569 14.2.2013 v 7:09
přispěju svou troškou do mlýna, já jsem asi 10 pilkrů donesl přímo do práškové lakovny u nás,- jak se píše výše, přímo barvu -chrom- nevedou, nastříkali mi je jen stříbrnou barvou, ale nic moc, příště už bych to ani neudělal, to je snad lepší ten chromovej sprej,- i když moc nevydrží.
Jinak všechny ostatní barvy řeším tak, že mám plech cca 15×15 cm, a na něm navařené slabostěnné trubky cca 20 cm, (pancéřové elektroinstalační), mám 3 ks, do nich dám asi do dvou třetin barvu, a pilkry do nich potápím na drátku, na zemi mám kartonový papír, a na něm dřevěné kozy s kulatinama, a jak je vytahuji z barvy, tak je hned věším na připravené háčky. je pravda, že dost barvy z nich okape,- a to je máčím dvakrát až třikrát podle barvy, ale výsledek stojí za to, vydrží hodně. Před začátkem máčení je ale postříkám základní barvou,a nechám den zaschnout olovo má v sobě nějakou mastnotu, a vrchní barva bez toho základu špatně chytá. Takhle to vyrábím v dostatečném předstihu, protože barvy je na nich hodně, a nechávám je venku na zahradě pověšené alespoň 3 týdny zaschnout, ale to už si každý poradí podle možností.;-)
#52579 14.2.2013 v 9:39Jsem ke většině návodů skeptický, protože vím o co jde- vysoký lesk chromu. Věnoval jsem tomu mnoho času a snažil se vytáhnout i něco od profíků. Pokud nelhali, tak pokovují a vědí proč. Dělají velké šarže,takže i cena je někde jinde. Já bych se do žádných barev nepouštěl.Lesku chromu po mých zkušenostech nedocílíte a bude vás to stát i nemalé peníze a výsledek nula.O tom jsem už psal a taky o tom, že existuje záhada: jak je možné, že umělohmotná víčka barev jsou chromově lesklá.Musí existovat něco jako pokovování umělých hmot, ale jak a čím?S určitostí ta barva co je uvnitř to není! Nedejte tudíž na odkaz na barvu co je na víčku!
#52581 14.2.2013 v 9:54Barvu už také neřeším.Někdy použiji pouze alobal několikrát ovinutý kolem pilkru a přetažený gumičkou
#52584 14.2.2013 v 11:32…Nejlepší barva je naleštěný nerez…;-) Neodloupne se a drží do té doby, než ho urveš…:-P:-E
#52588 14.2.2013 v 11:57Nádhera. To je vlastní výroba ?
#52615 14.2.2013 v 15:39Vysoký lesk chromu žádnou barvou nedocílíme to je jasný a ne každý má tu možnost si dát pilkry pochromovat.Já tu možnost mám a přesto ji nevyužívám,protože se mi neosvědčila co se týče stř.Norska. Na severu tomu může být jinak. Ale dá se v každém větším obchodě koupit samolepící folie stříbrné barvi asi 240Kč. za metr šíře 62cm.Ta se ale musí přelakovat.Nebo přidáním ASMITU do olova před odléváním,tím docílíme vysokého lesku-vypadá jako ze stříbra a ve slané vodě oxiduje minimálně.
#52618 14.2.2013 v 16:09Na pilkry se dá taky použít lepící páska na spojování pározábrany na střešní izolaci.Většího lesku nelze asi ničím jiným docilit,může se kdykoliv opravit poškození přímo na lodi,navíc drží spolehlivě a i z kousku obyčejného železa lze vyrobit dobrou návnadu o vysokém lesku.
#52626 14.2.2013 v 17:38JIMMI napsal:
…Nejlepší barva je naleštěný nerez… Neodloupne se a drží do té doby, než ho urveš…
jo to je parada ale ne kazdej ma moznost
#52628 14.2.2013 v 17:59Holzby napsal:
Nádhera. To je vlastní výroba ?
Ano, vlastní tvorba……
#52643 14.2.2013 v 19:06My tiež už roky používame nerezové trubky. pripájam foto polotovaru.
#53151 21.2.2013 v 14:25Já jsem přidával při odlévání do olova trochu cínu – cca 20-30% aby byly tvrdší a neohýbaly se. Pak jsem odlitý pilkr přejel jemnějším ocelovým kartáčem a lesk je na světě. Myslím si, že jsem pilkry vždy dřív utopil než zmizel lesk. A ty co mám doma zatím nepoužité, tak jsou lesklé několik let.Prvně jsem lesk ” vytvářel” obrácenou stranou nože – ne ostřím, ale kartáč je rychlejší.
#53154 21.2.2013 v 14:36JIMMI napsal:
Holzby napsal:
Nádhera. To je vlastní výroba ?
Ano, vlastní tvorba……
Jimmi formu jsi si dělal nebo kupoval?
#53157 21.2.2013 v 15:43Ahojte Norkovia
už 15 rokov používame Švedské pilkre,ktoré si doma robíme z nerezu a zalievame olovom od 300-1500 g.Na Soroyi a kde sú velké spodné prúdy je to super.Teleso sa dá ešte oblepiť samolepkamiv imitáciami šupin.
Je to pracné ale trvalé.Foto pošlem čo najskôr.Budeme ich mať ako perličku v Spálove.;-)8-)
Peter
#53158 21.2.2013 v 16:26Zdendek – každý jeden je vyráběný sólo, tedy nastříhat plech, vyvrtat,ohnout,vevařit poutka,přivařit dno,vylít olovo,obrousit a pak už jen smirkovat a leštit…….;-)
#53159 21.2.2013 v 16:42Jimmi to jsi machr že dáš s tím takovou práci. Na první pohled jsem myslel že to je vylité ve formě
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › barva na pilkry