Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

barva na pilkry

« Předchozí 1 2 3 4 Další »
slavo
13.02.2013 ID: 525098

Chtěl bych vlastnoručně odlité pilkry stříknout nějakým chromovým sprejem. Máte někdo zkušenost? Jaká je výdrž? Dík

0
Odpovědět
janek.su
14.02.2013 ID: 1052569

přispěju svou troškou do mlýna, já jsem asi 10 pilkrů donesl přímo do práškové lakovny u nás,- jak se píše výše, přímo barvu -chrom- nevedou, nastříkali mi je jen stříbrnou barvou, ale nic moc, příště už bych to ani neudělal, to je snad lepší ten chromovej sprej,- i když moc nevydrží.

Jinak všechny ostatní barvy řeším tak, že mám plech cca 15x15 cm, a na něm navařené slabostěnné trubky cca 20 cm, (pancéřové elektroinstalační), mám 3 ks, do nich dám asi do dvou třetin barvu, a pilkry do nich potápím na drátku, na zemi mám kartonový papír, a na něm dřevěné kozy s kulatinama, a jak je vytahuji z barvy, tak je hned věším na připravené háčky. je pravda, že dost barvy z nich okape,- a to je máčím dvakrát až třikrát podle barvy, ale výsledek stojí za to, vydrží hodně. Před začátkem máčení je ale postříkám základní barvou,a nechám den zaschnout olovo má v sobě nějakou mastnotu, a vrchní barva bez toho základu špatně chytá. Takhle to vyrábím v dostatečném předstihu, protože barvy je na nich hodně, a nechávám je venku na zahradě pověšené alespoň 3 týdny zaschnout, ale to už si každý poradí podle možností.;-)

0

Odpovědět

meky
14.02.2013 ID: 1052579

Jsem ke většině návodů skeptický, protože vím o co jde- vysoký lesk chromu. Věnoval jsem tomu mnoho času a snažil se vytáhnout i něco od profíků. Pokud nelhali, tak pokovují a vědí proč. Dělají velké šarže,takže i cena je někde jinde. Já bych se do žádných barev nepouštěl.Lesku chromu po mých zkušenostech nedocílíte a bude vás to stát i nemalé peníze a výsledek nula.O tom jsem už psal a taky o tom, že existuje záhada: jak je možné, že umělohmotná víčka barev jsou chromově lesklá.Musí existovat něco jako pokovování umělých hmot, ale jak a čím?S určitostí ta barva co je uvnitř to není! Nedejte tudíž na odkaz na barvu co je na víčku!

0

Odpovědět

Chebak
14.02.2013 ID: 1052581

Barvu už také neřeším.Někdy použiji pouze alobal několikrát ovinutý kolem pilkru a přetažený gumičkou

0

Odpovědět

JIMMI
14.02.2013 ID: 1052584

...Nejlepší barva je naleštěný nerez...;-) Neodloupne se a drží do té doby, než ho urveš...:-P:-E

0

Odpovědět

Holzby
14.02.2013 ID: 1052588

Nádhera. To je vlastní výroba ?

0

Odpovědět

Harty
14.02.2013 ID: 1052615

Vysoký lesk chromu žádnou barvou nedocílíme to je jasný a ne každý má tu možnost si dát pilkry pochromovat.Já tu možnost mám a přesto ji nevyužívám,protože se mi neosvědčila co se týče stř.Norska. Na severu tomu může být jinak. Ale dá se v každém větším obchodě koupit samolepící folie stříbrné barvi asi 240Kč. za metr šíře 62cm.Ta se ale musí přelakovat.Nebo přidáním ASMITU do olova před odléváním,tím docílíme vysokého lesku-vypadá jako ze stříbra a ve slané vodě oxiduje minimálně.

0

Odpovědět

sob
14.02.2013 ID: 1052618

Na pilkry se dá taky použít lepící páska na spojování pározábrany na střešní izolaci.Většího lesku nelze asi ničím jiným docilit,může se kdykoliv opravit poškození přímo na lodi,navíc drží spolehlivě a i z kousku obyčejného železa lze vyrobit dobrou návnadu o vysokém lesku.

0

Odpovědět

mira.sta
14.02.2013 ID: 1052626

[citace]JIMMI napsal:

...Nejlepší barva je naleštěný nerez... Neodloupne se a drží do té doby, než ho urveš...[/citace]

jo to je parada ale ne kazdej ma moznost

0

Odpovědět

JIMMI
14.02.2013 ID: 1052628

[citace]Holzby napsal:

Nádhera. To je vlastní výroba ?[/citace]

Ano, vlastní tvorba......

0

Odpovědět

lacoh
14.02.2013 ID: 1052643

My tiež už roky používame nerezové trubky. pripájam foto polotovaru.

0

Odpovědět

Vlkous
21.02.2013 ID: 1053151

Já jsem přidával při odlévání do olova trochu cínu - cca 20-30% aby byly tvrdší a neohýbaly se. Pak jsem odlitý pilkr přejel jemnějším ocelovým kartáčem a lesk je na světě. Myslím si, že jsem pilkry vždy dřív utopil než zmizel lesk. A ty co mám doma zatím nepoužité, tak jsou lesklé několik let.Prvně jsem lesk " vytvářel" obrácenou stranou nože - ne ostřím, ale kartáč je rychlejší.

0

Odpovědět

Zdendek
21.02.2013 ID: 1053154

[citace]JIMMI napsal:

Holzby napsal:

Nádhera. To je vlastní výroba ?

Ano, vlastní tvorba......[/citace]Jimmi formu jsi si dělal nebo kupoval?

0

Odpovědět

Peter Heyder
21.02.2013 ID: 1053157

Ahojte Norkovia

už 15 rokov používame Švedské pilkre,ktoré si doma robíme z nerezu a zalievame olovom od 300-1500 g.Na Soroyi a kde sú velké spodné prúdy je to super.Teleso sa dá ešte oblepiť samolepkamiv imitáciami šupin.

Je to pracné ale trvalé.Foto pošlem čo najskôr.Budeme ich mať ako perličku v Spálove.;-)8-)

Peter

0

Odpovědět

JIMMI
21.02.2013 ID: 1053158

Zdendek - každý jeden je vyráběný sólo, tedy nastříhat plech, vyvrtat,ohnout,vevařit poutka,přivařit dno,vylít olovo,obrousit a pak už jen smirkovat a leštit.......;-)

0

Odpovědět

Zdendek
21.02.2013 ID: 1053159

Jimmi to jsi machr že dáš s tím takovou práci. Na první pohled jsem myslel že to je vylité ve formě

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.