Chtěl bych vlastnoručně odlité pilkry stříknout nějakým chromovým sprejem. Máte někdo zkušenost? Jaká je výdrž? Dík
Chtěl bych vlastnoručně odlité pilkry stříknout nějakým chromovým sprejem. Máte někdo zkušenost? Jaká je výdrž? Dík
Asi ťa nepoteším, ale ja som to skúšal tiež a výsledok bol "na prd":-(
Chromové spreje na thu sú len interierové, takže slanú vodu isto nezvládnu. Keď som chrom chcel ochrániť transparentným lakom, "chróm" zmenil farbu na šedú, takže .... :-E
Budem aj ja sledovať toto vlákno a chcem veriť, že sa najde niekto skúsenejší a skutočne poradí. Držím tebe aj sebe palce :-D
Odpovědět
Před časem jsem řešil stejný problém. Nevím o barvě, která by tyto podmínky splňovala.Barvy uváděné jako chromy jsou ve skutečnosti šedé.
Je však záhadou,jak to, že umělohmotná víčka jsou chromová. Asi se jedná o speciální technologii. Jediná možnost je pokovení.
Odpovědět
Také jsem v minulosti bojoval, jak povrchově upravit odlité pilkry. Souhlas s Vojtkem, že ve spreji to nevydrží. Sehnal jsem si proto práškovou barvu v odstínu chrom a pro moje užití je to dostatečné.
Odpovědět
mne se osvedcilo jeste než zacne olovo sednout, oxidovat, striknou nebo pretrit lakem a ted do nej jeste pridavam glitr, das ekoupit v eshopu, a tim natru. neni to na vzdy ale svoje to udela. Kdyz uz je to sede jemne obrousim a pretru.
Odpovědět
Někdo to dává poniklovat, ale většina úprav se stejně omlátí o dno. Loni jsem staré olověné pilkry vzal leštícím kotoučkem a těch 14 dnů to vydrží. Ty flitry jsou dobrý nápad, já lepil i samolepky, vše však vezme za své.
Odpovědět
Ahoj , mi se osvědčila lesklá lepící páska. Vypadá jak alobal, kopil jsem ji ve feroně a byla úžasná, když spadla omotal jsem to znovu a bylo.
Odpovědět
samolepky sem zkousel ale malo to drzelo a i po prelakovani to nebylo ono, asi zalezi jaka samolepka to je. Nejlip se mo osvecil lak a glitry, stejne se se to casem omlati o dno a nebo utrhne tak se s tim zase moc nedelam.
Odpovědět
Dan666, můžeš nám, taky kutilům samovýrobcům, není-li to tajné, sdělit, dá-li se někde výhodně sehnat prášková chrombarva? Cenová relace? Díky.
Používáme stříkací barvu ve spreji Prima Color-CHROME EFFEKT SPRAY. Není to špatné a v Norsku na pilkrech poměrně úspěšné, ale nedocílí se toho pravého třpytivého chromového lesku. Lesk na tvých pilkrech se mi jeví dokonalejší.
Odpovědět
[citace]vapno1 napsal:
Dan666, můžeš nám, taky kutilům samovýrobcům, není-li to tajné, sdělit, dá-li se někde výhodně sehnat prášková chrombarva? Cenová relace? Díky.
Používáme stříkací barvu ve spreji Prima Color-CHROME EFFEKT SPRAY. Není to špatné a v Norsku na pilkrech poměrně úspěšné, ale nedocílí se toho pravého třpytivého chromového lesku. Lesk na tvých pilkrech se mi jeví dokonalejší.[/citace]
Barvy se dají pořídit na http://www.albixon.cz/praskova-lakovna/prodej-barev/ a cena +- 250,-/kg. To se s nimi musíš domluvit na tom co přesně chceš a kolik. Mají tam i fluo odstíny + základní barvy podle stupnice RAL.
Jinak já to vypaluji normálně doma v troubě. Pilkry předehřeji, obalím v barvě jako řízek(aby barva přilnula), trochu to oklepnu, aby tam nebyla moc velká vrstva a dám vypálit, při 200°C tak na 15min. Mám na to i takový forichtunk, kam je zavěsím a ve větším množství vložím.
Odpovědět
Dan666
Dík za tip. Barva se dá vypalovat jako u těch, které mám z BRD, firma bohužel nemá chrom v nabídce.
Odpovědět
My sme si dali jeden rok nastriekať v autolakovni metalízovými farbami a vypáliť. Vyzerali dobre, lesk bol perfektný, a na oder boli tiež odolnejšie ako prelakované sprejovky.
Odpovědět