Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Bakkan Wahl 2021
- Toto téma obsahuje celkem 199 odpovědí. Do diskuze (32 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 2 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#333911 17.8.2021 v 7:02
Ahoj Dedo,krásné fotky,krásné ryby. Můžeš mi prosím Tě vysvětlit způsob,resp důvod montáže , kdy karabinka se šňůrou je cvaklá do stejného kroužku jako háček na pilkru??
Díky Ota
#333420 17.8.2021 v 13:35Zácvik nováčků proběhl v těžkých podmínkách. Sedmička vítr a rychlý drift nás zahnal do Oksvoll fjordu. Vilko začal svou rybářskou kariéru malým dorsem a potom jsme se bavili jen makrelkami. Úžasný den a děti jsme nemohli dostat z moře. Večer jsme dokázali přesvědčit i ty nejmenší odmitace ryb,Vilka a Huga aby ochutnali pečené okouniky a uzené makrely. Okounici vyhráli na celé čáře a ode dneška už bude ryba v jejich jídelníčku.+ 6#333959 18.8.2021 v 8:00Ahoj Dedo,krásné fotky,krásné ryby. Můžeš mi prosím Tě vysvětlit způsob,resp důvod montáže , kdy karabinka se šňůrou je cvaklá do stejného kroužku jako háček na pilkru?? Díky Ota
Nevim o co se jedna ,snad se jen snura zasekla do krouzku.
A taky nevim co za skritka sarapati na tomto vlakne a opakuje stare zpravy s nejakymi zvlastnimi zmenami.
#333964 18.8.2021 v 8:01Jen v rychlosti, protože kemp je plný a práce nad hlavu. Polaci včera brali lehce podprůměrné,ale bedničku sedumdesatek jsme udělali. Kelery taky průměr a tak jsme dochytali okouniky a frceli domu.
- Odpověď byla upravena před 3 roky a 3 měsíci uživatelem Dedo145.
#333966 18.8.2021 v 8:21Ahoj Dedo , skřítka jsem si všiml, nevím co se děje……
Ale na Tvém příspěvku <span style=”background-color: rgba(20, 77, 151, 0.05); color: #808080; font-family: ‘Open Sans’, sans-serif; font-size: 12px; text-align: right;”>15.8.2021 v 6:46 na fotce s paní s treskou a fotka pilkru zaseklého do kamene – jestli fakt vidím dobře (moc už teda ne) tak opravdu mají karabinku u háčku. Mně jde o to , jestli nepřicházím o něco,nebo to je jen chybička.</span>
Měj se a díky
#333974 18.8.2021 v 12:21Zdravím Otu.. to co tě zaujalo je pouze jiny způsob nastražení nebo vedení pilkru nebo spíš jeho háčku..představ si pilkr který se takto pohybuje ve směru pohybu ryby, kterou ma imitovat..no a kolem těla se pohybuje volny jednohubek, který samozřejmě skončí v tlamě po útoku tresky.. hádám, že to i částečně zabraňuje hluboko zažraným háčkům. To je i krásně vidět na fotce oné paní s treskou.. ( hádám že jde o Holanďanku)
#333975 18.8.2021 v 12:36Ahoj a díky , to co píšeš má určitou logiku a přiznám se , že jsem se s tím za 16 roků Norska nesetkal . Představit si to dokážu ale současně si představuji , že daleko častěji musí docházet k přehozená háčku za návazec -D
Za týden osobně vyzkouším a uvidím ….díky
#333976 18.8.2021 v 12:39Dovedu si toto nastražení představit při lovu velkých kelerů a vertikální přívlači. Když jsme se před několika lety začali pochytávat k ideálnímu způsobu jejich lovu, vypozoroval jsem, že při klasickém osazení pilkru trohákem, keleři při své bojovnosti často spadnou nebo jsou hodně poškozeni….při nastražení, které tě zaujalo, je toto minimalizováno.. i když bude jednoháček na klasickém mistě, bude vždy ryba sedět lepe než na trojhaku.. toť má zkušenost😉 nejlépe ale kellera na gumu a vertikal točku co ti naviják dá… není potom moc jiných záběrů, které by byly tak návykové…👍😉🇳🇴
#333977 18.8.2021 v 12:47No vidíš , zkusím i tu gumu ….Na té rybařině je stejně nejkrásnější , jak se člověk učí celý život -))
#333978 18.8.2021 v 12:48Vyzkoušej a napiš, popř. doplň fotkami, at se tady lidi jen nehádaji o kovidu…😉ja musím vydržet ještě dva tydny…jo a ještě jeden poznatek.. jestli se skutečně jedná o Holanďanku, myslím tu paní s fotkami od Děda… tak co jsem vypozoroval, tak na Bakanu vždy patří Holanďané k nejúspěšnějšim posádkám.. mají své malé inovace, vybavení a postupy a funguje jim to😉🇳🇴
#334003 19.8.2021 v 22:30Fouká a 12 stupňů Celsia spíš připomíná zimu než konec léta. Kvůli počasí jsem trochu předběhl události a oslava narozenin se konala o dva dny dříve. Dnes bylo ještě loučení se dvěma partami a už zítra začínají přijíždět nové. Snad se už zítra odpoledne dostaneme aspoň do fjordu a pak už má být lépe.
- Odpověď byla upravena před 3 roky a 3 měsíci uživatelem Dedo145.
#334006 19.8.2021 v 22:46prosim admina at da do poradku vlakno. snazil jsem se 2x odpovedet Sivenovi a Otaapovi a vubec se nezobrazila odpoved.
Tedy to zkusim potreti uz ne jako odpoved,ale novou zpravu.
Ano uz vim o co se jedna. Gerard mi ten zpusob ukazoval. Zkousi to tento rok poprve a chvalil si to. U gumovych nastrah to ma smysl ,protoze nedochazi vetsinou k velkemu poslkozeni nastrahy. U pilkru to neni nic noveho.protoze pri jiggingu se jednohacek upevnuje k vrchni casti snurou a funguje to dobre.
#333996 20.8.2021 v 7:13Vyzkoušej a napiš, popř. doplň fotkami, at se tady lidi jen nehádaji o kovidu…ja musím vydržet ještě dva tydny…jo a ještě jeden poznatek.. jestli se skutečně jedná o Holanďanku, myslím tu paní s fotkami od Děda… tak co jsem vypozoroval, tak na Bakanu vždy patří Holanďané k nejúspěšnějšim posádkám.. mají své malé inovace, vybavení a postupy a funguje jim to
jo uz vim o cem je rec. Skutecne jsou to Holandane a ten zpusob zkouseli tento rok poprve a dost si to chvalili. Oni chytaji vetsinou na mensi nastrahy a jsou to uplni nadsenci. Maji projezdeny cely svet a o rybach se s nimi da mluvit donekonecna.
Prirovnal bych to k miniroybaitu,ale bez magnetu Hacek se uvolni po ataku ryby a jsou mene poskozeny gumove nastrahy
#334005 20.8.2021 v 7:13Vyzkoušej a napiš, popř. doplň fotkami, at se tady lidi jen nehádaji o kovidu…ja musím vydržet ještě dva tydny…jo a ještě jeden poznatek.. jestli se skutečně jedná o Holanďanku, myslím tu paní s fotkami od Děda… tak co jsem vypozoroval, tak na Bakanu vždy patří Holanďané k nejúspěšnějšim posádkám.. mají své malé inovace, vybavení a postupy a funguje jim to
jo uz vim o co slo. Holandan mi to ukazoval. Zkousi to tento rok poprve a dost si to chvalil. Prirovnal bych to k miniroybaitu. U gumovych nastrah nemusi po zaberu dojit k vetsimu poskozeni. Na pilkru v tom nevidim nic noveho,protoze pri jiggingu se jednohacek pouziva bezne a je pripevnen k vrchni casti vetsinou pevnostnim krouzkem,nebo snurou.
#334010 20.8.2021 v 8:14Peter/dedo145/ všetko naj k narodkám a hlavne zdravíčko praje Rosťa,Edoš,Tibor,Marian,Jardo a JAKABO.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Bakkan Wahl 2021