Ahoj, není to tak složité založit nové vlákno i když letošní návštěva Norska se jeví spíš jako "fata morgana" . To však neznamená, že si tady tu nejistotu nemůžeme aspoň trochu zpříjemnit.
Takže, do toho....
Je tam nádherně. Chata Torfride.
Ahoj, není to tak složité založit nové vlákno i když letošní návštěva Norska se jeví spíš jako "fata morgana" . To však neznamená, že si tady tu nejistotu nemůžeme aspoň trochu zpříjemnit.
Takže, do toho....
Je tam nádherně. Chata Torfride.
Krásné počasí a super rybarina. Polaci brali až odpoledne a SK parta se věnovala okounikum.
Odpovědět
Ahoj Petře, tak jsi konečně na základně. Doufám, že budou pravidelné reporty s fotkami. 😀
My se uvidíme (snad) 20.8. Už se nemůžeme dočkat, tak ať na nás zbudou nějaké ryby v moři.
Žďár a ať se klukům daří
Staňa
Odpovědět
Dnes už se začalo měnit počasí a tak se rybáři mohli realizovat jen dopoledne. Pochytala se spousta pěkných ryb a konečně byla i dobrá krabí večeře. Zitra už nás čeká jen jizda kolem pobřeží a fjordy, protože na moři bude minimálně osmicka vítr.
Odpovědět
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, kde se otestovat na cestě zpět do ČR? Předem děkuji za odpověď.
Ja to budu z dovoleny resit takhle… https://www.onlinetestovani.cz/ Na jare jsem dal za stejny antigen test na letišti 50$ za osobu. To uz absolvovat nechci.
Dobrý den, můžu se zeptat, kdy se vracíte zpět do ČR?
Odpovědět
Tak se nám navečer podařilo vyjet. Vítr se zklidnil a půlnoční těžba byla úžasná. Momentálně to ještě v přístavu intenzivně žije a tak další fotky posbiram až se všichni ráno probudí. Ale byla to paráda a máte se na co těšit.
Odpovědět
Zdravím na Bakkan...koukám,že se mlaďasům daří. Super info...díky Péťo👍
Odpovědět
Odpovědět
Rozfoukany den nás pustil jen do fjordu. Makrely se drží ještě dále od břehu a tak jsme nachytali jen pár slušných jednoskvrnek a dorse do 80 cm. Protože kluci už měli nachystáno tak dorse šly nazpět do vody a z jednoskvrnek jsem večer za pomocí Bennovy švagrové poprvé připravil pravý norský fishcake. Hradecaci připravili super obloženou mísu a mně zůstal čas na dokončení keleroveho salátu. Opět tu bylo i loučení se Solnyho partou a najely mi tři chaty Němců. Zitra bude fučák a tak si konečně prospim.
Odpovědět
Ahoj Peter. Všetko nachystané,trajekt Rostock-Trelleborg zakúpený,zajtra vyrážame. Dohodni nám ešte nejaké pekné počasie. JAKABO
Odpovědět
Fučák jak hrom. Ani do fjordů se nedá vyjet. Tak jsem si udělal hospodářský den. Večer ještě loučení s hradečáky a za hukotu vichřice jdeme spát.
Odpovědět
Ahoj Péťo, můžeš dát recept na tvůj Fishcake? Co jsem pohledal v receptech tak nic nevypadalo tak dobře jako na tvojí fotce,
Díky.
Odpovědět
Ahoj Péťo, můžeš dát recept na tvůj Fishcake? Co jsem pohledal v receptech tak nic nevypadalo tak dobře jako na tvojí fotce, Díky.
Naucila mne to Bennova svagrova. Takze :
Stahnute filety bez kosti nakrajime na mensi kousky/vhodne ryby v poradi. jednoskvrnka,polak,keler/ a vlozime do mixeru. Na 1/2 kg ryb pridame 2.5 polevkove lzice bramboroveho skrobu,jednu vetsi nadrobno nakrajenou cibuli a osolime a okorenime dle chuti. Smes rozslehame v mixeru a az je z ni neco jako testo,pak za staleho mixovani prilevame pomalu 0.4 litru mleka. Smes musi zustat napenena asi jako poradne tuha slehacka.
Na panvici si rozpalime maslo a na nem lzici vytvarujeme asi 1 cm hrube livance a peceme do ztmavnuti. Hotove fishcake nechame na stojato okapat z mastnoty a pak uz jenom dobrou chut,
Obecnacka pry moc vhodna neni.protoze se pak fishcake rozpadaji.Nekdo pridava do smesi i vejce,ale podle mne to neni potreba.
Odpovědět
A pořád fouká. Snad už zítra se aspoň do fjordu dostaneme. Nepříjemné počasí mi aspoň poskytlo dost času na dokončení příprav v přístavu i v kanceláři.
Odpovědět
Uvolnilo se misto na Bakkanu =chata pro 6 lidi od 6.8 do 14.8 2021
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...