Zdravím.
Kdo jede v roce 2019 na Bakkan
Ahoj Dedo 154.
No, nejsi v tom sám. I na Sandoy mrtvo. Tam kde jsou pěkné ryby ,tam se kvůli větru dojet nedá a na ověřených dobrých místech, kde se běžně chytají ryby ve velkém množství neberou. Tady je okolo pobřeží v délce desítek kilometrů nezvyklé množství potravy. Jsou to malá háďátka a ryby žerou jenom to. Na nic jiného vůbec nereagují, nebo jen málo. Včera byl neskutečně vysoký příliv. Až dozní důsledek bouře v Karibiku,tak se má voda obměnit,zmizí nadbytek potravy a ryby mají začít znovu brát. Nezbývá než tomu věřit a že to bude co nejdříve. Měj se hezky. Honza.
Takto to vypadalo před necelým týdnem. Dva až tři výjezdy a ještě mi tady museli ryby nechat.
Odpovědět
Ahoj Dedo 154. No, nejsi v tom sám. I na Sandoy mrtvo. Tam kde jsou pěkné ryby ,tam se kvůli větru dojet nedá a na ověřených dobrých místech, kde se běžně chytají ryby ve velkém množství neberou. Tady je okolo pobřeží v délce desítek kilometrů nezvyklé množství potravy. Jsou to malá háďátka a ryby žerou jenom to. Na nic jiného vůbec nereagují, nebo jen málo. Včera byl neskutečně vysoký příliv. Až dozní důsledek bouře v Karibiku,tak se má voda obměnit,zmizí nadbytek potravy a ryby mají začít znovu brát. Nezbývá než tomu věřit a že to bude co nejdříve. Měj se hezky. Honza. Takto to vypadalo před necelým týdnem. Dva až tři výjezdy a ještě mi tady museli ryby nechat.
Potvrdil jsi moje domenky o mnozstvi potravy a jako obvykle to ma hlavu a patu.Takze dekuji za jasne vysvetleni a verim,ze mas pravdu a zacne se nam to hybat.
Tesim se na dalsi odborne pohledy a moc te Honzo zdravim.
Vcera temer boure-15 m/s a dnes na mori 10-11 m/s takze snad jen fjordy ,pobrezi a houby jako vsude ve strednim Norsku.
Odpovědět
Tak jsme se vrátily z úžasné dovolené, užili jsme si rybaření i turistiky, určitě tam zase pojedeme. zdravíme Dedo 145 tím mu za vše děkujeme.
Odpovědět
Zapomněl jsem napsat, že se jedná o ještě nedospělé smáčky,kteří v tomto stadiu spíše připomínají miniaturní úhoře a ryby je jako potravu milují. Jsou unášeni proudem, tak by měli za nějaký čas zmizet. Včera se jimi před mými okny krmili i tuňáci.
Odpovědět
Fjordovy den na Bakkanu. Venku foukala osmička a tak jsme se povenovali rybaření v Koet fjordu. Zpočátku to moc nebralo, ale asi hodinku po vrcholu přílivu se začaly dít věci.Makrelky byly menší,ale pod nimi spousta dorsu a jednoskvrnek. Konečně rybarina jak se patří. Ryby nebyly veliké,ale braly prakticky na každé nahozeni.
Zítra nás čeká ještě horší počasí,tak snad fjord vydrží plný ryb.
Odpovědět
Fjordovy den na Bakkanu. Venku foukala osmička a tak jsme se povenovali rybaření v Koet fjordu. Zpočátku to moc nebralo, ale asi hodinku po vrcholu přílivu se začaly dít věci.Makrelky byly menší,ale pod nimi spousta dorsu a jednoskvrnek. Konečně rybarina jak se patří. Ryby nebyly veliké,ale braly prakticky na každé nahozeni. Zítra nás čeká ještě horší počasí,tak snad fjord vydrží plný ryb.
Ahoj Dedo145,
jednoskvrnky a makrelky jsou OK, ale od toho lovce metrovek vedle tebe jsem čekal jiné dorše. Petr
Odpovědět
Ahoj Petře, bedny jsme nad limit naplněné neměli. Jsme pi....vé. Bylo to zřejmě tím, že jsme filety měli roztroušené po vícero mrazácích a některý přehlédli. A co s tím ty? :) Pošli mi je poštou :):) Čus Jirka
Odpovědět
Tak dnes to stálo úplně za H. Devitka vitr i ve fjordu,drift 2,5 km a po malých makrelach ze včerejška se zem i voda slehla.Něco se nachytalo,ale bylo to trápení. Nejhorší byla cesta domů,proti metrovým větrným vlnám a desítce větru to byl fakt nářez
Odpovědět
V poledne se nám počasí úplně umoudřilo, ale i tak jsme vyjeli na Sharkovi, protože ta krása na vodě trvala jen 3 hodinky. Později začalo foukat od severu a ujížděli jsme večer stále se zvyšujícím vlnám v devítce větru.Keleri už se nám probrali a Martinovi se podařila pěkná metrovka.Večer mně překvapil kuchař Ivar . Ze včerejších jednoskvrnek napekl fantastické fish cake tak jsem podělil celý kemp.
Odpovědět
Dnes se jezdit nedalo a tak jsem se věnoval domácím pracím a udil makrelky a mnicky. Martin se vyvezl do přírody a kluci z jižních Čech to kvůli počasí zabalili o den dříve.
Odpovědět
Ahoj Dedo a Marťas, metrovka super ale to zaujetí pro domácí práce jsem od Vás nečekal 😀👍.
Odpovědět
Vcera uz mi znovu zacali najizdet novi hoste a za chvilku snad privitam ,tento rok uz podruhe,chlapce od Macochy.Vypada to,ze se nam aspon na chvili pocasi umoudri a tak se s chuti pustime na vodu.Vcera jsem to chvili zkusil navecer,ale nebylo to nic moc.
Na Husoyu stale nemuzeme kvuli vojenskemu cviceni,tak se urcite obratime na sever.
Odpovědět
V televizi včera říkali, že se na norsko ženě pozůstaek tropické bouře, že tak za 2-3 dny dorazí na pobřeží..vítr kolem 100 metrů...ale prej to už nic není proti tomu co to mělo když to bylo čerstvý a při síle...
Odpovědět