Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Bakkan Wahl 2019
- Toto téma obsahuje celkem 357 odpovědí. Do diskuze (64 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Dedo145 a poslední změna proběhla před 4 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#314345 1.9.2019 v 7:32
Ahoj Dedo 154.
No, nejsi v tom sám. I na Sandoy mrtvo. Tam kde jsou pěkné ryby ,tam se kvůli větru dojet nedá a na ověřených dobrých místech, kde se běžně chytají ryby ve velkém množství neberou. Tady je okolo pobřeží v délce desítek kilometrů nezvyklé množství potravy. Jsou to malá háďátka a ryby žerou jenom to. Na nic jiného vůbec nereagují, nebo jen málo. Včera byl neskutečně vysoký příliv. Až dozní důsledek bouře v Karibiku,tak se má voda obměnit,zmizí nadbytek potravy a ryby mají začít znovu brát. Nezbývá než tomu věřit a že to bude co nejdříve. Měj se hezky. Honza.
Takto to vypadalo před necelým týdnem. Dva až tři výjezdy a ještě mi tady museli ryby nechat.
#314362 2.9.2019 v 8:46Ahoj Dedo 154. No, nejsi v tom sám. I na Sandoy mrtvo. Tam kde jsou pěkné ryby ,tam se kvůli větru dojet nedá a na ověřených dobrých místech, kde se běžně chytají ryby ve velkém množství neberou. Tady je okolo pobřeží v délce desítek kilometrů nezvyklé množství potravy. Jsou to malá háďátka a ryby žerou jenom to. Na nic jiného vůbec nereagují, nebo jen málo. Včera byl neskutečně vysoký příliv. Až dozní důsledek bouře v Karibiku,tak se má voda obměnit,zmizí nadbytek potravy a ryby mají začít znovu brát. Nezbývá než tomu věřit a že to bude co nejdříve. Měj se hezky. Honza. Takto to vypadalo před necelým týdnem. Dva až tři výjezdy a ještě mi tady museli ryby nechat.
Potvrdil jsi moje domenky o mnozstvi potravy a jako obvykle to ma hlavu a patu.Takze dekuji za jasne vysvetleni a verim,ze mas pravdu a zacne se nam to hybat.
Tesim se na dalsi odborne pohledy a moc te Honzo zdravim.
Vcera temer boure-15 m/s a dnes na mori 10-11 m/s takze snad jen fjordy ,pobrezi a houby jako vsude ve strednim Norsku.
#314383 2.9.2019 v 12:37Tak jsme se vrátily z úžasné dovolené, užili jsme si rybaření i turistiky, určitě tam zase pojedeme. zdravíme Dedo 145 tím mu za vše děkujeme.
#314387 2.9.2019 v 13:09Zapomněl jsem napsat, že se jedná o ještě nedospělé smáčky,kteří v tomto stadiu spíše připomínají miniaturní úhoře a ryby je jako potravu milují. Jsou unášeni proudem, tak by měli za nějaký čas zmizet. Včera se jimi před mými okny krmili i tuňáci.
#314393 2.9.2019 v 18:05#314413 3.9.2019 v 0:22Fjordovy den na Bakkanu. Venku foukala osmička a tak jsme se povenovali rybaření v Koet fjordu. Zpočátku to moc nebralo, ale asi hodinku po vrcholu přílivu se začaly dít věci.Makrelky byly menší,ale pod nimi spousta dorsu a jednoskvrnek. Konečně rybarina jak se patří. Ryby nebyly veliké,ale braly prakticky na každé nahozeni.
Zítra nás čeká ještě horší počasí,tak snad fjord vydrží plný ryb.
- Odpověď byla upravena před 5 roky a 2 měsíci uživatelem Dedo145.
#314419 3.9.2019 v 7:41Fjordovy den na Bakkanu. Venku foukala osmička a tak jsme se povenovali rybaření v Koet fjordu. Zpočátku to moc nebralo, ale asi hodinku po vrcholu přílivu se začaly dít věci.Makrelky byly menší,ale pod nimi spousta dorsu a jednoskvrnek. Konečně rybarina jak se patří. Ryby nebyly veliké,ale braly prakticky na každé nahozeni. Zítra nás čeká ještě horší počasí,tak snad fjord vydrží plný ryb.
Ahoj Dedo145,
jednoskvrnky a makrelky jsou OK, ale od toho lovce metrovek vedle tebe jsem čekal jiné dorše. Petr
#314430 3.9.2019 v 9:23Ahoj Petře, bedny jsme nad limit naplněné neměli. Jsme pi….vé. Bylo to zřejmě tím, že jsme filety měli roztroušené po vícero mrazácích a některý přehlédli. A co s tím ty? 🙂 Pošli mi je poštou :):) Čus Jirka
#314446 4.9.2019 v 0:10Tak dnes to stálo úplně za H. Devitka vitr i ve fjordu,drift 2,5 km a po malých makrelach ze včerejška se zem i voda slehla.Něco se nachytalo,ale bylo to trápení. Nejhorší byla cesta domů,proti metrovým větrným vlnám a desítce větru to byl fakt nářez
#314492 4.9.2019 v 22:50V poledne se nám počasí úplně umoudřilo, ale i tak jsme vyjeli na Sharkovi, protože ta krása na vodě trvala jen 3 hodinky. Později začalo foukat od severu a ujížděli jsme večer stále se zvyšujícím vlnám v devítce větru.Keleri už se nám probrali a Martinovi se podařila pěkná metrovka.Večer mně překvapil kuchař Ivar . Ze včerejších jednoskvrnek napekl fantastické fish cake tak jsem podělil celý kemp.
#314599 5.9.2019 v 22:55Dnes se jezdit nedalo a tak jsem se věnoval domácím pracím a udil makrelky a mnicky. Martin se vyvezl do přírody a kluci z jižních Čech to kvůli počasí zabalili o den dříve.
#314618 6.9.2019 v 7:44Ahoj Dedo a Marťas, metrovka super ale to zaujetí pro domácí práce jsem od Vás nečekal 😀👍.
#314672 7.9.2019 v 10:46#314713 9.9.2019 v 6:42Vcera uz mi znovu zacali najizdet novi hoste a za chvilku snad privitam ,tento rok uz podruhe,chlapce od Macochy.Vypada to,ze se nam aspon na chvili pocasi umoudri a tak se s chuti pustime na vodu.Vcera jsem to chvili zkusil navecer,ale nebylo to nic moc.
Na Husoyu stale nemuzeme kvuli vojenskemu cviceni,tak se urcite obratime na sever.
#314714 9.9.2019 v 6:49V televizi včera říkali, že se na norsko ženě pozůstaek tropické bouře, že tak za 2-3 dny dorazí na pobřeží..vítr kolem 100 metrů…ale prej to už nic není proti tomu co to mělo když to bylo čerstvý a při síle…
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Bakkan Wahl 2019’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Bakkan Wahl 2019