Zdravím.
Kdo jede v roce 2019 na Bakkan
Pěkný ryby..hezká práce..ať se daří..je vidět že tam ryby jsou..
Odpovědět
Po celodennim fucaku se nam to na noc uklidnilo,tak vyrazime na nocni sichtu.Zpravy az zitra.
Odpovědět
Vcera vsichni vyjeli jen na noc.Vitr se uklidnil,ale oceanske vlny na mori zustaly cca 3m vysoke.
Martinkovci jsou verni vlaceni a v okoli pristavu /max do 5 km/ si sve normy prubezne plni.
Ja jsem doprovazel nemecky manzelsky par a na 47-ce,kde jsme zacinali se podarila jedna metrovka a nekolik salatovych keleru.Hejna keleru se postupne zmensovala,tak jsme vyjeli o 4 km severneji,kde na hrane ze 70 do 200m jeste nejaky zivot byl.Ryb bylo mene nez pres den,ale kelery byly o poznani vetsi-cca 80cm.Nemec si tam chytil svou prvni dosrsku nad 1 m v zivote a par 80 cm keleru.Na stejnem miste kde jsme byli vcera se ukazala i lod mych vcerejsich spolujezdcu ze Sharka.Metrovka se jim nepovedla,ale natahali pekne 80cm kelery
O pulnoci veskera aktivita ustala a po hodine dalsiho marneho snazeni jsme se vratili do pristavu.
Dnes cely den 10-11 m/s a zitra to vypada obdobne.
Odpovědět
Ahoj Petře,
Benešováci zdraví a podávají hlášení, že jsou v pořádku doma a rádi by informovali o následujícím. Při zpáteční cestě nás zastavila Nořice s Norkem, kteří byli příslušníky celní správy a podrobili nás křížovému výslechu. Nejvíce je zajímalo, odkud jedeme a co vezeme. Lépe řečeno - zda vezeme ryby. Kontrolovali úplně všechno. A prohlídka probíhala následovně: "Hello, your identity card a driving license, please. Do you transport fish in your car? How many fish do you have? Are you heading back from Soroya?" Naštěstí velký rybář Mirek ovládal cizokrajnou řeč, a tak jim sdělil, že nejedeme ze Soroye, ale od Dedo145 z Bakkan Wahlu. Poté už jen dokončili kontrolu, poděkovali a popřáli šťastnou cestu.
Někdy se zkrátka vyplatí dodržovat limity.
Petře, ještě bych Ti rád popřál šťastný lov a plavbu na "Shrekovi k Meleštejnu".
Odpovědět
Ahoj Petře, Benešováci zdraví a podávají hlášení, že jsou v pořádku doma a rádi by informovali o následujícím. Při zpáteční cestě nás zastavila Nořice s Norkem, kteří byli příslušníky celní správy a podrobili nás křížovému výslechu. Nejvíce je zajímalo, odkud jedeme a co vezeme. Lépe řečeno – zda vezeme ryby. Kontrolovali úplně všechno. A prohlídka probíhala následovně: „Hello, your identity card a driving license, please. Do you transport fish in your car? How many fish do you have? Are you heading back from Soroya?“ Naštěstí velký rybář Mirek ovládal cizokrajnou řeč, a tak jim sdělil, že nejedeme ze Soroye, ale od Dedo145 z Bakkan Wahlu. Poté už jen dokončili kontrolu, poděkovali a popřáli šťastnou cestu. Někdy se zkrátka vyplatí dodržovat limity. Petře, ještě bych Ti rád popřál šťastný lov a plavbu na „Shrekovi k Meleštejnu“.
Kazdemu tvrdim,ze limity je treba dodrzovat a je videt,ze se to fakt vyplati.Dekujeme za report a tesim se na shledanou za rok.
Dnes se nam uz konecne vycasilo a cekaji nas minimalne 2 dny krasneho pocasi tak jdeme na ne.
Odpovědět
Martinkovci dnes zabrali a maji nachytano.Ja jsem byl se svedskymi starousky na pilkrovacku na jihu Melsteinu.Svedove byli netrpelivi a bez prestani tahali salatovky.Ja jsem si pockal u dna na par tresek ,ale bohuzel jen jedna byla metrova/106cm/.Museli jsme skoncit uz ve dve hodiny,protoze jluci uz meli plno .
Odpovědět
Kdyz ma parta nachytano,tak si muze dovolit stravit i tak nadherny den v prirode a vecer se povenovat darum more.
My jsme se dvema lodemi z Torfridde vyjeli na zapadni hrany Melsteinu a bylo to velke.Krasne pocasi/az na ranni mlhu/,idealni drift a ryby vysoce aktivni.Klukum chvili trvalo nez se do toho dostali,ale pak litaly metrovky z vody ven.
Odpovědět
Kluci benesovsky do toho vstoupili ve velkem stylu.Prvni den a hned dorsak 106 cm.Ostatni clenove posadky maji co delat aby to do konce pobytu prekonali.
Martinkovci ani dnes nejezdili a tak jsem vzal nejstarsi cleny vypravy na vylet na Husoyu.Nadherne pocasi,idealni drift a rybky kousaly .Chytali jsme "chyt a pust" a kluci si to uzili.Pres 20 kousku polaku a dorsaku.
Odpovědět
Dědo, reporty z Bakkanu = nádhera! Už aby jsme tam byli!!! Čus....
Odpovědět
Ahoj Petře, Benešováci zdraví a podávají hlášení, že jsou v pořádku doma a rádi by informovali o následujícím. Při zpáteční cestě nás zastavila Nořice s Norkem, kteří byli příslušníky celní správy a podrobili nás křížovému výslechu. Nejvíce je zajímalo, odkud jedeme a co vezeme. Lépe řečeno – zda vezeme ryby. Kontrolovali úplně všechno. A prohlídka probíhala následovně: „Hello, your identity card a driving license, please. Do you transport fish in your car? How many fish do you have? Are you heading back from Soroya?“ Naštěstí velký rybář Mirek ovládal cizokrajnou řeč, a tak jim sdělil, že nejedeme ze Soroye, ale od Dedo145 z Bakkan Wahlu. Poté už jen dokončili kontrolu, poděkovali a popřáli šťastnou cestu. Někdy se zkrátka vyplatí dodržovat limity. Petře, ještě bych Ti rád popřál šťastný lov a plavbu na „Shrekovi k Meleštejnu“.
Kazdemu tvrdim,ze limity je treba dodrzovat a je videt,ze se to fakt vyplati.Dekujeme za report a tesim se na shledanou za rok. Dnes se nam uz konecne vycasilo a cekaji nas minimalne 2 dny krasneho pocasi tak jdeme na ne.
Skromný dotaz, kde vás zastavili? u hranic? Nebo někde u prostřed cesty? Za 14 dní tam jedeme taky tak ať vím na co se připravit.
Odpovědět
Klidna voda,zadny drift a ryby minimalne aktivni.S nemeckou partou jsme vyjeli na okouniky,ale taky to nebyl zadny zazrak.Zaberu-dobancu plno,ale za 4 hodiny bez driftu jen 5 okouniku.
Benesovaci si rybky vybiraji a berou jen nad 70 cm.
Dnes jsme se rozloucili s partou z DL a tesim se zase za rok na shledanou.
Odpovědět
Ba zapadni fronte klid.Dnes trochu uprsene a ufoukane pocasi a tak byly jen kratke vyjezdy a ja jsem si dal hospodarsky den a uklid filetarny .
Rano uz vyrazime s holandskou flotilou,tak uvidime co ty stale zmeny pocasi udelaji s aktivitou ryb.
Odpovědět
Rabinakovci si stale drzi vysoky standart .
Vyjezd s holandskymi lodemi dopadl na vybornou a ja jsem si na oslavu narozenin vnucky dopral zdravou stravu - treska na masle se zeleninovymi hranolky.
Uzasny pohled na pulnocni Bakkan mne stale bere.
Odpovědět
Dnes trochu pofukovalo a protoze vsichni uz maji nachytano,tak na vodu vyjeli jen Holandane.Ostatni si uzivali zaslouzeny odpocinek.
Ja jsem v ocekavani novych hostu a tak jsem vyuzil cas a pripravil jim na privitanou nejake uzene mnicky.Koncil jsem pred chvili a tak zase jeden krasny pulnocni obrazek oblohy nad Bakkanem.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...