Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Bakkan Wahl 2018
- Toto téma obsahuje celkem 473 odpovědí. Do diskuze (69 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Dedo145 a poslední změna proběhla před 5 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#298298 9.7.2018 v 21:27
Jizera Team hlasi, ze ma nachytano. Ještě max 1 placaty filet do krabičky a muzeme balit. To Radolslav – ac se snažíme jak muzeme, tak nam asi nejake vinko zbude – nechame ho v lednicce, tak si dejte na nase zdravi. Dnes začátek hodne pozvolny, na Storflue par keleru spis salatove velikosti a tak jsme to zamirili na Melstein. Tam jsme objevili skupinku pod vedenim Dedo 145 a ten tam poradil jednu melcinku s polaky. Dedo velke diky – zazil jsem největší souboj s polakem co jezdim do Norska(mas u me další petku s ryzlinkem). První byl takovy zahrivaci – polak 84cm vzal zoooma tak naruzive, ze skončil ne v jicnu, ale az zaludku a dostal jsem ho ven az při filetovai. Tudiz jsem musel uříznout vlasec a navázat zooma nového. Hodim ho před lod a tesne u lode nejdříve zablesk tela, pak razantni zaber. Nasleduje odvijeni vlasce (ano vlasce, 0,30 v kombinaci s penn slammer 260 a prutem 2,70 na stiky :)… utahuju pomalu brzdu, ale vlasec se dále odviji a je na hranici prasknuti. Nemam odvahu dále utahovat brzdu a tak nechavam polaka dále odjizdet. Po chvili mi to neda a rukou chytam civku navijaku a nastava doba klidu. Prut ohnuty k prasknuti, navijak blokovan moji rukou. Strach o ztratu ulovku mi uvolnuje ruce a polak opet odjizdi dále. Opakuji blokaci civky a citim, ze polak ztraci silu. Teprve ted se mi dari navijet vlasec na navijak, ještě dva vypady u lode, ale slabsi a polak konci v podberaku. Je mi jasne, ze at uz dnes chytnu cokoliv, toto je vrchol. Polak při prvním mereni vykazal 89 cm, ale toto není dulezite, souboj to byl “par excelance”. … A protože Franta ma dnes narozeniny, tak slavime a prave zazime vrchol prilivu.. ovšem o vodu z oceanu se tentokrát opravdu nejedna 🙂 Fotky z dnešního dne opet s popiskama prilozeny.
#298300 9.7.2018 v 21:40Tak už to máme jen za asi 351,716 a 1071.Je to pravda.Ty čísla vypadají hrozně,ale museli jsme reagovat na zájem o pobyty.Už se plní i rok 2021.Vrátím se k tomu co bylo letos.Cesta tam bez problémů,posádka i Ford v pohodě.Na švédské hranici celní kontrola,typická usměvavá švédská celnice po prohlídce pasů popřála šťastnou cestu,jen jsme si mysleli,že jedeme někam do Afriky,byla černá jak noc .Nejlevnější nafta až na poloostrově Fossen těsně před Bakkanem
a na druhé straně až před výjezdem z Norska.Počasí nám přálo,bez deště,a i vítr byl v pohodě.Aktivita ryb se střídala,v liché dny byly při chuti a v sudé méně.Nebo to bylo naopaak?Limit splněn,jen lituji toho,kdo bude zpracovávat úlovkové listiny .Chtěl bych vidět jeho závěrečnou zprávu a případné opatření.Úpravy mezi domy(zastřešení a vybavení posezení)nemají chybu a je to hodně využíváno.Dědovy rybí speciality a uzené ryby jdou na dračku.Je to divné,co všechno stíhá.Starost o jednotlivé skupiny, opravy všeho druhu a všeho,průvodcovství na vodě,uzení ryb.Ještě že se tam nedělá dopingová kontrola.Určitě by neprošel.Fotky z rybolovu a filetárny jsme nedávali,stačí to,co tam dá Děda Peťa.
A pokračování za rok.
Děda Z.
#298307 9.7.2018 v 22:50Rano ve tri hodiny rozcvicka ,rychla snidane a v pul pate jsme s partou z Chebu vyrazili na vodu.Ukazalo se,ze zcela zbytecne.Ryby zacaly brat az v devet hodin.Mel jsem trochu obavy ,protoze more bylo jak Talinskej rybnik a drift temer nulovy.Dve melciny na sever od Melsteinu vsak stacily k naplneni beden krasnymi polaky.Kluci si uzili a ted uz davno spi.Rano bych mel vyrazit s dalsi novou partou od Zlina,tak supky dupky do hajan.
#298310 10.7.2018 v 7:29To Radim, Deda a Dedo 145. Parádní čtení, člověk se úplně jinak těší do práce. 🙂
#298344 10.7.2018 v 12:04Jizera Team hlasi, ze ma nachytano. Ještě max 1 placaty filet do krabičky a muzeme balit. To Radolslav – ac se snažíme jak muzeme, tak nam asi nejake vinko zbude – nechame ho v lednicce, tak si dejte na nase zdravi. Dnes začátek hodne pozvolny, na Storflue par keleru spis salatove velikosti a tak jsme to zamirili na Melstein. Tam jsme objevili skupinku pod vedenim Dedo 145 a ten tam poradil jednu melcinku s polaky. Dedo velke diky – zazil jsem největší souboj s polakem co jezdim do Norska(mas u me další petku s ryzlinkem). První byl takovy zahrivaci – polak 84cm vzal zoooma tak naruzive, ze skončil ne v jicnu, ale az zaludku a dostal jsem ho ven az při filetovai. Tudiz jsem musel uříznout vlasec a navázat zooma nového. Hodim ho před lod a tesne u lode nejdříve zablesk tela, pak razantni zaber. Nasleduje odvijeni vlasce (ano vlasce, 0,30 v kombinaci s penn slammer 260 a prutem 2,70 na stiky :)… utahuju pomalu brzdu, ale vlasec se dále odviji a je na hranici prasknuti. Nemam odvahu dále utahovat brzdu a tak nechavam polaka dále odjizdet. Po chvili mi to neda a rukou chytam civku navijaku a nastava doba klidu. Prut ohnuty k prasknuti, navijak blokovan moji rukou. Strach o ztratu ulovku mi uvolnuje ruce a polak opet odjizdi dále. Opakuji blokaci civky a citim, ze polak ztraci silu. Teprve ted se mi dari navijet vlasec na navijak, ještě dva vypady u lode, ale slabsi a polak konci v podberaku. Je mi jasne, ze at uz dnes chytnu cokoliv, toto je vrchol. Polak při prvním mereni vykazal 89 cm, ale toto není dulezite, souboj to byl „par excelance“. … A protože Franta ma dnes narozeniny, tak slavime a prave zazime vrchol prilivu.. ovšem o vodu z oceanu se tentokrát opravdu nejedna Fotky z dnešního dne opet s popiskama prilozeny.
Krásny ryby gratuluji, už to balím v práci a za chvíli jedu ještě dokoupit nějaké sladkosti na vodu a valím domů balit . Chceme vyjet kolem sedmé večer. To vinko kidně vypite na zdraví oslavenca nemusíte si kvůli nám utrhávat od huby.:D . Tak hlavně dobře dojeďte domů., Ahoj Radek.
#298345 10.7.2018 v 13:30Po návratu jsme rychle umyli a vyčistili Forda,vrátili do půjčovny a rychle do postýlky.Nebyli tam se mnou pilní dřevorubci a tak se spalo v zátahu téměř 14 hodin.O úlovcích podávají zprávy fundovanější.Možná Vás bude zajímat něco z jiného šálku.Museli jsme koupit brambory(nové 2kg).Cena jak v Karlových Varech na festivalu.Na naše 180,-Kč,malá obyč.hořčice 39,- ,a velkým obloukem jsme se vyhýbali salámu(asi se sobím masem) bratru za 1000,-KčZato cena marmelád se nezměnila od 19 do 22 NOKů.Ještě že nemají limit na jejich vývoz.Cena trajektů Puutgarden-Rodby a druhý na fjordu z Valsetu a mostu z Dánska do Švédska tam ,bez objednání cca 5511,-Kč a zpět 5590,-Kč.
#298361 10.7.2018 v 15:14Jizera Team dnes uz zpatky, odpocinkovy den, několik polaku na doplneni vrsku bednicek a jde se grilovat. V planu je i vyjezd do obchodu a nabrat do auta naftu. Tak nejak se nam to tady uz pomalu krati.
#298381 10.7.2018 v 20:01No a k uplne dokonalosti se mi podařilo najit stream s zivym prenosem z MS ve fotbale a sledujeme prvni semifinále. Je to http://www.ziveprenosy.cz. A samozrejme likvidujeme osobni limity dovezeneho piticka. Zitra uz jen mala vyjizdka na zoo a balit a uklizet.
#298383 10.7.2018 v 20:03přátelé kamarádi,
tak už to končí, dnes poslední vyjíždka několik posledních ryb, úklid a předání lodí, slavnostní vyhlášení nej lovce polak 93 cm 🙂 na vláčku modrej zooom bílá hlavička. Stručné hodnocení pobytu – vše v zázemí na 1++, ryby letos víc hledání, ale limit splněn s jistotou. Tak a příští rok zase nashledanou:)
Petr a spol
#298384 10.7.2018 v 20:06Ahoj Petře,
koukám letos byl boj o tričko vyrovnaný 🙂 každopádně hlavně , že jste si to užili! ( jako vždy ) Přeju šťastnou cestu domů!
#298398 11.7.2018 v 1:31#298434 11.7.2018 v 16:26Dnes ranni krakta vyjížďka jen ve dvou – ja a bracha, objeli jsme Vallersundet – za mostem chytli par jednoskvrnek, polacka od skaly a malou tresku, vse slo zpatky do vody. Nicmene úkol byl privezt tak dva polaky do bedny pod viko, takze jsme se stavili u dvou tycek u vyjezdu ze zalivu – na první bez zaberu, na druhé na každý nahoz zaber a polaci kolem 75cm. Vzali jsme nakonec 4, poslední, byt asi největší sel zpatky a pak uz jsem nenahazoval. Takze to mame takto hezky ukonceno a ted uz smazime rizky na zpatecni cestu a gruntujeme chatu. Vyprava, co nas strida je uz na ceste ve Svedsku k norskym hranicim, tak jim preju stastny dojezd a uspesny lov!!! My rano casne vstavame a jedem na první mistni trajket z Brekstadu a pak uz valime do Trelleborgu na poslední trajekt do Rostocku a domu.
#298437 11.7.2018 v 16:40Šťastnú cestu domov a díky za reporty.
#298455 12.7.2018 v 7:48Skvělé reporty, doufám, že nám i Radek trochu přiblíží, jak to aktuálně vypadá s rybolovem.
#298491 12.7.2018 v 12:06 -
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Bakkan Wahl 2018