Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Bakkan Wahl 2016 s delegátem Dedo145

• Toto téma obsahuje celkem 1,353 odpovědí. Do diskuze (87 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel majda a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,261. až 1,275. (celkem z 1,354)
  • Autor
    Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)
    Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Jízdní řád trajektu z Brekstadu do Valsetu. Třeba se bue někomu ještě hodit.

https://www.norled.no/contentassets/af7a162a8f314f7bb6a9c021f129476f/atb_rute_870.pdf

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Po delsi dobe jsem nepsal vecer report.Duvod byl jednoduchy.Probihala zachranna akce.V podvecer pri rybareni na Husoya jsem dostal telefonat od ctverice polskych rybaru,ze maji v lodi nejak moc vody a pomalu se snazi dostat k pobrezi.Upresnil jsem si jejich pozici a protoze byli asi 20km ode mne vzdaleni,tak jsem jim rekl aby v pripade toho,ze se budou citit v nebezpeci volali 113-ku a rozjel se za nimi.Cestou jsme si jeste nekolikrat volali a asi po 35 minutach jsem je mel na dohled.Videl jsem ze lod uz je nebezpecne ponorena,tak jsem je nechal prestoupit do moji lode a nez jsem privazal na provu jejich lode  tazne lano,tak se lod zacala potapet.Nastesti  se mi ji s mym silnym motorem podarilo opet dostat na hladinu a v metrovych vlnach jsem ji dotahnul do pristavu.Tam jsme ji vyvazali o molo aby se nepotopila a pak jsme ji s Larsem/Bennovym synem /po vycerpani obrovskeho mnozstvi vody stastne dostali na breh.Po vytahnuti jsme zjistili,ze dno lode bylo prorazeno/asi o skalu/ a zachranna akce prisla opravdu na posledni chvili.

Popisuji to tak podrobne proto,aby jste nikdy nepodcenili silu more,pouzivali plovouci obleky a vzdy meli na lodi dobre nabity telefon.Jedine dobre spojeni vam muze zachranit zivot.

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Na teto lodi s prorazenym dnem se uz opravdu dojet nedalo

vydra-cz
    Účastník
    (216 odpovědí)

Seš chlap na správným místě co víc říct.

zdena
    Účastník
    (267 odpovědí)

cau dedku, blahopreju, tak ses nam pekne zviditelnin, kam se na tebe hrabe Mič Bjukenen aj s Pamelou

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

cau dedku, blahopreju, tak ses nam pekne zviditelnin, kam se na tebe hrabe Mič Bjukenen aj s Pamelou

Ahoj Zdeno.Myslim,ze jsi to trochu spatne pochopil.Uvazoval jsem jen chvilku,jestli mam zverejnit co se stalo.Ale vsichni by meli vedet,pokud se takova prihoda stane ,jak se maji zachovat a co maji delat.Myslim si,ze i pri vyberu destinaci by mel kazdy brat v potaz,jestli je tam nekde clovek,ktery jim muze pomoct v pripade nouze.Stat se muze cokoliv.V tomto roce jsem uz resil mnoho problemu rybaru,kteri se banalnimi chybami nebo selhanim techniky dostali do problemu.Uvedu par pripadu ke kterym jsem vyjizdel-chlapci se na Melsteinu udelalo spatne,tak jej odvezli nazpet do pristavu a bez dotankovani se vratili na loviste.Ani rezerva jim nestacila aby se vratili do pristavu a jel jsem za nimi s benzinem 7km od pobrezi.Dalsim vyzkratovala baterka a nedalo se jim nastartovat-bylo to asi 14km od pobrezi.Nedavno se podarilo klukum zalomi klic a nedalo se nastartovat ani nozem,ani sroubovakem,bylo to asi 5km od pobrezi atd.atd.Je mnoho pripadu,kdy stacilo poradit telefonicky/vypadnuta pojistka mrtveho muze,spatne nasazena hadice od nadrze ci zapadnuty odvetravaci ventil na nadrzi.Ale vzdy se meli na koho obratit a vsechny pripady dopadly dobre.

Libil se mi prispevek Honzy Dufka,ktery ukazal mapu GPS kde bylo jasne ze lovci porusili vsechny pravidla bezpecne plavby.Proc tajit takove veci?z kazdeho pripadu si clovek musi vzit ponauceni.Kazdemu doporucuji at na dlouhe vyjezdy nejezdi jen s jednou lodi.Ne vsichni to vsak akceptuji.

Mnoho starych vlku si mysli,ze uz se jim nemuze nic stat a nekteri z nich neovladaji ani zakladni znalosti jak pouzivat GPS a kdyz jim to vysvetluji,tak se divi co ten stroj vlastne dokaze.

Na Titranu se prevratila tento rok lod.Vsichni to vedeli,ale nikdo nezverejnil proc a jestli se tomu dalo predejit.Proc to informacni embargo?Proc nepoukazat na duvody nestesti?Vzdyt se to muze stat kazdemu z nas.

Takze kdybych se potreboval zviditelnit,tak bych asi udelal troche jine promo.

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Poslední hodiny dovolené v Norsku se snažíme s Ivankou trávit maximální relaxací a meditací, každý však máme odlišný způsob. Ivanka se obohacuje duchovně a já chlebem se slaným máslem, uzeným lososem a pivkem. Kdo asi dosáhne Nirvány dřív??? Sázím na sebe!

Moc děkuji Dedo145 za jeho absolutně ochotný přístup a snahu splnit každé naše přání. Jen díky němu jsme všechny naše cíle této dovolené splnili na 110% ať už šlo o lov makrel, polaků, nebo obecňaček nad metr. Zapomenout nesmím ani na předvedení pár skvělích kulinářských rad a typů. Děkujeme.

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Na poslední den pobytu nám opravdu vyšlo letní počasí…

zdena
    Účastník
    (267 odpovědí)

peto ,to jsi me asi spatne pochopil, ja jsem to myslel v dobrem.

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Dnes nadherne pocasi,ryby v aktivite a ja jsem nemohl vyjet na more,protoze Benn je na dovolene v Recku a meli mi najet novi hoste.Nasi slovensti rybari vyjeli na Melstein a vratili se s nekolika pozoruhodnymi ulovky.Bohuzel tresky na e-mail neprosli ,ale aspon 12kghalik ano

Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Dnes jsem se loucil s Danem a Ivankou a jak byva zvykem na Bakkan Wahlu,tak odmenu za nejvetsi rybu turnusu ziskala Ivanka.Super kamaradi a tesim se zase na pristi sezonu.

Candat – Rosťa
    Účastník
    (199 odpovědí)

Ahoj Zdeno.Myslim,ze jsi to trochu spatne pochopil.Uvazoval jsem jen chvilku,jestli mam zverejnit co se stalo.Ale vsichni by meli vedet,pokud se takova prihoda stane ,jak se maji zachovat a co maji delat.Myslim si,ze i pri vyberu destinaci by mel kazdy brat v potaz,jestli je tam nekde clovek,ktery jim muze pomoct v pripade nouze.Stat se muze cokoliv.V tomto roce jsem uz resil mnoho problemu rybaru,kteri se banalnimi chybami nebo selhanim techniky dostali do problemu.Uvedu par pripadu ke kterym jsem vyjizdel-chlapci se na Melsteinu udelalo spatne,tak jej odvezli nazpet do pristavu a bez dotankovani se vratili na loviste.Ani rezerva jim nestacila aby se vratili do pristavu a jel jsem za nimi s benzinem 7km od pobrezi.Dalsim vyzkratovala baterka a nedalo se jim nastartovat-bylo to asi 14km od pobrezi.Nedavno se podarilo klukum zalomi klic a nedalo se nastartovat ani nozem,ani sroubovakem,bylo to asi 5km od pobrezi atd.atd.Je mnoho pripadu,kdy stacilo poradit telefonicky/vypadnuta pojistka mrtveho muze,spatne nasazena hadice od nadrze ci zapadnuty odvetravaci ventil na nadrzi.Ale vzdy se meli na koho obratit a vsechny pripady dopadly dobre. Libil se mi prispevek Honzy Dufka,ktery ukazal mapu GPS kde bylo jasne ze lovci porusili vsechny pravidla bezpecne plavby.Proc tajit takove veci?z kazdeho pripadu si clovek musi vzit ponauceni.Kazdemu doporucuji at na dlouhe vyjezdy nejezdi jen s jednou lodi.Ne vsichni to vsak akceptuji. Mnoho starych vlku si mysli,ze uz se jim nemuze nic stat a nekteri z nich neovladaji ani zakladni znalosti jak pouzivat GPS a kdyz jim to vysvetluji,tak se divi co ten stroj vlastne dokaze. Na Titranu se prevratila tento rok lod.Vsichni to vedeli,ale nikdo nezverejnil proc a jestli se tomu dalo predejit.Proc to informacni embargo?Proc nepoukazat na duvody nestesti?Vzdyt se to muze stat kazdemu z nas. Takze kdybych se potreboval zviditelnit,tak bych asi udelal troche jine promo.

Dědo určitě je tvá pomoc neocenitelná, sám jsem se dostal do situace, kdy nám vysadil motor a neměl jsem se na koho obráti, majitel lodi neuměl česky a my Norsky, byli jsem odkázáni sami na sebe. Naštěstí se nám nic nestalo a vše nakonec dopadlo dobře, snad i díky větru který nás unášel na správnou stranu. Loď nakonec zůstala asi 8 km od kotviště, ale byli jsem rádi, že jsme přežily a těch pár km došli pěšky. Na Bakkanu jsem byl poučen coby kdyby, ale člověk nikdy neví co se může stát, a takový Děda na telefonu  …… myslím, že nemá chybu.

Děkuji

jeliman
    Účastník
    (167 odpovědí)

Ahoj lidi, pro ty což ještě pochybují.  S Dědem, Petrem se znám osobně již pár let, a opravdu je to člověk na svém místě, ať profesně, tak lidsky. Fakt je ten, že hodně lidí jede na otevřené moře aniž by věděli co je čeká. Klidně jim je dána loď bez většího zaškolení s vírou, že se snad nic nestane. A pokud není na místě v kempu člověk znalý a ochotný pomoci, a navíc hovořící řečí stejného kmene vždy to končí průserem. Já sám jezdím Norsko a hlavně otevřené moře sedm let a díky lidem jako je Dědo, Doršák, Křivan, jsem dostal nejlepší školu a zkušenosti, které mě naučili. A tyto se snažím zase předávat dál ostatním nováčkům, kteří chtějí pochopit krásu a hlavně nevypočitatelnost Norských vod. Letos jedeme na SULU, naproti Titranu, doufám Dědo, že se tam uvidíme a zarybaříme spolu. Děkuji všem. Roman – jeliman

berny72
    Účastník
    (208 odpovědí)

Respekt k moři  by měl být v každém případě.. Když vše dopadne jen materiální ztrátou je to akceptovatelné. Bohužel, ne vždy je tomu tak… Každopádně Dedovi 145 hluboká poklona a pokora. Rád bych mu na některém z příštích srazů stiskl pravici.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,261. až 1,275. (celkem z 1,354)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Bakkan Wahl 2016 s delegátem Dedo145

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...