Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Bakkan Wahl 2016 s delegátem Dedo145
- Toto téma obsahuje celkem 1,353 odpovědí. Do diskuze (87 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel majda a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#185138 31.3.2016 v 23:25#185513 1.4.2016 v 11:56#185608 1.4.2016 v 16:59
To Dedo145: poslal jsem Ti SZ do osobního mailu. Mohl by ses na to podívat?
Díky 🙂 . Petr
#186526 1.4.2016 v 22:23To Dedo145: poslal jsem Ti SZ do osobního mailu. Mohl by ses na to podívat? Díky . Petr
Ahoj Peto.Odpoved jsem ti uz zaslal a doufam,ze I zpravy uz budou pruchodne
#186528 1.4.2016 v 22:27Dnes bohuzel jen slovem.Jelimanovci odjeli,nemci jsou take sbaleni a zitra odjizdi I Holandane.Budu mit tyden na pripravu pristavu a dalsich lodi.Pokud se bude dat vyjet,urcite si skocim chytit neco na veceri a propatrat nejaka nova ci stara mista
#186537 1.4.2016 v 22:39#187370 2.4.2016 v 19:54Dalsi tezky pracovni den za mnou.Boli me cely clovek.Doufam,ze kluci dobre dojeli a daji vedet podrobnosti z cesty a celnic,Dnes si dam skory odchod do pelisku,abych rano dokoncil dalsi lod.Snad se bude dat zitra I vyrazit na vodu.Dochazi mi rybky a na slanine se da zit jen par dni. 😛
#188316 3.4.2016 v 11:14Ahoj dedo tak sme šťastlivo dorazili domov cesta pre nas Trnavákov bola dlha no bez problémov jediní kto nas zastavil boli vyberači na mostoch. Držím ti palce s dokončovaním lodí s robotou to nepreháňaj aby si vládal chytať ryby. Tak sa tam drž a Petrúv zdar.
#188331 3.4.2016 v 13:24Zdravím Norky, a jejich příznivce. Konečně mi funguje nick tak mohu krátce zhodnotit pobyt na Bakkanu. Lokalita, příjemná dosah ryb blízký, kvůli vrtochům počasí nebylo možné prochytat lokality vzdálenější jak 6 km od pobřeží, takže nezbývalo než se vracet na jedno spolehlivé loviště vzdálené cca 3,5 Km od přístavu. Nicméně v letním období si myslím, že zde bude super vláčka na polaky a také dobrý lov Kelerů. Je zajímavé, že se zde pěkní Keleři ikdyž jen sporadicky objevovali už teď v březnu a poměrně v malých hloubkách cca na 60 m. Jejich velikost, kolem metru, je hezký počin. Velmi pěkné obecňačky se nám dařily také, jak informoval Dědo: bylo chyceno několik přes 14 kg, což je fajn. Zejména pro nováčky (Luba a Riša), bylo úžasné zažít pocit chycené první velké ryby, na jejich prvním pobytu v Norsku, což se tak často nepodaří. V březnu jsem byl ve středním Norsku už několikrát, na Bakkanu poprvé, což vždy je sázka do loterie: jak by řekl Doršák – úspěšnost se dá přirovnat spíše ke generátoru náhodných výbuchů…..! Musím říci, že Bakkan, je OK. Přístup Bena- majitele je vstřícný, zázemí velmi dobré, lodě bezpečné a kvalitní (měl jsem hliníkovou loď s 50hp motorem), plasťák jsem nevyzkoušel. Čerstvé nadojené mléko od Benových kravek přišlo vhod a vychlazené pivko v Benově hospůdce také lahodí vyprahlým chuťovým buňkám. Ještě něco k cestě a průjezdnosti hranic.
Jednoznačně je super nejrychlejší cesta přes mosty, za 30 hodin z Brna až na Bakkan. Lepší je jet E6 a napojit se na E3, kde je menší provoz. Norové překvapili, jejich hranice byla prázdná a nikdo tam i zpět nás nekontroloval. Jen v Dánsku a Švédsku, jsme prošli běžnou kontrolou, pasy, náhled do jednoho kufru a pár otázek kam jedeme, proč atd. No pravda, když jsem Švédskému policajtovi řekl, že do Norska kde je nejlepší rybolov, snažil se mi vnutit ideu, že nejlepší rybolov je u nich ve Švédsku, dál jsem raději přesvědčování nechal plavat. Ale stále platí: alkohol raději jen limit a ryb také, což každý víme a zajisté se tím všichni řídíme……. Děkuji celé osádce naší výpravy za příjemně strávený čas v dobré partě a dědovi 145, za optimismus a skvělou kuchyni (i když toho čili bylo více než zdrávo, hlavně v mé porci salátu). Kdo chcete Bakkan vyzkoušet, doporučuji. Ještě se Vám letos ozvu ze Suly, kam se chystáme na podzim. Tak tedy někdy zase, zdarec, mazec. J#188716 3.4.2016 v 19:30Děkuji jelimane za vyčerpávající zprávu z brzko jarního rybolovu na Bakkanu, mám tuhle v lokalitu v hledáčku (jako i jiné ve stř. Norsku). Radši bych sice na Soroy, ale Bakkan je prostě dostupnější. Letos asi už nic, ale v příští rok se rád seznámím s dedo145 a ještě radši ochutnám jeho chili salát, stejně tak čerstvé mléko od Bennových kraviček.
#188736 3.4.2016 v 22:46#188739 3.4.2016 v 22:57Dnes jsem to uz nevydrzel a skoncil jsem s praci uz v 17,00 a protoze bylo tak nadherne pocasi tak jsem Bennovi slibil cerstvou rybu a okolo 18,oo jsem vyrazel na vodu.Nebylo do setmeni uz moc casu,tak jsem neexperimentoval a zustal jsem v lodni draze u majaku.Severovychodni vitr sice delal atypicky drift,ale me to bylo jedno a vicemene jsem se kochal.Hned po prvnim nahozeni prisly zabery,ale stratil jsem dva kelery.Ryb bylo pode mnou dost.Sem tam jim to tukalo po hlavach anebo jsem je podsekaval.Proste nezraly.Chytil jsem si dve mebsi tresky na veceri a jel jsem vyzkouset hranu u cerneho majacku z 27 do 100m.Tam mi v prvnim driftu skocila docela pekna HYSE a tak jsem vedel,ze Ben bude spokojeny,protoze Norove maji jednoskvrnky v oblibe
#188742 3.4.2016 v 23:08Slunicko se uz schovavalo za obzor,Sonar se prepnul na nocni rezim a tak jsem se chystal k navratu.Vtom se mi na sonaru objevilo docela velke hejno.Neodolal jsem a nahodil.Byly to tresky ,ale nejvetsi z chycenych mela jen okolo 80cm.Chytil jsem 3 kousky a protoze na veceri I pro Bena uz jsem mel nachytano,tak jsem je vypinal hned ve vode.Kdyz hejno prejelo,cekal jsem nejake hladne kelery.Prvni mi zabral pri nahozeni asi ve 30m,ale hned se utrhnul.Druhy zabral asi v 50m a potahnul si z brzdy nejakych 10m.Potom mi z nej na hacku zustalo jen oko,Perfektne jsem si za 2 hodinky zachytal I kdyz ryby nebyly moc aktivni.Ani se mi nechtelo do pristavu.Ale pomalu se stmivalo,tak jsem se spokojene vratil.Zitra davame dalsi lod na vodu a dalsi je pred dokoncenim.Takze od rana zase makam a kdyz to vyjde tak si podvecerni vyjezd zase zopakuji.
#188744 3.4.2016 v 23:11Prominte preklepy,Vypadlo mi v lodi sklicko od bryli,tak zitra musim shanet nove
#188906 4.4.2016 v 5:07Ahoj Dědo, kolik lodí už je na vodě?
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Bakkan Wahl 2016 s delegátem Dedo145