kim napsal:
Pafko mám dotaz existuje nebo neexistuje přímá nebo nepřímá úměra pilkr versus treska. Mám na mysli čím větší a stříbrnější tím větší ryba. Samozřejmě Ti přeji ten pilkr pořádně pokřtít, aby měl Péťa co dohánět.
My chytáme na 600g, větší jsme zatím prakticky nepoužili. Co se týká velikosti pilkru, tam asi žádná přímá úměra nebude, protože i relativně malá treska má velkou hubu a je schopná polknout cokoli. Na druhou stranu velká treska bude mít zájem spíše o větší kus potenciální potravy 🙂 😀
Ty pilkry, co jsme tady koupili jsou velmi vysokého lesku a trochu jiného tvaru, takže se pod vodou i jinak chovají. Na lodi jsme si je původně koupili já a Miro a Juzek měl ten den méně vytažených ryb. Včera už ho měl taky a množství ryb se podstatně zlepšilo. Potom však jedna rybka Mirovi roztrhla obratlík a o pilkr přišel, potom musel chytat na klasiku a několik pěkných taky chytil. Takže jde hlavně o to, být v pravý čas na pravém místě 😀 😀 Jsme s nimi spokojeni, na druhou stranu i na Michalovi pilkry se chytají krásné kusy.