Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 2,991 odpovědí. Do diskuze (165 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Pafka a poslední změna proběhla před 11 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,411. až 1,425. (celkem z 2,992)
  • Autor
    kloboukatej
    Účastník
    (202 odpovědí)

Naki napsal:

Vláčku ze břehu z tohoto místa jsme taky byli nuceni podstoupit.

Myslím, že se jedná o mořskou okurku. Podle Wikipedie :”Sumýši (Holothuroidea), někdy též „mořské okurky“ (sea cucumbers), je třída ostnokožců.

Sumýši se vyznačují válcovitým protáhlým a měkkým tělem. Kostra, kterou najdeme u mnoha jiných ostnokožců, je u sumýšů zakrnělá a omezuje se na mikroskopické kotvice ve tkáních. Kolem ústního otvoru se nachází množství chapadel, které se často ještě větví. Živí se filtrováním substrátu nebo prostým požíráním sedimentů. Dýchání se uskutečňuje přes tzv. vodní plíce, vzniklé na prokrvené tkáni konečníku. Vývoj se odehrává přes larvu, zvanou aurikularie. Někteří sumýši mohou být loveni jako potrava (sumýš jedlý, Holothuria edulis).[1]”

Duke
    Správce
    (1400 odpovědí)

Jak sem si byl na Bakkanu nafotit západ slunce…

[yt=S9bMZDO_e-Q=yt]S9bMZDO_e-Q[/yt]

Beda
    Účastník
    (658 odpovědí)

Duke super to se povedlo.

Franta
    Člen
    (135 odpovědí)

Zdravim z Bakkanu,

dnes jsme byli u majaku, je tam hafo siti, par obecnacek (10ks)jsme chytli,

vetsina je ale plna parazitu.

Je to bida, nikdo tady nic nechyta.

Vetsina lodi se vracela s par rybkama (do 5ks).

Ryby jsou u Melsteinu, ale tam se dnes nedalo zajet.

Psal me kamos z Hitry a pry je to tam to same.

Rosta
    Účastník
    (279 odpovědí)

to Franta Moc mě netěšíš letos se sem chystám poprvé a nejen ty ale nikdo nic moc nechytá,jen na Melseinu.

Franta
    Člen
    (135 odpovědí)

Jeste dnesni ulovek:-)

vladov
    Účastník
    (95 odpovědí)

To Naki.

Ahoj. Čo hovoríš na situáciu na Bakkane. Máš nejakého šamana v partii na zakliatie vetrov a privolanie rýb?. My štartujeme zajtra večer. Na ktorej chate budete vy?

Naki
    Účastník
    (900 odpovědí)

to vladov: Tak napřed přeji pohodovou a klidnou cestu, ať se tam v pondělí dopoledne šťastně všsichni sejdeme. Jinak o mně říkají,že jsem posel dobrého rybolovu,tak snad to vyjde. Když se dívám,jak to moc na Bakkanu nejde a podívám se na předpověď počasí,tak možná proto začali Norové natahovat sítě. Počasí se má otáčet,asi nás bude čekat trošku deštivo,ale právě to přinese ryby. Alespoň v to pevně doufám.

Tak zdarec,my vyráříme kolem 2 ráno v neděli z Blanska.

Naki

Roker
    Účastník
    (312 odpovědí)

Naki napsal:

to vladov: Tak napřed přeji pohodovou a klidnou cestu, ať se tam v pondělí dopoledne šťastně všsichni sejdeme. Jinak o mně říkají,že jsem posel dobrého rybolovu,tak snad to vyjde. Když se dívám,jak to moc na Bakkanu nejde a podívám se na předpověď počasí,tak možná proto začali Norové natahovat sítě. Počasí se má otáčet,asi nás bude čekat trošku deštivo,ale právě to přinese ryby. Alespoň v to pevně doufám.

Tak zdarec,my vyráříme kolem 2 ráno v neděli z Blanska.

Naki

Zdůůůůůr,info od ROCKERU:

Od čtvrtka beru antibiotika,na dálnici jsem roztrh převodovku,tak na Bakkanu to kurva musí začít brát,koupili jsme se Sagim pytel kukuřice a červi :-D:-D:jinak se sejdeme na trajektu,vyjíždíme asi ve 3h.

Tak všem:

Šťastnou cestu bez kontrol :-(:-D Zdůůůůr

Franta
    Člen
    (135 odpovědí)

Zdravim z Bakkanu,

zatim se vyjet neda je tam 8 az 9m/s ve 14h by se mel trochu vitr uklidnit tak to asi projedeme kolem vrtuli k majaku,

je tam spousta siti, ale treba nejaka mrenka proklouzla.:-)

Zatim cus.

PS: vsem nove prichozim preju stastnou cestu a hodne ryb, vypada to ze asi rybky zacnou najizdet.

Roker
    Účastník
    (312 odpovědí)

Kdýýýýýýý už tam budem:-)

vladov
    Účastník
    (95 odpovědí)

To Naki:

Aha takže Ty si ten šaman. No to som rád. Aj vám želám cestu v pohode.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Sakra…všichni se balí do Norska a já mosím dřít na zahradě,ale vy už budete doma a já se budu těšit…;-);-);-)

indy
    Účastník
    (157 odpovědí)

Tak dnes už jsme došli až na vrchol 😛 Na moři jsme nebyli bo hodně foukalo 🙁

indy
    Účastník
    (157 odpovědí)

Ještě jedna.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,411. až 1,425. (celkem z 2,992)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(179)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...