Hasvik, NO
temperature icon 8°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 12°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Bakkan Wahl 2012

Takže vážení přátelé Bakkanu, ale i jiných lokalit v Norsku, je to tady - dle slibu zakládám nové vlákno a prosím DUKA, aby to letošní vlákno už uzamkl (na 200% splnilo svůj účel) :-)

Pošlete mi termíny a místo ubytování, dle došlých zpráv budu průběžně aktualizovat na 1. stránce tohoto vlákna.

BAKKAN WAHL 2012 :

Tiguan a spol. - březen 2012 - blíže dosud nespecifikováno

Vaga&comp. - 17.3. - 25.3.2012, Arild

Deda a spol. - 10.4. - 20.4.2012 (Stabburet)

Respi a spol. - 18.4. - 28.4.2012 - blíže nespecifikováno

Fishstar KV - 12.4. - 19.4.2012 (Mormorstua)

Matty a spol. - 20.4. - 30.4.2012(Jomfruburet)

Mino a spol. - 22.4 - 30.4.2012 (Rybolov Norsko II a Drengstua)

Beda a spol. - 30.4. - 9.5.2012 (Mormorstua)

Vladov a spol. - 30.4. - 9.5.2012 Maristua,Jomfuburet,Rybolov Norsko

Step a spol. - 9.5. - 19.5.2012 (Torfride)

ROBIN21 a spol. - 9.5. - 16.5.2012

Janek.su a spol. - 16.5 - 26.5.2011

Pafka a spol. - 26.5. - 5.6.2012 (Torfride)

Mirar a spol. - 26.5. - 5.6.2012 (JomfruBuret)

Jindras a spol. - 26.5.-5.6.2012 (Mormorstua)

Polda a spol. - 29.5. - 8.6. 2012 (Arild)

Jakabo a spol. - 9.6.- 19.6.2012 (Arild)

DKlukin a spol. - 6.7.-16.7.2012

Kedlobak a spol. - 7.7. - 17.7.2012 (Torfride)

Kodl1 a spol. - 20.8.2012 - 27.8.2012 (Jomfruburet)

Beda+4 a SIM - 19.8. - 29.8.2012 (Drengstua)

Masar a spol. - 8.9. - 15.9.2012 (Torfride)

Respi a spol. - září 2012 - blíže dosud nespecifikováno

Odpovědět

My před výjezdem na moře sledujeme předpověď pro obec "Val" na www.yr.no ,(když tam napíšeš Kolín, ukáže Ti předpověď i v Kolíně).

Třeba teď je na Bakkanu předpověď na sílu větru na zítřek do 18.00 hod. 11m/s, po 18.00 hod. už jen 9 m/s.

Plus mínus 1 hodina si můžeš být jist, že to tak bude.

Pokud se podíváš na předpověď ráno, bude ta předpověď ještě přesnější. Do 6m/s je Melstein bez problémů. Na lodích, které má Ben jsi tam za 20-30 minut. To samé zpět.

Nejlépe je jet tam dvě lodě, pro jistotu návratu, kdyby se jedna z lodí podělala. Nám se to zatím nestalo. Spíš jsme měli loni problém, že jsme se zapomněli, zabráni do rybolovu, protože začli brát velcí keleři, a pak jsme ujížděli na poslední chvíli se staženýma zadkama.

Předpověď byla přesná. Na fotce to tak nevypadá, Melstein jsme měli na pravoboku.

Tohle byla poslední ze tří kádí, co jsme od Melsteinu přivezli. Kdybychom nemuseli ujet, nevím , kolik by toho bylo.

Díky za info,

pokud přece přijde nějaká pohroma, je se tam kde skovat?

alespoň před větrem , jen tak pro jistotu těch důchodců které budu muset přesvědčit k této výpravě.

Na Mellstainu je primitivní kotviště pro nouzové přistání ze strany směrem k pevnině. Na ostrově jsou 2 chaty pro přečkání bouře. Nejhorší je, když tě bouřka chytne po cestě zpět. Na Mellstainu jsi relativně v bezpečí. Určitě informuj Benna, že tam jedeš a minimálně dvě lodě. Telefon s sebou asi připomínat nemusím.

Jo,jo,naprostej souhlas se Stepem a Simem

Tady je kotviště na Mellstainu

Tomuto jsme z Mellstainu nestihli ujet a prdýlky .....

Naki, krásná bouřka se na vás hnala, fotka nemá chybu, mám zježené chlupy na zádech, to musel být adrenalin.

Těď se mi ta fotka taky už líbí,ale v ten okamžik jsem byl,přiznám,téměř posranej. Autor fotky je Béďa,jen pro upřesnění.

Doufám, že Beda zítra přidá ještě pár fotek z Melštajnu. Letos se tam také chystáme. Ten klid za to stojí, jen oceán a vy! Tady je cítit skutečná síla moře.

Možná by nebylo špatné si projít vlákno Bakkan Wahl 2011,s Béďou, Šroubkem a ostaními s výpravy jsme tam zaplnili asi 15 stránek. Mám dojem,že to začíná od stránky č.35

http://www.rybolovnorsko.cz/forum/index.php?sekce=vypis-tematu&id=771&str=34

4 Naki, fuj to bylo krásný, pohlédl jsem ten link a asi nebudu mocz spát. NÁDHERA !!!

[citace]Naki napsal:

Možná by nebylo špatné si projít vlákno Bakkan Wahl 2011,s Béďou, Šroubkem a ostaními s výpravy jsme tam zaplnili asi 15 stránek. Mám dojem,že to začíná od stránky č.35

http://www.rybolovnorsko.cz/forum/index.php?sekce=vypis-tematu&id=771&str=34%5B/citace%5D

no a co to bylo Naki jak sme sa vracali druhý den od Krvavého majáku???To svítilo slunko a bylo bezvětří... :-):-):-):-) uf to taky bylo o chlup tehda...

nas tiez vlani chytil riadny vietor pri majaku /pri tom pri fjorde/.. pre mna suchozemca to bol zazitok.. z chaty arild sme potom sledovali nejaku miestnu lodicku vo fjorde.. skoro dve hodiny stala pred ostrovom provou na vlny, aj skusili odist, aj to vzdali

A nejlepší je,když vám ještě dojde benzín8-O a vlny jako stodoly!!:-S to je pak na mrtvici,a nemáte gumový trenky:-( mobil zůstal na chatě a široko daleko žádný lodě!!!! Fuj.

[citace]storm napsal:

Doufám, že Beda zítra přidá ještě pár fotek z Melštajnu. Letos se tam také chystáme. Ten klid za to stojí, jen oceán a vy! Tady je cítit skutečná síla moře.[/citace]

Máš pravdu na Melstejnu je fakt nádherný klid a pohoda. Hlavně je to bezpečný ukryt před bouří.

Chatička je velice útulná.

Je tam ještě jeden přístav a ten je na proti tomu od pobřeží. Je ze strany od oceánu, v něm mohou kotvit i větší rybářské kutry.

Pokud vyjde den tak je tam překrásně.

Pohled na pobřeží. Směr Bennuv přístav, v pozadí Koppan.

Svačinka, tabáček nějaký ten plech s pivkem. Co dodat :-D

Také výstup na Koppan je obrovský zážitek, který určitě stojí zato podniknout.

Tam bych se chtěl taky podívat, ale poprvé bez doprovodu zkušenějšího se mi nechce :-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!