Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 1,948 odpovědí. Do diskuze (120 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 13 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 466. až 480. (celkem z 1,949)
  • Autor
    sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

kluci pěkná práce….

Peter Tomko
    Účastník
    (52 odpovědí)

Gratulujem, vidím, že to bola vydarená a super pohodová rybačka.

Ale nás, čo to máme ešte za neuveriteľných 7 dní by zaujímalo

aj KDE/približne lokality/,KEDY/čas/, NAČO/nástrahy/, HĹBKY, atď.

A cesta? Ok?

Peter Tomko
    Účastník
    (52 odpovědí)

2 deda:

Chápem to že ste v poriadku doma. “Dobro došli?”

Len ruky máte také vyťahané, že nevládzete písať. Či?

deda
    Účastník
    (265 odpovědí)

Ahoj,

nedaří se odeslat textový příspěvek.Má jen 37kB.Poradí někdo?

Děda

Peter Tomko
    Účastník
    (52 odpovědí)

deda napsal:

Ahoj,

nedaří se odeslat textový příspěvek.Má jen 37kB.Poradí někdo?

Děda

neviem či som to správne pochopil ale chceš tu asi vložiť textový súbor.

Otvor ho v programe v kt. je napísaný, nakopíruj do schránky a tu ho len vlož. Asi to bude najjednoduchšie takto.

A makaj túžime po informáciach

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

Proč nejde Benovi webkamera?Ví to někdo? čus…:-|

David
    Účastník
    (177 odpovědí)

To deda

Pošli mi to Zdendo na email. DKlukin@seznam.cz nebo david.klukacek@sita.cz a pokusím se to vložit za Tebe….

Jinak jsme Tě rádi dnes slyšeli, všichni Tě pozdravují….

milan sulc
    Člen
    (5 odpovědí)

Béďo super

milan sulc
    Člen
    (5 odpovědí)

milan sulc
    Člen
    (5 odpovědí)

super :-D:-D:-D

milan sulc
    Člen
    (5 odpovědí)

Peter Tomko
    Účastník
    (52 odpovědí)

sulda napsal:

super

Tož myslíš akože sebe samému super?

Tož super.

Ale “triesky” vieme ako vyzerajú, aj to že žijú v mori len ešte daj

aj podrobnejšie info. pá

Beda
    Účastník
    (658 odpovědí)

sulda napsal:

super

Jé Šulda žije on opravdu žije!!!! 😀

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Děda píše:

ÚVODEM: na Bakkanu jsem byl po 3,v Norsku po 4 a stále se považuji za nováčka,který má velký respekt z Moře a stále toho umí málo proti ostříleným borcům,kteří mají velké zkušenosti. Tento příspěvek je určen pro nováčky a začínající bakkaňáky,proto prosím o schovívavost ty více okročilé (můžete se přeladit na jiný příspěvek, nebo toto moje plácání doplnit)

CESTA-díky Bohu jsme nikdy neměli problém s celníky ani policií. Překvapila mě navigace Garmin-hlásila nám radary ještě před upozorňující značkou,takže k radaru to bylo 200 až 300 metrů.Důležitá je platební karta.Benzinky jsou často bez obsluhy a jiná možnost tankování než s kartou není.Na stojanu je obrázkový návod jak postupovat.Pochopil jsem i já. Ceny nafty jsem zmiňoval už někde výše. Nejdražší je u obchodu na Bakkanu!

HLEDÁNÍ RYB-i když jsme přijeli na označené místo,nylo nutné najít ryby podle echolotu.Naše (BENOVY) echoloty fungovaly výborně.Jsou najeté sledi(mlha na echu) a pod nimi větší ryby ,tak jak uvádějí všechny příručky.My jsme největší ryby nachytali vždy po odjetí hejna z obrazovky.Zůstali jsme na fleku asi 10 minut.I když na obrazovce nebyla vidět ryba ,chytali jsme tresky a kelery kolem metru.vždy se nám vyplatilo najít hejno i když to někdy trvalo trochu dýl.Chytání naslepo ne!!!Chlapi v lodi byli někdy při hledání a kličkování mírně nervózní ,ale pak mně vždy (aspoň si myslím)odpustili.

ZPŮSOB VEDENÍ PILKRU -mně se osvědčilo po dopadu na dno povednout asi o 1m a potom pomale pohupovat špičkou prutu a sem tam pozvednout o 1 metr.Jednak jsem se tak nenadřel a měl víc záběrů a úlovků než ti co se dřeli a pumpovali pilkrem až 3m.

NÁSTRAHY-měli jsme různé druhy pilkrů ale jen do 500 g.To je v pohodě tak do 4m větru.Nejvíc se rybám líbily nerezové pilkry bez a nebo i s tím “zrcátkem”.Jaké koliv barevné úpravy neprošly. (Červená , modrá špička fouknutá sprejem.K pilkru jsme přidali pouze jednu červenou papriku(o jiné nebyl zájem)Je lepší sehnat si je doma.V Norsku stojí švéd víc jak 500,-Kč. Doporučuji každý den měnit koncový silonový návazec a kontrolovat ho i přes den.Stačilo na to i moje zašedlé oko a nebo mezi prsty.Při jakékoliv zjištěné závadě(zoubek na pohmat nebo viditelné nepatrné poškození okamžitě vyměnit!!!Myslel jsem ,že to vydrží,ale opak je pravdou.Měl jsem tam v 70 metrech asi dva metrové kelery,po 30 metrech se jeden pustil a tak jsem dostal jen jednoho.Ten druhý mě určitě proklíná,protože je na svobodě ,ale s pilkrem a kusem silonu v tlamě.

BALENÍ RYB NA PŘEPRAVU DOMŮ-okoukali jsme to už vloni od party slováků: plastovou obyčejnou krabičku(rozměr od oka asi 12/20/7 cm nípoložit folii asi 50/50cm ,naskládat filety,uplácat do roviny a přebalit překrývající fólií.Je tam přesně 1 kg,perfektně se skladuje do beden a doma v mrazáku je to taky krása. Poprvé jsme brali i trofejní ryby.Pokud na ně máte volnou bednu,musí se tresce po 12 hodinác v mrazáku ohnout ocas.Jinak se do bedny nevejde.Měl jsem i halibuta (106/10,5) balenýho v bublinách a mém plovoucím obleku.Přežil cestu bez újmy a byl i doma pěkně zamražený. To je úvodní blábol než něco zapomenu. Všem přeji takové skvělé zážitky jak jsme měli my. Jak důležitý je výběr týmu až příště. P.S. Žrali jsme tam jak prajzi-guláš,šunkafleky, přirodní řízek s oblohou, smažené ryby s bramborem a tatarkou,moravský ptáček s knedlíkem a se zelím,zmrzlinový pohár se šlehačkou, hovězí, gulášovku, čočkovou, aj.polévky a přesto jsem shodil 4kg.

FOTO většina fotek je zveřejněna na arese:

http://kostra666.rajce.idnes.cz/foto_bakan/

jinak podotýkám, že ICE co dělá výběr fotek pro tuto diskuzi není členem našeho týmu. Přesto mu děkuji i když tu fotku jak spící popíjím jsi tam dávat nemusel. MÍSTA-chytalo se všude. Velké úspěchy měli kluci u majáku před fjordem u větrníků. Dobré úlovky byly zaplaceny spoustou urvaných pilkrů. My jsme většinou jezdili na ZOO a maják na ostrůvku přen ZOO před žlutým domkem. Výborné místo bylo (je!!!)vlevo před farmou. Hledali jsme v oruhu asi 1 km v hloubkách 50 až 90m. Hodně ryb jsme našli také za ostrůvky za farmou směrem na Melštajn v hloubkách 80 až 100 metrů. Velké ryby byly u dna a s našimi 500g pilkry jsme se tam nedostali (velký vítr a drift)

Děda

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 466. až 480. (celkem z 1,949)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...