Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 22°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Bakkan Wahl 2011

Nazdar chlapi, rok 2011 se kvapem blíží a tím i další návštěva Bena. Loňské vlákno se myslím vcelku osvědčilo, tak co ho zkusit znova? Pro "nováčky" na tomto serveru jenom připomínám, že mnoho podstatného k Bakkan Wahlu, ale nejen k němu, je možno dohledat na vláknu Bakkan Wahl 2010 (cca 33 stránek rad a postřehů). Tak co, pustíme se do toho? Naše parta ve stejném složení jako loni bude pokoušet štěstí v termínu 15. - 25.5.2011.

A hned mám jeden kontrétní dotaz? Máte někdo aktuální zkušenosti s trajektem Frederikshavn - Oslo? Dosud jsme jezdili Sassnitz - Trelleborg, ale cesta za volantem je pak moc dlouhá a dojezdy na místo bývaly trochu na knot. Takže uvažujeme o změně, kdy na tomto trajektu se dá cca 8 hodin prospat a pak je to k Benovi necelých 700 km. Jezdíte s ním někdo a pokud ano, za jakých podmínek (nutná rezervace předem, cena, kontroly v Oslu apod.) Díky za info. Všem ještě jednou pohodové Vánoce a vše nej do roku 2011. Pafka a spol.

Termíny 2011 :

Milan 2.4. - 10.4.2011

Mio 10.4. - 19.4.2011

Deda 13.4. - 23.4.2011

Ivolibal 17.4. - 27.4.2011

Respi 26.4. - 7.5.2011

Vladov 3.5. - 12.5.2011

Pafka 15.5. - 25.5.2011

Step 15.5. - 25.5.2011

Šroubek 22.5. - 2.6.2011

Jindras 2.6. - 12.6.2011

Beda 22.5. - 3.6.2011

Mirar 14.6. - 24.6.2011

RK 20.6. - 30.6.2011

DKLUKIN 6.7. - 16.7.2011

Masar 20. - 27.8.2011

Odpovědět

2 deda a spol

Hezky jim tam davate na prdel! Jen do nich :-) Preju Vam to kluci usati ;-)

[citace]sandokan napsal:

to deda: Viděli jste toho Suldy, co ho všichni pohřešujeme, nám se ještě neozval. Jel na Bakkan, nebo někam jinam?[/citace]

Už jsem na pár fotkách poznal kluky z Blanenska ale po Šuldovi se asi Atlantik slehl.

Šuldo go home!!!!!

:-D:-D:-D

Ještě informace ze včerejška od nás.byli jsme na melsteinu a nachytali jsme tam asi 40 menších kelerǔ a asi 10tresek okolo 80. Čili se ta dlouhá cesta asi nevyplatí,ale aspoň tam nebyly sítě a po cestě se dalo na podmořských útesech zavláčkovat.

Odpoledne bylo počasi jak v létě a moře bylo úplně bez vln,jak rovná tabule.

Jinak máme problém s pilkrama.

Zdravím i.

Zdravím na Bakkan, jaký problém s pilkrama máte? Vázky a nebo nevhodný tvar a hmotnost?

Více pilkrujete nebo vláčíte a na jakých hloubkách? Jaké nástrahy jdou letos na vláčku?

Díky za info, už se to blíží :-) A´T se i nadále daří a něco nám tam nechte :-)

Pafka

To Pafka - někde to tady kluci psali, že mají problém se sítěmi domácích rybářů. Některé sítě jsou prý i neoznačené a v šesti lidech přišli jeden den o 10 pilkrů....:-?

Je to k naštvání, když jsi tak daleko a nemáš možnost co navázat na prut. Nevím jak daleko je třeba do nejbližších ryb. potřeb a jestli by se tam dalo něco koupit?

Taky by mě zajímalo, jak je daleko vůbec do nějakého obchodu z Bakkanu. (za 48 :-D )

2 JIMMI

O rybářských potřebách (nepočítám-li některé rybářské blbosti, zejména návazce vč. menších pilkrů v marketech) nevím, pokud se ptáš na klasický obchod, je to asi 5 minut jízdy od Bakkanu.

Co se týká těch vázek, vloni jsme za celou dobu v pěti lidech utrhli jen jednoho pilkra, tak mě to docela překvapuje. Tak by to asi chtělo trochu upravit montáž - sundat spodní trojháky, nebo je navázat na monofil. Když potom utrneš trojhák, pilkr ti zůstane (většinou( ;-)

JIMMI> V Bjugn (10km od Bakkan) jsem v obchodech pilkry viděl, myslím si že i nějaký Solvkrokeny, ale jen ty poniklovaný. Cena je samozřejmě vyšší než u nás, ale pokud nic jiného nezbývá. Doporučuji navštívit všechny typy obchodů a benzinek. V Aure jsem kupoval Solvkrokeny v železářství. Většinou si jich každý rok pár do sbírky koupím a o nějaký přijdu.

sakra jste me tak vyplasili ze jdu rozhavit formu v 8vecer odjezd bakkan

2 Pazout

Tak dobře dojeďte a dávejte vědět, co a jak my jsme ještě za 24 :-(

Brňáci zdraví z Bakkanu, počasí luxusní a úlovky také!

Ahoj, my sme sa vratili z Bakanu v nedelu a pridam nieco aj ja co sa tyka tych sieti a rybarskych lodi. Okrem inych miest sme chodili chytat aj do ustia fjordu , stale sa tam motali 2-3 rybarske lode stale tie iste a tahali alebo ukladali siete. Na jedno miesto k takym malym ostrovom sme chodili stale a tahali tam ryby. viacmenej jednoskvrnky cca 70cm,ked inde nic tam stale sme vytiahli. POtom asi na stvrty ci piaty krat, ked sme tam boli tak prisla jedna ta lod sme mysleli, ze nas snad ide zrazit a polozila siet presne na miesto kde sme chytali presne tam kde boli stale tie zabery. Samozrejme sme skoncili a odisli. Na druhy den sme sli znova tam, bola tam ta lod a ne nej vysmiaty rybari a ukazovali nam nad hlavou do metra tresky mali radost, len neviem ci z toho, ze nas zas vidia ,alebo ze nas odtial dostali,prec. Uz sme tam na tom mieste potom vobec nic nechytili.

Z Bakkanu po páté?(ztrácím přehled

Dnes začnu hádankou.Jak je to možný?Hned ráno jsme vytáhli 3 druhy ryb a v lodi byly 4 druhy.Počítat umíme.

Jedna treska vyplivla sledě.

Děda

Pre ivolibal

Zdravím na Bakkan. Obchod s ryb. potrebami je určite v Brekstade, ale ceny vyrážajú dych. Ja mám u Bena pilkre z minulého roka, ale neviem či Ti pomôžu, lebo nie sú osadené hákmi.Trojháčiky dávam iba na tie ktoré používam priamo pri love. Tak neviem ?

My nastupujeme 3.5.2011 na Maristu-u,Drengstu-u a Ambasaden, tak nám tam podržte dobré počasie,nevychytajte všetky ryby a potrhajte siete drzým domorodcom.

8-O

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.