Hasvik, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 8°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 10°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
skoro jasno

Bakkan Wahl 2011

Nazdar chlapi, rok 2011 se kvapem blíží a tím i další návštěva Bena. Loňské vlákno se myslím vcelku osvědčilo, tak co ho zkusit znova? Pro "nováčky" na tomto serveru jenom připomínám, že mnoho podstatného k Bakkan Wahlu, ale nejen k němu, je možno dohledat na vláknu Bakkan Wahl 2010 (cca 33 stránek rad a postřehů). Tak co, pustíme se do toho? Naše parta ve stejném složení jako loni bude pokoušet štěstí v termínu 15. - 25.5.2011.

A hned mám jeden kontrétní dotaz? Máte někdo aktuální zkušenosti s trajektem Frederikshavn - Oslo? Dosud jsme jezdili Sassnitz - Trelleborg, ale cesta za volantem je pak moc dlouhá a dojezdy na místo bývaly trochu na knot. Takže uvažujeme o změně, kdy na tomto trajektu se dá cca 8 hodin prospat a pak je to k Benovi necelých 700 km. Jezdíte s ním někdo a pokud ano, za jakých podmínek (nutná rezervace předem, cena, kontroly v Oslu apod.) Díky za info. Všem ještě jednou pohodové Vánoce a vše nej do roku 2011. Pafka a spol.

Termíny 2011 :

Milan 2.4. - 10.4.2011

Mio 10.4. - 19.4.2011

Deda 13.4. - 23.4.2011

Ivolibal 17.4. - 27.4.2011

Respi 26.4. - 7.5.2011

Vladov 3.5. - 12.5.2011

Pafka 15.5. - 25.5.2011

Step 15.5. - 25.5.2011

Šroubek 22.5. - 2.6.2011

Jindras 2.6. - 12.6.2011

Beda 22.5. - 3.6.2011

Mirar 14.6. - 24.6.2011

RK 20.6. - 30.6.2011

DKLUKIN 6.7. - 16.7.2011

Masar 20. - 27.8.2011

Odpovědět

deda Nedovedu si představit rybaření na Bakkanu v únoru nebo březnu

Byli jsme tam koncem ůnora již dostkrát a počasí nebylo úplně špatné.

Ryb dost a ti co byli v březnu a dubnu měli někdy mnohem horší počasí.Láďa

zdravim vsechny rybare loni jsem byl na bakkanu od konce unora do pulky brezna a bylo to dost zly takze letos jedem od 25.4-5.5

4 Sroubek

Nechci ti kazit radost, ale když já to mám za 89 (přesně za 3 měsíce se budeme poprvé vracet z moře), ty si budeš muset ještě 7 dnů přidat 8-)

[citace]Pafka napsal:

4 Sroubek

Nechci ti kazit radost, ale když já to mám za 89 (přesně za 3 měsíce se budeme poprvé vracet z moře), ty si budeš muset ještě 7 dnů přidat [/citace]

sem nepočítal tento týden,to sem nenapsal,to je pravda.... :-D,stahuju to,kde sa dá.... :-D

Kolegové. Při čtení příspěvků v této rubrice, zejména za kolik to máte a z telefonátů od přátel zjišťuji, že začínám mít příznaky norské horečky. Musím konstatovat, že nákaza se přenáší i e-mailem. Nikomu to nevyčítám. Dobrovolně a bez mučení se přiznávám, k tomu, že se příznaky této nemoci budou prohlubovat až do prvního nasednutí do lodi. Moje "nemoc" spočíva např. v tom, že si přehrávám, na kterých místech jsem loni lovil a jaké to bude letos. Další věc je, že sedím nad mořskou mapou a studuji hloubky, zlomy a mělčiny. V neposlední řadě surfuju a čtu nové poznatky,videa dále počasí a pod. Nevím, zda je norská horečka léčitelná, ale opakuje se mi více jak deset let a zpravidla začíná v únoru. Myslel jsem si, že za ta léta získám imunitu, ale nepodařilo se mi to. Myslím, že si dám první terapii - návštěva rybářského veletrhu. Nejsem si jist, zda to pomůže. Myslíte, že jsem sám kdo je snadno nakazitelný touto nemocí, nebo je nás víc? Pokud znáte nějaký lék prosím o recept.

2 KIM

Jediný zaručený lék by byl, sbalit saky-paky a odjet do Norska teď, hned a na dlouho ... :-D

2 DEDA

Z vlastní zkušenosti vím, že mají z čeho pálit, pálí a nechutná to vůbec špatně. Před 2 roky nás v Lesundu přišli k chalupě večer návštívit místní starousedlíci, a jelikož věděli, co a jak se patří, přinesli domácí pálenku. Vypili jsme lahev, špatně nám nebylo a zhoršený zrak přičítám věku 8-)

Je to asi jako z té švédské reklamy na Amundsen - stále destilují :-D

Můj osobní názor sice je, že destilace je nejužitečnější hobby zralého muže (hned vedle rybolovu), ale dost by mne zajímalo, kolik by slavný soud v Norsku za toto počínání napařil... asi oslovím vševědoucí paní Janku:-)

Prosím rovněž o uvedení suroviny, ze které nejmenovaní kolegové v Norsku vyráběli tu dobrotu: žeby borůvky ??? těch tam je co pamatuji snad nejvíc na světe.

to je to, na co jsem se tenkrát zapomněl zeptat :-(

... ochutnali jsme víno a pálenku z rebarbory, víno chutnalo jak zimní krmení pro včely - šíleně sladká voda s nějakou neidentifikovatelnou příchutí - jako projímadlo to bylo úspěšné ...

:-D:-D:-D To jste museli chlastat nějakou frndžavicu.8-O

Pořádné pití je tady.

to Ja

A co to má společného s rybařením na Bakkanu?

Teda pánové jsem zdrcen :-D Tak se tady dohaduji s kolegou z čeho že to pálí, že jsem napsal Benovi...Dostal jsem obratem odpověď zpět (sorry za moji AJ, jsem odkojen azbukou)

Hello,

we go fishing this year in April for you (13.4.) Can you please tell what the fruit is produced by the Norwegian domestic? George from Czech Republic.

Benovo odpověď:

Hello George

Norwegian alcohol is prodused with potatoes (brambori) as basis.

Greetings from Benn

Už je mně jasný,proč se nesmí vozit do Norska brambory.

Děda.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!